Καλλιεργείται μένος κατά της ΑΕΚ

Καλλιεργείται μένος κατά της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την περιπέτεια της υγείας του Στέφαν Γέλοβατς και για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περιπέτεια του Γέλοβατς ορίζει νομίζω το κλίμα και την ψυχολογία αυτά τα 24ωρα εντός ΑΕΚ. Ένας παίκτης μας, ένας αθλητής μας, δίνει μια μάχη απέναντι σε ένα απερίγραπτα άσχημο παιχνίδι της μοίρας και δε μπορεί παρά στο μυαλό και την ψυχή μας πρώτα να είναι αυτό.

Αν επρόκειτο για έναν σοβαρό τραυματισμό που να μην είχε να κάνει με την υγεία και τη ζωή του γενικά, θα είχα ενδεχομένως όρεξη να μιλήσω για την φοβερή κακοτυχία που κυνηγάει την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ σταθερά εδώ και μια διετία περίπου, αλλά είναι αυτονόητο πως εδώ μιλάμε για κάτι άλλο και θα ήταν προσβολή γι΄αυτό αυτό που περνάει ο Γέλοβατς. Ένα νέο παιδί, ένας αθλητής που αν μη τι άλλο στο λίγο που είχαμε ως τώρα την ευκαιρία να τον δούμε , διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο κι αθλητή.

Πραγματικά μέσα από την καρδιά μου εύχομαι το καλύτερο για το παιδί.

Βαραίνει το κλίμα γενικότερα όσο περνούν οι μέρες. Είναι πολύ βαρύ και πάλι στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για το παιχνίδι που ταυτίζεται εδώ και 25 χρόνια με όλα όσα είναι απέναντι αυτή η ομάδα και υπάρχει η αμφιβολία για τους Αραούχο και Τσούμπερ, που όσο να ναι, μεγαλώνει τον εκνευρισμό.

Ακραία επίθεση ο Ολυμπιακός

Αυτό το ματς έρχεται σε μια περίοδο που έχει ενταθεί σε ακραία επίπεδα η επίθεση που κάνει ο ΟΣΦΠ απέναντι σε όλα όσα αντιλαμβάνεται ως εμπόδια για τον απόλυτο έλεγχο που πάντα, από το 1996 μέχρι σήμερα, είναι ο μοναδικός του στόχος.

Η απόλυτη επιρροή είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα που πρέπει να υπάρχει. Και δεν έχουν αφήσει μια μέρα από τότε, εδώ και πέντε χρόνια, που τελείωσε η θητεία της διοίκησης που έλεγχαν απόλυτα, που να μην ασκήσουν πολεμική, να μην χτυπήσουν με κάθε δυνατό τρόπο, αυτό που ακολούθησε. Κι αν μη τι άλλο, στη μεγάλη πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου, έχει επιτρέψει να κάνουν το αυτονόητο. Να ασχολούνται κυρίως με ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ βρίσκεται μόνιμα στο στόχαστρο ως πρωταγωνιστής στο οικοδόμημα που θέλουν να γκρεμίσουν με κάθε τρόπο και πλέον δέχεται βολές από παντού. Από οπουδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί ή και δεν θα μπορούσε ακόμη να φανταστεί μέχρι πριν λίγο καιρό.

Δεν ανησυχώ για τις αντοχές της ΑΕΚ σε ένα τέτοιο σκηνικό. Της ΑΕΚ εννοώ διοικητικά. Ανησυχώ όμως για το πως μπορεί να επηρεάσει το όλο κλίμα την αγωνιστική πορεία της ομάδας, που φέτος δείχνει να έχει προδιαγραφές για κάτι αρκετά καλύτερο σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες σεζόν.

Τόσο μένος που υπάρχει, πολύπλευρο, δεν ξέρεις που θα πρωτό-εκδηλωθεί πλέον. Ήδη υπάρχει ένα σοβαρό θέμα με τη διαιτησία και τον Κλάτενμπεργκ, που έχει πλέον ντε φάκτο ταχθεί εναντίον της ΑΕΚ και δεν έχει και κανένα πρόβλημα – πάλι ντε φάκτο- να το κρύψει.

Εδώ έφτασε στο σημείο αφού είπε στη βίντεο ανάλυση πως δεν υπήρχε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρότα με τον Άρη, μετά κατ΄ιδίαν στους διαιτητές να πει πως ήταν και ήταν ανεπίτρεπτο να μη δοθεί φάουλ και κάρτα! Κυνηγάει τους διαιτητές που δημόσια χρέωσε αβάσιμα με εύνοια στην ΑΕΚ και το μήνυμα που θέλει να δώσει, είναι πλέον σαφέστατο.

Όλα αυτά είναι ανησυχητικά, πολύ ανησυχητικά κι από κανέναν δεν παιρνούν απαρατήρητα. Και είναι αποτέλεσμα όλης της πολεμικής που δέχεται η ΑΕΚ με επίκεντρο την ΕΠΟ.

Όπου προσέξτε… Η ΑΕΚ αντιμετωπίζεται από την αντίπαλη προπαγάνδα, σα να είναι στην ίδια θέση που ήταν ο ΟΣΦΠ όταν είχε την απόλυτη επιρροή στην ΕΠΟ. Κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει ούτε κατά διάνοια. Όταν ο ΟΣΦΠ είχε απόλυτη επιρροή στην ΕΠΟ, όλο το πλέγμα ποδοσφαιρική δικαιοσύνη-διαιτησία- Εθνική ομάδα, λειτουργούσε για λογαριασμό του.

Η ΑΕΚ πρωταγωνίστησε στη προσπάθεια να σταματήσει αυτό και φυσικά σήμερα σε κανένα επίπεδο που είχε την επιρροή που είχε ο ΟΣΦΠ, δεν έχει η ίδια ανάλογη.

Τακτικοί δικαστές από αποφάσεις των οποίων η ίδια έχει υποφέρει. Διαιτησία; Τα είπαμε. Εθνική Ομάδα; Ένα θα πω μόνο: Κλήθηκε στα τελευταία ματς ο Γούτας και δεν έπαιξε καθόλου ο Μήτογλου, παρά την κλήση του. Ο Γούτας που όσο ξεχωρίζει, φέρνει στη μνήμη το γεγονός πως είχε κλείσει στην ΑΕΚ, αλλά τελικά δεν ολοκληρώθηκε κι επίσημα η μεταγραφή του. Για τόση επιρροή μιλάμε…

Στοχοποιείται η ΑΕΚ

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ στοχοποιείται σα να έχουμε να κάνουμε με τον ΟΣΦΠ των δεκαετιών της απόλυτης επιρροής στην ΕΠΟ και πλέον η στάση αυτή υιοθετείται από Πολιτεία, αντιπάλους της ΑΕΚ πέρα του ΟΣΦΠ. Καλλιεργείται μένος όπως είπα και παραπάνω κι αυτό πολλαπλασιάζει τους λόγους που πρέπει να είσαι συνεχώς σε συναγερμό και απειλεί και την αγωνιστική σου πορεία.

Με τόσα που κάνει ο Κλάτενμπεργκ δεν κρύβω πως προβληματίζομαι πολύ στην ιδέα του επόμενου ματς με Έλληνες διαιτητές. Με τόσα που ακούν οι τακτικοί δικαστές και με τον ΟΣΦΠ… να σκούζει επειδή είχε τιμωρία έδρας για καπνογόνα ενώ για το Βόλος – Άρης έπεσαν μόν πρόστιμα, τρέμω στην ιδέα να δώσουμε καμιά αφορμή και να κρινόμαστε με κίνδυνο τιμωρίας έδρας.

Το έγραψα κι αλλού την Κυριακή, πως βλέπω αυτή την εβδομάδα όλο αυτό που γίνεται από την προηγούμενη με αφορμή την ΕΠΟ, στα πλαίσια της όξυνσης της κατάστασης ενόψει του ντέρμπι από πλευράς ΟΣΦΠ (πάντα το θέλουν αυτό…) να πηγαίνει στα άκρα. Εκτός από μας, ελάχιστοι χαίρονται με την κοσμογονία που προβλέπεται την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, από πλευράς έκφρασης δυναμικής του κόσμου της ΑΕΚ. Μάλλον σχεδόν κανένας άλλος δεν χαίρεται.

Όλοι λίγο πολύ εκτός της ΑΕΚ, δείχνουν να θέλουν πάρα πολύ να τη δουν να την πατάει, να λυγίζει. Και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να δημιουργήσουν τις συνθήκες.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X