Η στήριξη σε αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ, θα φέρει σίγουρα επιτυχία

Η στήριξη σε αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ, θα φέρει σίγουρα επιτυχία
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • Αυτή τη χρονιά είτε θα την πάμε καλά όλοι μαζί (όσοι περισσότεροι γίνεται δηλαδή, γιατί η κακοπροαίρετοι πάντα περιμένουν στη γωνία…), είτε όλοι μαζί θα την οδηγήσουμε στο να πάει χαμένη. Αυτό το λέω με μια προϋπόθεση που είναι καθαρά προσωπική άποψη. Η ΑΕΚ έχει πάρει μετά από πολλά μπλεξίματα σε αυτή την ιστορία, έναν προπονητή που είναι ικανός να την ανεβάσει επίπεδο. Αυτό πιστεύω εγώ και δεν το πιστεύω από… κάποιο όραμα. Είχα την εικόνα που είχα από πριν και στο πλαίσιο της δουλειάς μου μαθαίνω, φιλτράρω και σχηματίζω άποψη.
  • Βεβαίως δεν λέω να μη τρέχει τίποτα όπως και να πάει το πράγμα. Δε γίνεται αυτό, μιλάμε για την ΑΕΚ. Λέω όμως να έχουμε υπόψη πως γίνεται κάτι σοβαρό και να είμαστε έτοιμοι κι έτοιμοι να διαχειριστούμε τα σκαμπανεβάσματα που θα υπάρχουν στην πορεία. Είτε σε περιπτώσεις που ένα κακό αποτέλεσμα θα δικαιολογείται κι από την εμφάνιση, είτε σε περιπτώσεις όπως στη τελευταία άσχημη γκέλα, που το αποτέλεσμα με την εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, δεν ταιριάζει.
  • Ο Γιαννίκης έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς, μη συγκρίσιμο με τους προκατόχους του. Δεν κάνω τώρα κουβέντα καλύτερος, χειρότερος κλπ. Λέω πως πρόκειται για κάτι διαφορετικό, άρα και μη συγκρίσιμο. Το γεγονός πως προτιμών σίγουρα αυτό που ξέρω από το ρεπορτάζ πως γίνεται τώρα, είναι πάλι δική μου καθαρά προσωπική θέση.
  • Συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς λοιπόν. Και μια συγκεκριμένη στόχευση. Η χρονική περίοδος που ήρθε και η κατάσταση που βρήκε την ομάδα σε σχέση με το στόχο της δουλειάς του, δεν τον ευνοούν. Αυτό το ξέρουν στην διοίκηση. Το θέμα είναι να το καταλαβαίνουν όλοι. Ο συνδυασμός που προσπαθεί να πετύχει, ειδικά σε αυτή τη φάση που είμαστε, είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Κι από πλευράς αποτελεσμάτων θα την είχε κάνει στα πρώτα τέσσερα ματς τέλεια, αν δεν ερχόταν αυτή η ακατανόητη βάσει ποδοσφαιρικής λογικής εξέλιξη στη Ριζούπολη. Αλλά τελικά ακόμη και σε ένα τέτοιο ματς, μια ομάδα στη φάση που είναι τώρα η ΑΕΚ, μπορεί να την πατήσει. Μια δυο κακές συγκυρίες, ένα δυο λάθη και μπορεί να γίνει.
  • Οι μεταπτώσεις και μέσα στα ματς, είναι το πιο εύκολο πράγμα να καταλάβει κάποιος που έχει εικόνα του πως δουλεύει πλέον η ομάδα και σε τι επίπεδο είναι αυτή τη στιγμή οι παίκτες της από πλευράς δυνάμεων. Λίγοι προς το παρόν είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως. Οι περισσότεροι απαιτούν διαχείριση, βγάζουν προβλήματα και χρειάζονται χρόνο να μπουν στο καλούπι που πρέπει να μπουν. Οπότε οι απαιτήσεις πρέπει να υπάρχουν, αλλά να είναι λογικές. Παράδειγμα: Λογική είναι η απαίτηση για το αποτέλεσμα, παράλογο είναι να κρίνεις και την παραμικρή λεπτομέρεια για το πως θα έρθει αυτό και να ζητάς από τώρα πράγματα που απλά δεν μπορούν να γίνουν. Παράλογο είναι επίσης να θεωρούμε ως κάτι φοβερό και τρομερό ακόμη και μια εκτίμηση του προπονητή επιμέρους, που μπορεί να μη βγει. Παράλογο, ειδικά όταν τα στοιχεία σε επίπεδο συνόλου που σταδιακά βελτιώνονται, είναι ξεκάθαρα.
  • Η απώλεια πριν από το ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ έχει φέρει κατανοητή ανησυχία για το αν σε περίπτωση που έχουμε άσχημο αποτελέσμα σε αυτό, πάμε σε μια από τα ίδια με τις προηγούμενες σεζόν. Η άποψη μου είναι πως όχι. Η ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση θα είναι ανταγωνιστική ως το τέλος και αυτή τη φορά ακόμη κι αν μια πρόσκαιρη αποτυχία την φέρει σε διαφορά πέντε ή έξι βαθμών, δεν θα έχουμε τα των προηγούμενων σεζόν. Γιατί τις προηγούμενες σεζόν είτε η ομάδα αν και δεν δούλευε άσχημα δεν είχε τις απαιτούμενες επιλογές (περίοδος Ουζουνίδη, που έπαιξε μεγάλο ρόλο και η τιμωρία), είτε δεν δούλευε σωστά. Οπότε δεν είχε τρόπο να ξεπεράσει τις αναποδιές και στο τέλος εισέπραττε απλά αυτό που είχε επενδύσει σε επίπεδο δουλειάς.
  • Τώρα η ΑΕΚ δουλεύει σωστά, μεθοδικά, επίμονα και στο τέλος θα το εισπράξει, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Αρκεί να καταλάβουμε πως με την επιλογή που έγινε για τον πάγκο, έχουμε πάει σε μια άλλη ποδοσφαιρική φάση. Οι μέσα το έχουν καταλάβει, για τους έξω δεν είναι εύκολο ακόμη, το καταλαβαίνω. Παρόλα αυτά υπάρχουν στοιχεία που δε μπορώ να δεχθώ πως δεν τα βλέπει κάποιος με μέση ποδοσφαιρική γνώση, που βλέπει τα τελευταία ματς της ΑΕΚ. Το θέμα είναι να τα βλέπεις, για να παίρνεις και κουράγιο κι από την άλλη να αρχίσεις να καταλαβαίνεις που οφείλεται κάθε τι που δεν λειτουργεί ακόμη καλά και δεν σου αρέσει. Αυτό τουλάχιστον προσπαθώ να κάνω προσωπικά. Και πιστεύω πως έχω λόγο ουσιαστικό που έχω μπει μετά από χρόνια στην διαδικασία.
  • Η τελευταία αγωνιστική δεν ήταν καλή. Κέρδισαν οι άλλοι, δεν κερδίσαμε εμείς. Έχουμε αντιπάλους δυνατούς, καμιά αμφιβολία. Ενδεχομένως και καλύτερους ακόμη από μας σε κρίσιμα ποδοσφαιρικά μεγέθη που κάνουν την διαφορά. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει βελτιωθεί πολύ από πλευράς ποιότητας κι ακόμη και με τα ερωτηματικά που τη συνοδεύουν και τώρα σε συγκεκριμένες θέσεις, είναι σε καλό δρόμο μέσα από την δουλειά να πάρει το 110% από αυτό που διαθέτει. Και να στηρίξει τον Γενάρη πιο αποτελεσματικά τη δουλειά που γίνεται.
  • Πιστεύω πως η ΑΕΚ είναι στην αρχή μιας ανηφόρας που οδηγεί στην κορυφή της σε πολύ καλά πράγματα, ενώ οι ανταγωνιστές της, παρά τα ενδεχόμενα πλεονεκτήματα που ακόμη διατηρούν, είναι σε μια φάση πιο περίεργη.
  • Ο ΟΣΦΠ κερδίζει οριακά τα ματς του μέσου όρου στο πρωτάθλημα. Στην πραγματικότητα με εξαίρεση την Φενερμπαχτσέ και στην Ευρώπη δεν είναι η εικόνα που ξέραμε. Για πρώτη φορά αντιμετωπίζει τόσο μαζικά προβλήματα τραυματισμών και μάλιστα μυϊκών. Η αμφίσβητηση για τον Μαρτίνς σπάει μετά από πολύ καιρό, όλα τα κοντέρ, πανάκριβες μεταγραφές δεν προσφέρουν. Υπάρχει ένα δεδομένο επίπεδο ποιότητας όμως ακόμη. Συν κάποιες σταθερές που ειδικά σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος μετράνε και βρίσκει στήριγμα. Αλλά δεν είναι καλά…
  • Ο ΠΑΟΚ είναι ακόμη πιο περίεργη ιστορία. Μέχρι στιγμής σώνεται από το γεγονός πως σε καθοριστικές συγκυρίες, ο ικανός Λουτσέσκου, είδε τη μια τον Μιλόγεβιτς και τώρα τον Γιοβάνοβιτς, να του σερβίρουν στο πιάτο αυτό ακριβώς που ήθελε για να λειτουργήσει το πλάνο του. Όπως αμέσως μετά την Τούμπα είχα γράψει πως η ήττα της ΑΕΚ ήταν κυρίως τακτική πανωλεθρία, το ίδιο κι ακόμη περισσότερο έπαθε ο Παναθηναϊκός. Δύο ματς στα οποία οι αντίπαλοι του Λουτσέσκου, τα διαχειρίστηκαν σα να μην έβλεπαν τι έκανε και γενικά τι κάνει. Αποτέλεσμα να πάρει δύο κρίσιμες νίκες, σε σημεία που πιέζεται πολύ και ο ίδιος και η ομάδα του. Αλλά έχει θέματα. Και κάποια στιγμή θα σταματήσει η αφέλεια των αντιπάλων σε τέτοια ματς.
  • Ένα μόνο ακόμη και κλείνω. Η πίστη που έχω γι’ αυτό που γίνεται στην ΑΕΚ μετά την αλλαγή στον πάγκο, δεν είναι του στυλ «ό,τι και να γίνει δεν αλλάζουμε». Όχι, δεν το σκέφτομαι έτσι. Η διαφορά είναι πως πιστεύω πως αν στηρίξουμε, θα δικαιωθούμε. Θεωρώ πως αν στηρίξουμε και η ΑΕΚ συνολικά κι ως περιβάλλον δείξει ωριμότητα σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δικαιωθούμε. Ως μέσο επιτυχίας βλέπω την στήριξη στον Γιαννίκη και το τιμ του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X