ΑΕΚ: Σε... αναμμένα κάρβουνα για την έδρα στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια της νέας σεζόν

Αυγενάκης: «Ξεκινάει επίσημα η συζήτηση για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»
Photo Credits: INTIME

Η σύμβαση που υπέγραψε ο Λευτέρης Αυγενάκης με το ΟΑΚΑ για το Rally Acropolis του 2022, δημιουργεί νέο πονοκέφαλο στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Τρίτη Υφυπουργός Αθλητισμού ο Λευτέρης Αυγενάκης με μεγάλη επισημότητα ανακοίνωσε πως προγραμματίζει υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ για Rally Acropolis του 2022 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2005.

Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση αυτή πρόσθεσε επιπλέον πίεση στην ΑΕΚ, διότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα ενόψει της ευρωπαϊκής τους συμμετοχής τη νέα σεζόν.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ΑΕΚ θέλει και ευελπιστεί από την 1η αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος (η οποία βάσει όσων έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια τοποθετείται στην τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου) να παίζει στο νέο της γήπεδο στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ έχει σύμβαση με το ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν και αν όλα πάνε καλά, δε θα την ανανεώσει. Για το ελληνικό πρωτάθλημα τουλάχιστον αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο δε θα χρειαστεί να το κάνει αυτό, ακόμα και αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει… εγκαίρως. Θα χρειαστεί βεβαίως να πάρει ένα σωρό εγκρίσεις (μέχρι και από την Πυροσβεστική).

Ενόψει όμως της ευρωπαϊκής της συμμετοχής, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Για να πάρει ένα ολοκαίνουριο γήπεδο άδεια λειτουργίας από την UEFA θα πρέπει να έχουν γίνει σε αυτό κάποια test events (σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τρία) με μεγάλη πληρότητα θεατών.

Αυτό σημαίνει ότι πριν την έναρξη της φάσης των ομίλων που τοποθετείται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει τρία φιλικά και να γεμίσει η «Αγιά – Σοφιά» / Opap Arena (κάτι που αναμένεται να συμβεί πανεύκολα λόγω της δίψας του κόσμου για επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια).

Με δεδομένο όμως ότι τον Αύγουστο θα έχει ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις» (εκτός αν χτυπάμε ξύλο, «ζήσουμε» μία νέα… Βελέζ), πότε θα πραγματοποιήσει τα test events; Θα πρέπει να τα κάνει νωρίτερα. Θα είναι όμως έτοιμο τον Ιούλιο το γήπεδο; Κανένας δεν μπορεί να το πει αυτό με σιγουριά. Και που θα παίξει τα πρώτα της προκριματικά η ΑΕΚ; Ιδού η απορία…

Τι μπορούν να κάνουν οι «κιτρινόμαυροι»

Αυτό που μπορεί να κάνει η ΑΕΚ είναι να αναζητήσει νέες έδρες. Όπως για παράδειγμα τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, τη Ριζούπολη ή το Περιστέρι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τον Παναθηναϊκό, τον Απόλλωνα ή τον Ατρόμητο. Το γήπεδο του Ολυμπιακού δεν μπαίνει στην εξίσωση και άλλα γήπεδα εντός Αττικής δεν υπάρχουν.

Όμως πλην της Λεωφόρου και αυτή με πολλούς αστερίσκους κανένα άλλο γήπεδο δεν μπορεί βάσει των αυστηρών κριτηρίων της UEFA να φιλοξενήσει παιχνίδια ομίλων. Οπότε;

Τι άλλο μπορεί λοιπόν να κάνει η ΑΕΚ; Να κάνει μία νέα σύμβαση μικρής διάρκειας με το ΟΑΚΑ για να το χρησιμοποιήσει στα ευρωπαϊκά προκριματικά και ίσως και στα πρώτα ματς των ομίλων μέχρι να αδειοδοτηθεί το γήπεδό της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, η υπερειδική που σκοπεύει να φτιάξει ο Αυγενάκης για το Rally Acropolis την… πετάει έξω από το ΟΑΚΑ και για τα τελευταία ματς του Αυγούστου και για το ένα τουλάχιστον από τα έξι ματς των ομίλων, καθώς για να κατασκευαστεί η νέα πίστα το «Σπύρος Λούης» θα πρέπει να κλείσει για διάστημα δύο τριών εβδομάδων πριν την έναρξη του ράλι και θα χρειαστεί και άλλη μία μίνιμουμ εβδομάδα για το ξήλωμά της!

Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αυτό που πραγματικά θα έλυνε τα χέρια της ΑΕΚ, θα ήταν να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες που απομένουν για την κατασκευή του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να αποφασίσουν επιτέλους οι αρμόδιοι να μη χάνουν χρόνο με γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και να μην υπάρξει καμία άλλη χρονοτριβή.

Αν λοιπόν όλα «τρέξουν» λίγο περισσότερο και το γήπεδο δύναται να είναι έτοιμο στο τέλος του Ιουνίου – Ιουλίου, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα η ΑΕΚ να παίξει και τα ευρωπαϊκά της ματς των ομίλων στην «Αγιά – Σοφιά / Opap Arena» και να δώσει μόνο τα δύο – τρία ματς των προκριματικών σε άλλη έδρα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X