Κρίτωνα άσε τα πουλιά και ασχολήσου με τα σημαντικά...

Κρίτωνα άσε τα πουλιά και ασχολήσου με τα σημαντικά...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το νέο παραλήρημα του βουλευτή του ΜέΡΑ25 που αναζητά με κάθε τρόπο τη δημοσιότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουμε πει ότι οτιδήποτε και αν θέλει να κάνει η ΑΕΚ ενοχλεί. Πριν από μία εβδομάδα λοιπόν ήρθε στο προσκήνιο ένα όνομα που στον αθλητικό χώρο δεν ήταν γνωστό. Ήταν όμως σε ένα στενό πολιτικό περιβάλλον. Ποιο; Αυτό του Κρίτωνα Αρσένη.

Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν έκανε την προηγούμενη εβδομάδα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τον αετό της ΑΕΚ, μόνο που πιάστηκε αδιάβαστος. Ο βουλευτής του Γιάνη -με ένα ν- Βαρουφάκη ισχυρίστηκε ότι ο αετός αυτός είναι Χρυσαετός (Aquila chrysaetos), ένα είδος προς εξαφάνιση και -όπως τόνισε χαρακτηριστικά- «ένας από τους πιο μεγαλοπρεπείς αετούς της Ευρώπης, αποτελεί πραγματικό κόσμημα της βιοποικιλότητας στη χώρας μας. Το είδος υφίσταται άμεσες πιέσεις που σχετίζονται με τη θανάτωσή του από τη λαθροθηρία και τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων».

Ωστόσο διασύρθηκε διότι όπως γνωστοποίησε ο Σταύρος Αθανασίου, εκπαιδευτής του αετού δεν είναι Χρυσαετός (δηλαδή ένα είδος προς εξαφάνιση), αλλά Ευρωπαϊκός Θαλασσαετός. Συγκεκριμένα είχε πει: «Ο συγκεκριμένος αετός της ΑΕΚ είναι ευρωπαϊκός θαλασσαετός που ήδη εκπαιδεύεται και σε πολλές περιπτώσεις στο βάθος των αιώνων αποτέλεσαν σύμβολο θεών έως και ομάδων. Ο συγκεκριμένος αετός δεν είναι άγριος. Δεν τον πήραμε δηλαδή από τη φύση. Επαναλαμβάνω, είναι εκτρεφόμενος. Γεννήθηκε γι’ αυτό το πράγμα».

Χθες το βράδυ ο Κρίτων Αρσένης προσπάθησε να δημιουργήσει και πάλι ντόρο και ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά. Ρώτησε αν επιτρέπεται να έχει κάποιος στην κατοχή του ένα ζώο σπάνιας πανίδας και η απάντηση ήταν θετική αν έχει τα απαραίτητα έγγραφα. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ. Αμυράς το Υπουργείο έχει ζητήσει τον έλεγχο όλων των πιστοποιητικών για τον αετό της ΑΕΚ και του κ. Αθανασίου.

Μετά τον κ. Αρσένη τον πείραξε που θα «πετάει» ο αετός στον ουρανό της «Αγιά Σοφιάς». Για να λάβει την απάντηση ότι εκδήλωση με συμμετοχή ζώου επιτρέπεται αν αδειοδοτηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο πριν την εκδήλωση και με την προϋπόθεση ότι ο επιβλέπων κτηνίατρος συντάξει σχετική έκθεση.

Ο,τι και να κάνει η ΑΕΚ ενοχλεί

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ότι και να κάνει η ΑΕΚ ενοχλεί. Αφού λοιπόν ο κ. Αρσένης ασχολήθηκε τόσο πολύ με τον αετό, ας ασχοληθούμε και εμείς λίγο με την πάρτη του για να δούμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Είναι γιος του Δημοκράτη Αρσένη και της πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Αρσένη. Να μη χαθεί δηλαδή η βουλευτική καρέκλα από την οικογένεια. Πρόκειται επίσης για έναν βουλευτή που αλλάζει παρατάξεις σαν τα πουκάμισα. Μετά από πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου συμμετείχε στις Ευρωεκλογές του 2009 με βάση το πρόγραμμα της Πράσινης Ανάπτυξης ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάιο του 2013, με αφορμή την προώθηση της πώλησης του νερού της Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες και την μεταβίβαση της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ. Ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ ως… συνεργαζόμενος. Έλαβε 112.919 ψήφους και δεν εκλέχθηκε.

Απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές του 2015. Στήριξε το “Όχι” στο δημοψήφισμα του 2015 και κατόπιν κάλεσε με άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το Τρίτο Μνημόνιο. Η μεγάλη πλάκα είναι ότι το 2012 στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στήριζε το μνημόνιο με τη γνωστή καραμέλα της «σωτηρίας της χώρας».

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 άλλαξε και πάλι παράταξη και έθεσε υποψηφιότητα στην περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών με το ΜέΡΑ25, με το οποίο εξελέγη βουλευτής.

Το έργο του δεν μπορώ να το κρίνω. Από όσα διάβασα έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι πως αυτός ο τόσο καταρτισμένος άνθρωπος, πριν φτάσει να κάνει ερωτήσεις στη Βουλή, δεν επιδίωξε μία συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΕΚ και τον κ. Αθανασίου. Αλλά τι λέω τώρα. Αυτό δε θα τον έφερνε στο προσκήνιο…

ΥΓ: Την ώρα που έγραφα το blog ήταν σε εξέλιξη το ματς της μπασκετικής ΑΕΚ. Μακάρι όλα να πήγαν καλά και η ομάδα να πήρε τη νίκη προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όμως αυτό που έχει πραγματικά σημασία, είναι να μπορέσει να βγει νικητής σε αυτή τη μάχη για τη ζωή και όχι μόνο ο Στέφεν Γέλοβατς.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Για αυτό ας προσέχουμε όλοι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Φροντίστε λοιπόν να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Η ζωή είναι μικρή για να αναλωνόμαστε σε πράγματα που δεν έχουν σημασία…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X