Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η Βόρεια Μακεδονία «κλείδωσε» μπαράζ και ονειρεύεται Κατάρ (VIDEO)

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Η Βόρεια Μακεδονία «κλείδωσε» μπαράζ και ονειρεύεται Κατάρ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συμμετοχή στο παρθενικό της Euro το περασμένο καλοκαίρι ήταν μόνο η αρχή. Και η τελευταία διετία είναι με διαφορά η «χρυσή» εποχή της. Η Βόρεια Μακεδονία, η ομάδα που δεν είχε τερματίσει ποτέ πάνω από την 4η θέση σε όμιλο προκριματικών Μουντιάλ, εξασφάλισε τη 2η θέση στον 10ο όμιλο με το 3-1 επί της Ισλανδίας και θα διεκδικήσει την παρθενική της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέσω μπαράζ. Με τον ίδιο τρόπο που εξασφάλισε και το εισιτήριο για το Euro έναν χρόνο πριν!

Η εκκίνηση στο κατάμεστο «Τόσε Προέσκι» ήταν ιδανική και χαρακτηριστική της θέλησης των γηπεδούχων να τελειώσουν τη… δουλειά, με δεδομένο ότι χρειάζονταν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα με τη Ρουμανία που την ίδια ώρα έπαιζε στο Λιχτενστάιν. Το ηγετικό στέλεχος του Μιλέφσκι, ο Αλιόσκι άνοιξε το σκορ μόλις στο 7′, εντείνοντας την πίστη στο κοινό για την επίτευξη του στόχου. Οι Ισλανδοί, που δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο, κατάφεραν να «παγώσουν» προσωρινά τις εξέδρες όταν στο 54′ ο Θόρστινσον ισοφάρισε και διαμόρφωσε σκορ πρόκρισης για τους Ρουμάνους.


Ο Ελίφ Ελμάς, όμως, είχε άλλα σχέδια. Με γκολ στο 65′ από ασίστ του Αλιόσκι και 87′ με υπέροχο σόλο, σφράγισε τη μεγάλη νίκη που στέλνει τη Βόρεια Μακεδονία στην κλήρωση της 26ης Νοεμβρίου (ως ανίσχυρη) και τη Ρουμανία του Μιρέλ Ραντόι… σπίτι της, καθώς το 2-0 κόντρα στο Λιχτενστάιν από τα γκολ των Μαν, Μπάντσου δεν είχε το παραμικρό αντίκρισμα.

Την ίδια ώρα, η πρώτη χρονικά ομάδα στον πλανήτη που εξασφάλισε το εισιτήριο για Κατάρ, η Γερμανία, πραγματοποίησε νέο περίπατο στην έδρα της Αρμενίας. Με γκολ των Χάβερτς, Γκουντογκάν (δύο) και Χόφμαν, τα Πάντσερ έκαναν το 7Χ7 επί Χάνσι Φλικ, με τον Γερμανό τεχνικό να πιστώνεται το ευρύτερο νικηφόρο σερί τους στον 21ο αιώνα (επτά παιχνίδια όπως και το 2017)!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X