Καραγκιοζιλίκια στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ!

Καραγκιοζιλίκια στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Πολιτική αντιπαράθεση για τον αετό της ΑΕΚ στην «OPAP Arena»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καραγκιοζιλίκια στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ, ο οποίος θα πετά πάνω από την «OPAP Arena».

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς αναφέρθηκε στη δυνατότητα που έχουν οι δήμοι να δίδουν άδεια συμμετοχής άγριων ζώων σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο απάντησής του στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη με θέμα «Παράνομο show με απειλούμενο είδος αετού ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ».

Ο νόμος 4830/2021 απαγορεύει τη συμμετοχή κάθε ζώου σε θεάματα και παραστάσεις είπε ο κ. Αμυράς, σημείωσε ωστόσο, ότι το άρθρο 23 του ιδίου νόμου αναφέρει ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου ή ζώων αδειοδοτείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, όπου θα εκτελεστεί η εκδήλωση. Προβλέπει επίσης ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάσσει εκθέσεις για την ευζωία του ζώου, πριν και μετά την εκδήλωση.

Όπως γίνεται κατανοητό, είπε ο κ. Αμυράς, η ΠΑΕ ΑΕΚ οφείλει να υποβάλλει αίτημα στον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, με την έκθεση του επιβλέποντος του κτηνιάτρου και με την επισύναψη των σχετικών δικαιολογητικών, νόμιμης κατοχής, διακίνησης του ζώου. Την απόφαση θα λάβει ο δήμος, αλλά σε περίπτωση που ανακύψουν προβλήματα νομικά ή άλλης φύσης, τα αρμόδια υπουργεία θα επιληφθούν είπε ο κ. Αμυράς, τονίζοντας ότι »σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παράνομη χρήση ειδών άγριας ζωής».

Την έκπληξή του για την «ερμηνεία» που έδωσε ο υφυπουργός στο νόμο, εξέφρασε ο κ. Αρσένης. Εμείς διαβάζουμε στο άρθρο 23 ότι απαγορεύεται η χρήση ζώων σε θεάματα. Με την ερμηνεία σας, αύριο θα μπορεί και το Δελφινάριο να κάνει εκδήλωση με δελφίνια που απαγορεύεται, εάν πάρει άδεια από τον δήμο; αναρωτήθηκε ο κ. Αρσένης εκτιμώντας ότι αυτό αλλάζει την νομολογία.

Ανταπαντώντας, ο κ. Αμυράς είπε ότι τα θεάματα και παραστάσεις με άγρια ζώα απαγορεύονται. Τελεία και παύλα. Ούτε σε δελφινάρια. Δεν θα πάμε πίσω. Λέει όμως ο νόμος ότι για εκδήλωση, που έχει ενδεχομένως κοινωνικό ή άλλο ενδιαφέρον, θα το κρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X