Η Ευρώπη δημιούργησε πρόβλημα φέτος στην ΑΕΚ

Η Ευρώπη δημιούργησε πρόβλημα φέτος στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ και για το πόσο «ζημιά» έπαθε από τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Eβλεπα χθες το ματς της Εθνικής. Ο Γιώργος Τζαβέλλας λες και πάτησε ένα κουμπί και ήταν πάλι από τους καλύτερους παίκτες. Ηγετική μορφή, με ένα πρώτο ημίχρονο σε εξαιρετικό επίπεδο, σταθερός και στο δεύτερο. Όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά από μια όχι και τοπ εμφάνιση στη Ριζούπολη, τουλάχιστον ως προς καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα. Όπως καλός ιδιαίτερα δεν ήταν ουτε ο Βράνιες βέβαια.

Δε ξέρω αν παίζει καλύτερα σε τριάδα ο Τζαβέλλας, δε νομίζω όμως πως στην Τουρκία διακρίθηκε στο κέντρο της άμυνας σε τριάδα. Όσο το σκέφτεσαι και με βάση την εικόνα του Βράνιες στα ματς που είχε τον Μήτογλου, καταλήγεις πως σε αντίθεση με ό,τι ενδεχομένως πίστευαν αρκετοί, μεταξύ τους και γω, η χημεία στο δίδυμο Τζαβέλλας – Βράνιες, δεν βγαίνει. Κι έχω την υποψία πως όπως είδαμε να είναι καλύτερος ο Βράνιες με τον Μήτογλου, το ίδιο θα βλέπαμε και με τον Τζαβέλλα μαζί με τον Μήτογλου.

Βεβαίως εδώ έχουμε ένα ζήτημα, καθώς ούτε ο Τζαβέλλας, ούτε ο Βράνιες ήρθαν στην ΑΕΚ για να επιλέγουμε ποιος από τους δύο θα παίζει μαζί με κάποιον άλλον τρίτο. Κι από πλευράς οικονομικής, τίμημα αγοράς και συμβόλαιο να το δεις δεν μπορεί να μπαίνει ο διεθνής αμυντικός σε τέτοια κουβέντα.

Ζημιά ο αποκλεισμός από την Ευρώπη

Το ζήτημα δεν θα ήταν τόσο σοβαρό, αν η ΑΕΚ δεν είχε πάθει τη ζημιά με την Ευρώπη. Είναι ένα από τα πολύ σημαντικά αρνητικά που έφερε η αδυναμία της ομάδας να προχωρήσει και να μπει σε όμιλο. Τα λίγα παιχνίδια. Με Ευρώπη ενδιάμεσα, θα είχαμε δει και τους δύο να παίζουν είτε με τον Μήτογλου, είτε με τον Λάτσι, είτε με τον Σβάρνα. Αν υποθέσουμε πως δεν κολλάνε καλά τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά, όπως πλέον αρχίζει να διαφαίνεται, τότε τα περισσότερα ματς και το rotation θα είχαν δώσει την ευκαιρία να δούμε διαφορετικά δίδυμα και θα είχαν λύσει και το άλλο ζήτημα που δημιουργείται.

Του πως νιώθει κάποιος που ήρθε για βασικός και είναι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο στην καριέρα του, όταν χάνει τη θέση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση συνέβη με τον Τζαβέλλα, θα μπορούσε να είχε συμβεί και με τον Βράνιες. Δεν θα αποτελούσε «πονοκέφαλο» αν είχε η ομάδα έξι παιχνίδια έξτρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Και είναι «πονοκέφαλος», γιατί δεν μπορεί να έχεις έναν αμυντικό που απέναντι στην Ισπανία, πριν απέναντι στην Σουηδία και το καλοκαίρι απέναντι σε Βέλγιο και Νορβηγία στέκεται σε κορυφαίο επίπεδο κι εδώ να αναρωτιέσαι πως… θα τον βολέψεις, από τη στιγμή που το βασικό δίδυμο που τον είχες μέσα βάσει σχεδιασμού, δεν λειτουργεί καλά.

Θα πει κάποιος μπορούσε να ήταν ο Βράνιες αυτός που θα είχε μείνει εκτός με τον Ατρόμητο. Φυσικά και θα μπορούσε. Αλλά ο προπονητής εκείνη τη εβδομάδα είδε κάποια πράγματα, έκανε τις εκτιμήσεις του κι αποφάσισε να είναι με τον Βράνιες το ντεμπούτο του Μήτογλου. Βγήκε. Δεν αλλάζεις μετά εύκολα με τόσα λίγα παιχνίδια.

Η περίπτωση Λάτσι

Ανάφερα πριν και τον Λάτσι. Είναι άλλη μια σοβαρή αρνητική εξέλιξη που προκλήθηκε από την απουσία ευρωπαϊκών αγώνων σε φάση ομίλου φέτος. Ένας παίκτης που βγήκε και ως βασικός σε μεγάλο διάστημα της περσινής σεζόν σε αυτή την ηλικία, αναγκαστικά έχασε την επαφή του με το βασικό rotation. Τον είδα την Κυριακή με την ΑΕΚ Β΄. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν φανερό πόσο κακό του έκανε αυτή η εξέλιξη. Και ήταν φανερό, γιατί με το πρώτο 45λεπτο στα πόδια του, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος. Ο Λάτσι αν η ΑΕΚ είχε κι έξι ματς μεσοβδόμαδα, θα είχε γράψει δυο – τρεις συμμετοχές.

Ωστόσο τελειώνει το 2021 και μαζί τελειώνει και το πιο… χαλαρό πρόγραμμα για την ΑΕΚ. Το δεύτερο μισό είναι πιο πυκνό ημερολογιακά ως προς τις αγωνιστικές υποχρεώσεις κι αυτό λογικά θα έχει θετική επίδραση στο πρόβλημα που αναγκαστικά αντιμετωπίζει τώρα η ομάδα. Μιλήσαμε σήμερα για το κέντρο της άμυνας κι αλλού μπορείς να βρεις για να πιαστείς. Ο Σάκχοφ για παράδειγμα που έχει απόλυτη ανάγκη σε αυτή τη φάση όσο αγωνιστικό ρυθμό μπορεί να βρει. Ο Γέβτιτς που ανταγωνίζεται με τον Μάνταλο. Ο Καρίμ που είναι βάσει σχεδιασμού δεύτερος, αλλά πάντα τον θέλεις έτοιμο και είναι σαφές πως ο Γιαννίκης τον βλέπει ως καλή επιλογή. Ο Χατζισαφί, που ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά τώρα φυσιολογικά με τον Μοχαμαντί στην ομάδα έχει κι αυτός θέμα.

Πιστεύω πως στο δεύτερο μισό θα λυθούν αυτά τα ζητήματα εκ των πραγμάτων. Ως τώρα όμως, η ΑΕΚ τη πληρώνει την Ευρώπη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X