Σενάρια για rapid test για είσοδο στα σούπερ μάρκετ: Γιατί το μέτρο είναι ανεφάρμοστο

Σούπερ μάρκετ: Αυτές είναι οι 9 κατηγορίες προϊόντων που απαγορεύεται να πωλούνται από τα ράφια τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και έχει ανοίξει η συζήτηση για νέα μέτρα, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε σενάριο περί εισόδου των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με αρνητικό rapid test. Ωστόσο, τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως το εν λόγω μέτρο θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν πως πέραν των πρακτικών ζητημάτων που θα εγείρονταν – όπως το ποιος θα ελέγχει τα rapid test – το εν λόγω μέτρο θα προκαλούσε σοβαρές επιπτώσεις στο προφίλ της κυβέρνησης καθώς μέχρι πρότινος υπήρχαν υπουργοί που διαβεβαίωναν πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αφορούν σε καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ζητούν την εφαρμογή το εν λόγω σεναρίου, καθώς παρατηρούσαν πως αντίστοιχα μέτρα έχουν εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Κύπρος.

Τί είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το πρωί, σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως το μέτρο έχει συζητηθεί, ωστόσο εξήγησε τους λόγους που θα προέκυπταν μεγάλα προβλήματα στην εφαρμογή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X