Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν χάσει 204 εκατ. ευρώ, αλλά ψήφισαν Μπερτομέου!

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν χάσει 204 εκατ. ευρώ, αλλά ψήφισαν Μπερτομέου!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ψήφισαν υπέρ της παραμονής στου Τζόρντι Μπερτομέουν στον «θρόνο» του στην Euroleague, σε μια κίνηση με μεγάλα ερωτηματικά, αφού οι δυο ισπανικές ομάδες καταγράφουν τεράστιες απώλειες από τη διοργάνωση την τελευταία τετραετία.

Την τρέχουσα σεζόν τα δύο από τα μεγαλύτερα brand names του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναμένεται να έχουν ζημιές ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ. Που μάλιστα θα προστεθούν στον διόλου ευκαταφρόνητο λογαριασμό των 204 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν χάσει την τελευταία τετραετία από τη διοργάνωση του συμπατριώτη τους Μπερτομέου. Ζαλιστήκατε;

Όπως αναφέρει το «basketnews» σε δημοσίευμά του, οι «πληγές» των δύο ομάδων-μετόχων τα προηγούμενα έτη είναι τεράστιες. Μαζί με τη φετινή σεζόν θα ξεπεράσουν τα 250 εκατομμύρια ευρώ και όμως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αποφάσισαν στην πρόσφατη ψηφοφορία για την απομάκρυνση του CEO της Euroleague να ψηφίσουν «όχι» στην αποχώρηση του Μπερτομέου και «ναι» στη συνέχιση της πρωτοφανούς χρηματικής… αιμορραγίας στα ταμεία τους.

Είναι γνωστό πως οι δύο ισπανικοί κολοσσοί στηρίζονται κατά κύριο λόγο στους προϋπολογισμούς αμέτρητων εκατομμυρίων ευρώ που υπάρχουν από τα ποδοσφαιρικά τους τμήματα. Τι συμβαίνει όμως με τις ομάδες που δεν έχουν πίσω τους μία δεξαμενή που… ρέει χρήμα ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική ισορροπία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ; Κάτι που φυσικά όπως δείχνουν οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους…

Η ίδια κατάσταση υφίσταται και με άλλες ομάδες της Euroleague, όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Αναντολού Εφές, που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε χρόνο, σε ένα άθλημα που είναι πασίγνωστο πως μόνο επικερδές δεν είναι. Αντίθετα θα μπορούσε να το χαρακτηρίσεις άκρως ζημιογόνο.

Ακόμα κι αν μία εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ φτάσει στην κατάκτηση της Euroleague η χασούρα που θα έχουν τα ταμεία τους, παρά τα εμφανώς αυξημένα έσοδα που έχουν σε σχέση και με τις υπόλοιπες ομάδες θα είναι τεράστια.

Οι δύο ισπανικές ομάδες όμως, σε μία κίνηση τουλάχιστον περίεργη από όλες τις απόψεις, επέλεξαν να στηρίξουν τον άνθρωπο που ουσιαστικά στερεί από τον… κουμπαρά τους ασύλληπτα ποσά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X