Η ΑΕΚ «έκαψε» τη ρωσική... αρκούδα, η επική πρόκριση με τη Σπαρτάκ Μόσχας (VIDEO)

Η ΑΕΚ «έκαψε» τη ρωσική... αρκούδα, η επική πρόκριση με τη Σπαρτάκ Μόσχας (VIDEO)

Μια από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές προκρίσεις της ΑΕΚ ήταν αυτή σε βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας, σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για την ΑΕΚ, είναι εμφανές σε κάθε αγωνιστική εβδομάδα που υπάρχουν αναμετρήσεις για τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Αλλωστε, η Ενωση ήταν η ομάδα που παραδοσιακά μπορούσε να κάνει αυτά που έμοιαζαν απίστευτα.

Οπως μία νύχτα σαν σήμερα του 1991, όταν η μεγάλη ΑΕΚ του Μπάγεβιτς λύγισε την τεράστια Σπαρτάκ Μόσχας και με επική ανατροπή πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 2-1 στην καυτή Νέα Φιλαδέλφεια.

Μετά το 0-0 του πρώτου ματς στη Μόσχα η ΑΕΚ ήθελε νίκη. Η Σπαρτάκ αποτελούσε τη βάση της τελευταίας μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης, με αιχμή του δόρατος τον τεράστιο Μοστοβόϊ. Ηταν εκείνος μάλιστα που με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Η Ενωση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά εκείνη η ομάδα ήταν φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Ισοφάρισε με κοντινή προβολή του Μπατίστα και έκανε την απόλυτη ανατροπή με κεφαλιά του Δημητριάδη.

Ηταν τέτοια η συγκίνηση και η έκσταση του ματς, που στο φινάλε ο Σταύρος Τσώχος που έκανε την περιγραφή, ένας πολύ έμπειρος δημοσιογράφος, ακούστηκε να κλαίει με λυγμούς για τη μεγάλη πρόκριση της ΑΕΚ.

Ο κόσμος παραληρούσε στην εξέδρα, η Ενωση έδειχνε πως ήταν μία πολύ μεγάλη ομάδα που είχε αποφασίσει να βάλει ξανά το όνομα της στον ευρωπαϊκό χάρτη.

LIVE όλες οι ειδήσεις      

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X