Τσιγκρίνσκι: «Ο Τσάβι δεν είναι μάγος αλλά είναι η κατάλληλη λύση για τη Μπαρτσελόνα»

Τσιγκρίνσκι: «Ο Τσάβι δεν είναι μάγος αλλά είναι η κατάλληλη λύση για τη Μπαρτσελόνα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι μίλησε στο Gazzetta για τον πρώην συμπαίκτη και μέντορά του, Τσάβι Ερνάντεθ, τονίζοντας το πόσο σωστά έπραξαν στην Μπαρτσελόνα δίνοντας τα ηνία του προπονητή!

Τη σεζόν 2008-09 η εκπληκτική Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου έκανε το «μπαμ» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς κατέκτησε το Europa League στον τελικό κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης (2-1 στην παράταση). Από αυτή τη φουρνιά ποδοσφαιριστών αρκετοί μπήκαν στα μπλοκάκια μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Φερναντίνιο, ο Γουίλιαν και ο Λουίζ Αντριάνο.

Από αυτή την ομάδα το «μάτι» του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ξεχωρίσει έναν νεαρό, ψηλό κεντρικό αμυντικό με πλούσια χαίτη. Ο λόγος για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Καταλανός τεχνικός είδε στο πρόσωπο του Ουκρανού έναν κοντρολαρισμένο για τα 21 του χρόνια αμυντικό, με ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι και σπάνια ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια. Προσόν καταλυτικό για τον τρόπο παιχνιδιού του Πεπ.

Στις 28 Αυγούστου του 2009 η κάτοχος του Champions League, Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε στο Μονακό τη Σαχτάρ στο πλαίσιο του Super Cup. Οι Ουκρανοί έβγαλαν το… λάδι στους κατόχους του «τρεμπλ»,όμως εν τέλει βρήκαν το γκολ στο 115′ με τον Πέδρο μετά από ασίστ του Λιονέλ Μέσι.

Ο Τσιγκρίνσκι έκανε εξαιρετικό παιχνίδι αγωνιζόμενος και στα 120 λεπτά της αναμέτρησης και έπεισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ των «Μπλαουγκράνα». Με την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου η Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε την επιθυμία του προπονητή της και έφερε στην Βαρκελώνη τον νεαρό στόπερ καταβάλοντας στους Ουκρανούς το ποσό των 13.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Toν Τσιγκρίνσκι υποδέχτηκε στα αποδυτήρια της Μπαρτσελόνα ο τότε 30χρονος υπαρχηγός της ομάδας, Τσάβι. Ο Ισπανός χαφ είχε ρόλο μέντορα στον νεαρό στόπερ. Στο τέλος της σεζόν ο ταλαιπωρημένος από τους τραυματισμούς «Τσίγκρι» είχε αγωνιστεί σε μόλις 14 παιχνίδια, εκ των οποίων στα 13 είχε αγωνιστεί μαζί με τον Τσάβι.

Δώδεκα χρόνια μετά το τέλος εκείνης της σεζόν ο 35χρονος Τσιγκρίνσκι αγωνίζεται στα μερή μας για λογαριασμό του Ιωνικού μετά από μια πενταετία στην ΑΕΚ, ενώ ο Τσάβι επέστρεψε στο «Καμπ Νοου» ως προπονητής της αγαπημένης του «Μπάρτσα».

Ο ηγέτης της άμυνας των Νικαιωτών μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta και σκιαγράφησε το προφίλ του νέου τεχνικού της Μπαρτσελόνα τον οποίο ο Τσιγκρίνσκι κατονόμασε ως κατάλληλο για να βγάλει την ομάδα από την αγωνιστική της κρίση.

Ντμίτρο, ποια είναι η σχέση σου με τον Τσάβι;

«Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που με υποδέχτηκε. Ήταν ο άνθρωπος που στην πραγματικότητα με έκανε να συνειδητοποιήσω το πραγματικό μέγεθος του συλλόγου. Αυτός και ο Μάξγουελ ήταν σαν μέντορες μου. Με είχαν από κοντά για να με βοηθήσουν στην προσαρμογή μου στον σύλλογο.

Μου έμαθαν πως σε μια ομάδα όπως είναι η Μπαρτσελόνα υπάρχει η απαίτηση για νίκη σε κάθε αγώνα. Μου είπαν πως αν δεν κερδίζαμε θα μας γιούχαραν οι οπαδοί μας. Μου φαινόταν τρελό. Θυμάμαι πως όταν γύρισα στη Σαχτάρ ο Τσάβι μου έστελνε τον πρώτο καιρό να δει αν είμαι καλά».

Περιέγραψέ μας λίγο το προφίλ του…

«Ο Τσάβι είναι ένας πολύ εργατικός και οργανωμένος άνθρωπος. Eξαιρετικός επαγγελματίας. Θυμάμαι ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έκανε το δικό του πρόγραμμα πριν και μετά τις προπονήσεις. Πάντα είχε την δουλειά του πάνω απ’ όλα. Στην πρώτη μου προπόνηση με ρώτησε αν είχα κάποια κοπέλα ή σύζυγο και του απάντησα όχι. Μου είπε πως ήταν καλύτερα, καθώς ούτε αυτός είχε, ώστε να είναι 100% συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο!»

Έχοντας πλέον ανακοινωθεί ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ποια η δική σου άποψη;

«Ο Τσάβι είναι ένα παιδί τoυ συλλόγου. Από μικρό παιδί βρίσκεται στην Μπαρτσελόνα, ως μέλος της Μασία. Από όταν ήταν 14 χρονών οι άνθρωποι της ομάδας ήξεραν πως θα γίνει ένας πολύ μεγάλος παίκτης. Γνωρίζει την Μπαρτσελόνα όσο λίγοι.
Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά λάθη από τη διοίκηση που έχουν οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε κρίση. Ο Τσάβι δεν είναι μάγος, όμως μπορεί να φέρει αλλαγές στην ομάδα Σαν οπαδός της Μπαρτσελόνα θεωρώ πως η επιλογή του Τσάβι είναι η κατάλληλη».

Αφού δηλώνεις κι οπαδός της «Μπάρτσα» σε προβληματίζει η εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν;

«Το ρόστερ της Μπαρτσελόνα δεν είναι όσο κακό όσο φαίνεται, όμως δεν έχει δουλευτεί καθόλου σωστά. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές με σωστό προπονητή, καλύτερους γυμναστές και γιατρούς μπορούν να δείξουν τελειώς διαφορετική εικόνα. Οι ίδιοι οπαδοί που τους κατακρίνουν θα τους κάνουν Θεούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X