«Αυτοκτόνησε» η ΑΕΚ στη Ριζούπολη, ισοπαλία (2-2) με τον Απόλλωνα Σμύρνης

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ: Κοιμήθηκε η άμυνα, 2-1 ο Παμλίδης! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία για θρίαμβο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά κωμικά λάθη στην άμυνα έδωσαν δικαιώματα και πέταξε δύο βαθμούς στη Ριζούπολη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τεράστιο πισωγύρισμα στην κούρσα του πρωταθλήματος έκανε η ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Σε ένα ματς που η ΑΕΚ είχε απόλυτα δικό της και θα μπορούσε να το «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, πληγώθηκε από τα αστεία λάθη στην άμυνα που έμπαζε και στην ατολμία στην επίθεση και πέταξε δύο βαθμούς μένοντας στο 2-2. Ο Απόλλωνας σε τρεις επιθέσεις σκόραρε δύο φορές, ενώ η ΑΕΚ είχε διψήφιο αριθμό ευκαιριών, αλλά δεν είχε καλά τελειώματα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Γιαννίκης έδωσε ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στον Ρότα για το δεξί άκρο της άμυνας, επανέφερε στην 11άδα τον Αραούχο, έδωσε αναμενόμενα φανέλα βασικού στον Τζαβέλλα αντί του τιμωρημένου Μήτογλου. Η έκπληξη που επεφύλασσε αυτήν τη φορά ο τεχνικός της ΑΕΚ αφορούσε την παρουσία του Λε Ταλέκ στο πλευρό του Σιμόες, θέλοντας προφανώς με τον Γάλλο να δώσει το ύψος που έχανε ελέω Μήτογλου και τις καλές πάσες προς την επίθεση.

Στο μισό γήπεδο

Οπως και έγινε για να είμαστε ειλικρινείς, διότι η ΑΕΚ έκανε τον Απόλλωνα να ταμπουρωθεί από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Πότε από τα δεξιά με τον Λιβάι, πότε από αριστερά με τον Τσούμπερ, η ΑΕΚ άνοιγε εύκολα την άμυνα της ομάδας του Φέστα. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, με ακόμα μια εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ από τον Μάνταλο και τον Λιβάι να πηδά στον…Θεό για να νικήσει όλη την άμυνα των γηπεδούχων και να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία, ο κόσμος χόρευε στις εξέδρες και οι ευκαιρίες ήταν διαδοχικές. Φαινόταν ξεκάθαρα, πως οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διάθεση, αλλά τους έλειπε η ένταση και η καθαρή σκέψη στο φινάλε των προσπαθειών τους. Ετσι, αν και δημιούργησαν διψήφιο αριθμό ευκαιριών, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν τουλάχιστον μια φορά ακόμα, ώστε να «καθαρίσουν» το παιχνίδι και να αποκτήσουν προβάδισμα ασφαλείας από τον Απόλλωνα.

Εμπαζε η άμυνα

Σα να μην έφτανε αυτό, έρχονταν και κακά μαντάτα από την άμυνα. Δύο φορές πέρασε τη σέντρα ο Απόλλωνας και έφτασε στην περιοχή της ΑΕΚ, δύο επικίνδυνες καταστάσεις δημιούργησε. Στην πρώτη ο Στάνκοβιτς έχασε την μπάλα, αλλά ορθά χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ ο Φατιόν στον Τζαβέλλα, αλλά στη δεύτερη έγινε η ζημιά. Ο Μαρτίνες σέντραρε ανενόχλητος από αριστερά, ο Ιωαννίδης νίκησε στον αέρα Τζαβέλλα και Στάνκοβιτς και ισοφάρισε.

Ηταν επόμενο, πως έπειτα από την ψυχρολουσία στο φινάλε, θα άλλαζε απόλυτα η μορφή του αγώνα. Η ΑΕΚ έδειχνε νευρική και χωρίς ένταση στο παιχνίδι της, την ώρα που ο Απόλλωνας βρήκε ψυχολογία, πήγε το ματς στα μέτρα του και σε χαμηλό τέμπο και έλεγχε απόλυτα την κατάσταση. Η Ενωση δεν είχε πια τη φρεσκάδα του πρώτου μέρους και είναι ενδεικτικό, πως η μοναδική φάση στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους ήρθε από στατική φάση και την κεφαλιά του Σιμόες.

Σοκ για την ΑΕΚ

Τα χειρότερα ήταν, πως η ΑΕΚ έδειχνε ξέφραγο αμπέλι στις αντεπιθέσεις του Απόλλωνα. Την τρίτη φορά που ο Απόλλωνας πέρασε τη σέντρα, έφτασε σε δεύτερο γκολ, σε φάση διαρκείας με τον Παμλίδη να σπρώχνει την μπάλα στην κενή εστία, αφού ο Στάνκοβιτς είχε αποκρούσει αρχικά στο τετ α τετ. Η ΑΕΚ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και έψαχνε τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι, με τον Γιαννίκη να κάνει πρώτη κίνηση με την είσοδο του Ανσαριφάρντ και τη μετατροπή του σχήματος σε 4-4-2.

Ωστόσο, δεν υπήρχε πια καθαρό μυαλό για τους «κιτρινόμαυρους». Δεν μπορούσαν να παράγουν παιχνίδι, έδειχναν τελείως ευάλωτοι στην άμυνα τους και δεν υπήρχε καμία ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Γιαννίκης επιχείρησε να παρέμβει στο ματς ρίχνοντας Αμραμπατ και Χατζισαφί στο τελευταίο 20λεπτο. Η ΑΕΚ έδειχνε μπλοκαρισμένη, αλλά είχε ακόμα να δώσει. Οι μεγάλοι παίκτες βγήκαν μπροστά και έδωσαν το φιλί της ζωής.

Ο Αμραμπατ έφερε μαγικά την μπάλα στην περιοχή, ο Αραούχο έκανε υπέροχη κεφαλιά και η Ριζούπολη πήρε…φωτιά στο 80’, με τον κόσμο να σπρώχνει την ΑΕΚ στη δική της ανατροπή. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα δεν παίχθηκε ουσιαστικά παιχνίδι. Οι παίκτες και ο πάγκος του Απόλλωνα έπεφταν συνεχώς κάτω και δεν υπήρξε κανένας ρυθμός, με την ΑΕΚ σε αυτό το διάστημα να έχει μόνο τη φάση της απευθείας εκτέλεσης φάουλ του Τζαβέλλα στις καθυστερήσεις που απέκρουσε ο Κότσαρης.

Απολλων Σμύρνης-ΑΕΚ 2-2

Δείτε πως μετέφερε και σχολίαζε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Απόλλων Σμύρνης (Τ. Φέστα, 4-2-3-1): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (32’ Ντεντάκης), Αλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης, Μαρτίνες (81’ Ματέι), Παμλίδης (89’ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης (89’ Βαν Λα Πάρα)

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα (84’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (72’ Χατζισαφί), Λε Ταλέκ (65’ Ανσαριφάρντ), Σιμόες (84’ Σιμάνσκι), Γκαρσία (72’ Αμραμπατ), Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο

Ο Πορτογάλος Πινέιρο χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μπαξεβανίδη (18’), Ιωαννίδη (75’), Ντεντάκη (86’), Κάστρο (90΄) – Τζαβέλλα (45’+), Αραούχο (76’).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X