Μια χαρά μπάλα παίζει η ΑΕΚ, οι άλλοι να ανησυχούν...

Μια χαρά μπάλα παίζει η ΑΕΚ, οι άλλοι να ανησυχούν...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ, τον Αργύρη Γιαννίκη, τον Απόλλωνα Σμύρνης και για τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
  • Πάμε από σήμερα, με το συνηθισμένο στυλ, βουλίτσες. Αρχίζω με Γιαννίκη. Δε συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας εδώ, αυτό είναι δεδομένο και είναι κι από τα δυνατά μας στοιχεία. Στη προκειμένη περίπτωση δε συμφωνώ με το ό,τι η ΑΕΚ δεν παίζει καλή μπάλα και πολύ περισσότερο δε συμφωνώ με το να λέμε «αν δεν γίνει αυτό σύντομα…». Τότε τι; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση. Η δεύτερη έχει να κάνει με το αν παίζει καλά ή όχι.
  • Τι είναι το «καλά»; Τι σημαίνει «καλή μπάλα»; Πατάς ένα κουμπί με έναν νέο προπονητή κι αρχίζεις να παίζεις εντυπωσιακό ποδόσφαιρο; Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει με τον Γιαννίκη με τρεις νίκες.Ήταν εύκολα ματς; Το πρώτο ματς με τον Ατρόμητο δεν ήταν εύκολο γιατί ήταν το πρώτο. Και ο Ατρόμητος έκανε την καλύτερη του εμφάνιση ως τώρα στο πρωτάθλημα, όντας πολύ καλά προετοιμασμένος για τα χαρακτηριστικά της ΑΕΚ που ήξερε. Αυτό που δεν ήξεραν ήταν πως δεν θα βρουν ευκαιρίες για γρήγορο επιθετικό transition. 3-0.
  • Ήταν εύκολος ο Βόλος; Για μένα που είχα δει και το φιλικό, η διαφορά στην εικόνα της ΑΕΚ ήταν σοκαριστική. Την κατ΄εξοχήν ομάδα της γρήγορης επιθετικής μετάβασης, δεν την άφησε να κάνει ούτε μία στην ουσία. Μόνο από προσωπικά λάθη πήγε να χαλάσει το ματς. Του Μοχαμαντί και του Σιμόες στη φάση του πέναλτι συγκεκριμένα. Κι από μια ατυχία με την κόντρα στο Βράνιες σε ένα σουτ της απελπισίας εκτός περιοχής. Κινδύνευε η ΑΕΚ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο; Τι έμοιαζε πιο πιθανό; Το 2-1 ή το 0-3;
  • Πάμε στον Άρη. Κάνεις μπάσιμο που στο 2΄πρέπει είτε να έχεις βάλει γκολ, είτε να πάρεις πέναλτι κι απόβολή με τον Μάνταλο. Είναι ένα ματς που δεν έχεις Λιβάι και Άμραμπατ. Απέναντι σε αντίπαλο που ήρθε με ψυχολογία ο τελικός των τελικών. Και πολύ καλή ομάδα. Είσαι 0-2 στο ημίχρονο κι όλο το τακτικό σου πλάνο βάσει των χαρακτηριστικών που έχεις στα χαφ άρτια φτιαγμένο, έχει βγει σχεδόν στο 100%.
  • Τρως μια επίθεση κόντρα εκπληκτική ως προς το πως κόλλησαν δυο πάσες και η κίνηση του Καμαρά και μένεις με δέκα. Μέσα στα πρώτα λεπτά της ανασύνταξης από την αποβολή τρως το γκολ. Η επόμενη ευκαιρία του Άρη είναι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Αν δεν υπήρχε η αποβολή για ποιο ματς θα μιλάγαμε ακριβώς;
  • Όλα αυτά με έναν νέο προπονητή, που έχει έρθει πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη ομάδα και πάει από το 2-3 σε επίπεδο δουλειάς που βρήκε αυτή την ομάδα, να φτάσει στο 8-9 σιγά – σιγά. Που μέσα σε τρία ματς έδωσε παίκτη στην Εθνική. Που έβγαλε και δεύτερο δεξί μπακ να υπολογίζεται πρώτης γραμμής. Με το… καλημέρα.

Δεν θα κριθεί τώρα ο Γιαννίκης

  • Δεν θα κριθεί τώρα ο Γιαννίκης φυσικά. Εγώ πιστεύω πως θα πιάσει, αλλά το λογικό τώρα είναι να λες πως ακόμη είμαστε μακριά από το να το ξέρουμε. Αλλά το να αδικούμε όσα έχουμε δει ως τώρα είναι λάθος, ενώ είναι παραλογισμός να φτάνουμε στο σημείο να λέμε αν «δεν παίξει καλή μπάλα σύντομα τότε…». Επαναλαμβάνω; Τότε, τι; Και τι είναι η καλή μπάλα ρωτά ξανά; Πως φτάνουμε στο σημείο να παίζουμε καλή μπάλα; Μήπως ξεκινάμε από το να παγιώσουμε πως παίζουμε σωστά;
  • Έχεις έναν Μαρτίνς που έχει αποκλειστεί από το Champions League από την Λουντογκόρετς. Που φέρνει ισοπαλία εντός με τον Ατρόμητο, κερδίζει με αίμα ΠΑΣ και Παναιτωλικό με… σκόρερ τους Σάλιακα και Μελίσσα αντίστοιχα. Που δεν κερδίζει στην έδρα του τον Παναθηναϊκό. Που κάνει δύο ήττες με την χειρότερη Άιντραχτ των τελευταίων χρόνων. Και μέχρι χθες βράδυ δεν έχει ανοίξει μύτη. Ναι, έχει το παρελθόν του. Αλλά μιλάμε για ΟΣΦΠ που μια ήττα φέρνει πολλά μποφόρ.
  • Έχεις έναν Λουτσέσκου να χάνει από τον ΠΑΣ μέσα, να του γυρνάει στην Τούμπα ο Βόλος το 4-1 σε 4-4-. Να μη κερδίζει τη Σλόβαν στο γήπεδο του, να χάνει από την Κοπεγχάγη τώρα μέσα. Είναι ο θαυματοποιός όμως, ποιος να τον αγγίξει.
  • Εδώ έχουμε ένα νέο παιδί που η δουλειά του στην ομάδα το πρώτο διάστημα κερδίζει τους πάντες και τους παίκτες κυρίως, ξεκινάει εξαιρετικά κι από αποτελέσματα κι από πλευράς ποιοτικών ποδοσφαιρικών στοιχείων και θα του πούμε και αν παίζει… όμορφο ποδόσφαιρο ή όχι; Στα τρία ματς τα πρώτα; Τα νικηφόρα; Μη τρελαθούμε παιδιά τελείως.

Το ματς με Απόλλωνα και οι Πορτογάλοι

  • Πάμε γρήγορα στο αυριανό. Πολύ δύσκολο ματς. Πολύ επικίνδυνος σε τέτοια ματς ο Φέστα, μας έχει κάνει ζημιές και στο παρελθόν. Το βέβαιο είναι πως θα προετοιμαστεί καλά το ματς από πλευράς μας και πιστεύω αν χρειαστεί και τύχη στην πορεία, επειδή δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε σωστά, θα την έχουμε. Όπως πάντα σε αυτά τα ματς, το ζήτημα είναι αν θα συμβούν από νωρίς πράγματα που θα αναδείξουν την ποιοτική διαφορά των ομάδων ή αν θα πάμε σε άγχος.
  • Πορτογάλοι διαιτητές. Εξαιρετικά. Το καλύτερο νέο που άκουσα μέσα στην εβδομάδα. Φυσικά στοχοποιεί την ΑΕΚ ο Κλάτενμπεργκ, καμιά αμφιβολία. Δείτε και τον Φωτιά. Αλλά σκέφτεστε Έλληνα διαιτητή με όλα αυτά που κάνει σε βάρος της ΑΕΚ ο Άγγλος; Με την πίεση που τους ασκεί φανερά, εξόφθαλμα; Και που είδαμε χαΐρι με τους Έλληνες διαιτητές, γιανα καταλάβω;
  • Τα προηγούμενα δυο χρόνια με τους Μανούχους, Κουτσιαύτηδες, Διαμαντόπουλους κι όλο το κακό συναπάντημα; Φέτος; Στον ΟΦΗ; Στον Παναιτωλικό που άφησαν τον Μουνιόζ πως διάολο τον λένε αυτόν, ενώ πήγε να κόψει στα δύο το πόδι του Μάνταλου; Σοβαροί να είμαστε. Την περασμένη Κυριακή μήπως; Που το ματς έπρεπε να έχει τελειώσει από το 2΄και μετά άφησαν τους Νιαρχάκους να οργιάζουν ανενόχλητοι;
  • Μπορεί η ΑΕΚ να έχει σε όλα τα ματς ξένους διαιτητές; Μακάρι. Από πέρσι το έχω γράψει ξεκάθαρα. Όλα καλά ενόψει Ριζούπολης με αυτό.

Ασχολούνται συνεχώς με την ΑΕΚ

  • Κατά τα άλλα, όταν όλη την εβδομάδα ασχολείσαι με την ΑΕΚ, φάε μια από την κακή φέτος και συν τοις άλλοις ελλιπέστατη χθες βράδυ Άιντραχτ, να στανιάρεις. Έτσι είναι αυτά. Με την ΑΕΚ ασχολούνται συνεχώς και πριν την Κυριακή και μετά. Γιατί η νοοτροπία τους παραμένει «μικρή» και φοβική, ειδικά όταν μυρίζονται κίνδυνο. Και η ΑΕΚ φέτος μυρίζει πολύ κίνδυνο. Και να το δείτε, στη συνέχεια θα χρειαστούν… αντιασφυξιογόνες μάσκες για να μη λιποθυμήσουν.
  • Δεν ανοίγομαι. Πιστεύω πολύ στην ομάδα, με πλήρη επίγνωση των αδυναμιών που ακόμη έχει. Αλλά βλέπω και πράγματα που γίνονται σωστά, πολύ βασικά πράγματα. Κι όταν κάνουμε σωστά τα βασικά, τότε είμαστε οι καλύτεροι απ’ όλους. Και κυρίως όταν είμαστε ενωμένοι. Τουλάχιστον οι συντριπτικά περισσότεροι, που έχουν και σημασία.
  • Πάμε για ένα πολύ δύσκολο και καυτό βαθμολογικά ματς αύριο. Να παίξουμε σωστά, να είμαστε ισορροπημένοι όπως στο μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων ματς και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πιστεύω θα το πάρουμε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X