COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το κλίμα (VIDEO)

COP26: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το κλίμα (VIDEO)

Συμφωνήθηκε να επιταχυνθεί η μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τη «Συμφωνία της Γλασκώβης» πέφτει η αυλαία της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα.

Διαπραγματευτές από 200 χώρες υιοθέτησαν μια κοινή γραμμή δράσης ενάντια στην κλιματική κρίση. Είναι η πρώτη κλιματική συμφωνία που προβλέπει ρητά τη μείωση του άνθρακα.

Περιέχει όμως μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής που πέτυχε η Ινδία, η οποία αποδυναμώνει την κρίσιμη διατύπωση για τον άνθρακα, σύμφωνα με αξιωματούχους πολλών χωρών.

«Ζητώ συγγνώμη για τον τρόπο που εκτυλίχθηκε αυτή η διαδικασία και λυπάμαι βαθύτατα. Επίσης κατανοώ τη βαθιά απογοήτευση, αλλά πιστεύω επίσης, όπως ήδη επισημάνατε, ότι είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύσουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της COP26, Άλοκ Σάρμα.

Ειδικοί επιστήμονες διατυπώνουν την εκτίμηση πως τα συμφωνηθέντα στην COP26 δεν επαρκούν για να συγκρατήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε λόγο για «συμβιβασμό γεμάτο αντιφάσεις» και σχολίασε πως «η κλιματική καταστροφή συνεχίζει να μας χτυπά την πόρτα».

Περιβαλλοντικές οργανώσεις επικρίνουν τις πλούσιες χώρες ότι δεν διασφάλισαν ένα μηχανισμό άμεσης χρηματοδότησης των ευάλωτων χωρών, οι οποίες ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική κρίση αλλά βιώνουν σκληρά τις επιπτώσεις της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X