Μήτογλου, Γούτας, ΑΕΚ, ένα τρίγωνο - όλοι κερδισμένοι

Μήτογλου, Γούτας, ΑΕΚ, ένα τρίγωνο - όλοι κερδισμένοι
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για το ξεπέταγμα του Μήτογλου, την υπόθεση του Γούτα και την επιλογή της ΑΕΚ που δικαιώνεται αλλά και δημιουργεί ένα «γιατί»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν αποφάσεις ομάδων που ίσως χρειαστεί καιρός και κυρίως ώρες παρουσίας στο γήπεδο για να τις αξιολογήσεις σωστά και δίκαια. Σαφώς προκύπτουν και περιπτώσεις που όσα φέρνει η στιγμή, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.

Επί παραδείγματι, αυτή του Γεράσιμου Μήτογλου προφανώς και θα έχει κάποια αντιστοιχία με παλαιότερη κατάσταση την οποία θα χρειαστείς πολύ ψάξιμο για να βρεις, ακόμα κι έτσι όμως διακρίνεται για τη σπανιότητά της: από τις (εντός ομάδας) σκέψεις μήπως και κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει αγωνιστικό χρόνο με τη Β’ ομάδα για να μη «σκουριάσει» καθώς ο Μιλόγεβιτς δεν του έδωσε λεπτό συμμετοχής στα πρώτα 7 επίσημα ματς, ο νεαρός στόπερ έγινε βασικός στην ΑΕΚ κλέβοντας την παράσταση και μαζί μια θέση στην Εθνική. Δεν το λες έπος, αλλά σίγουρα είναι κάτι σπουδαίο.

Περίπου 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στην κεντρική Ανατολία των τουρκικών εδαφών, ο Δημήτρης Γούτας κλείνει το μάτι στον Μήτογλου αλλά και στη δική του τύχη. Αν και μερικούς μήνες πριν είδε όλα να πηγαίνουν ανάποδα από ό,τι είχε υπολογίσει, εν τέλει δεν του βγήκε σε κακό στη Σεβάστεια. Αν και ο ίδιος είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ πολύ νωρίτερα από τη στιγμή που εκείνη αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του πρώην παίκτη του Βόλου, βρήκε τη βολή του στη Σιβασπόρ. Έγινε βασικός, πέτυχε 4 γκολ στις πρώτες 9 αναμετρήσεις του πρωταθλήματος, νάτος και του λόγου του στην Εθνική Ελλάδας. Βίοι παράλληλοι όμως όχι και αντίθετοι!

Τις ημέρες που ο Γούτας ζούσε με τη χαρά της συμφωνίας με την ΑΕΚ -η οποία είχε επικυρωθεί από τα τέλη του περυσινού Δεκέμβρη- το club εισερχόταν σε διαδικασία σαρωτικών (αν)διαρθρώσεων. Οι αλλαγές στο οργανόγραμμα, μέσω των οποίων ενεργοποιήθηκαν πολλά νέα και άφθαρτα πρόσωπα, εμφάνισαν στο τραπέζι και διαφορετικές ιδέες.

Μία από αυτές οδήγησε στην απόφαση να γίνει κίνηση για την απόκτηση του Μήτογλου. Ο ίδιος ο Αχιλλέας Μπέος μάλιστα, είχε μιλήσει στους ανθρώπους της ομάδας με πολύ κολακευτικό τρόπο για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Την ημέρα που ο Γεράσιμος έκλεινε στην ΑΕΚ, ο Δημήτρης έχανε τη θέση του σε αυτήν. Διαφορετική ήταν η προσέγγιση που είχε κάνει η ομάδα στον Γούτα μερικούς μήνες πριν, όταν προέκυπτε ικανός χώρος για να βρει χρόνο συμμετοχής κι αλλιώς τον αντιμετώπιζε πλέον. Έπρεπε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα.


Η συζήτηση, η απόφαση και η καλή συνέχεια για όλους

Οδηγούμενοι στο κατώφλι του Μήτογλου -θυμίζω αρκετό καιρό πριν επιλεγεί ως προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς- οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκριναν σωστό (και δίκαιο) να εξηγήσουν στον Γούτα ότι τα δεδομένα αλλάζουν. Άλλωστε -και παρά τις εκ του αντιθέτου συστάσεις- είχε επίσης παρθεί η απόφαση ότι θα επιστρέψει ο Βράνιες καθώς επίσης και η προσθήκη επιπλέον ενός στόπερ που στην πορεία αποδείχθηκε ότι ήταν ο Τζαβέλλας. Η Ένωση όφειλε να ενημερώσει τον πρώην στόπερ του Ατρόμητου ότι θα δυσκολευόταν να βρει χρόνο συμμετοχής, ίσως μάλιστα να προέκυπτε και θέμα δανεισμού του σε άλλη ομάδα.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η συμφωνία θα έπρεπε να ακυρωθεί. Δεν θα είχε γίνει σχετική κουβέντα αν η ΑΕΚ δεν αποκτούσε τον Μήτογλου, όμως όταν το έπραξε είχε ήδη αποφασίσει ότι ήθελε να δώσει σε εκείνον προτεραιότητα, ασχέτως με το ότι ο πρώην τεχνικός της ομάδας επέλεξε να τον «παρκάρει» στην αφάνεια. Στην πορεία, με τον Γιαννίκη στον πάγκο, ο πρώην στόπερ του Βόλου ενεργοποιήθηκε και σε χρόνο-ρεκόρ παρουσίασε όλα όσα οι άνθρωποι της Ένωσης πίστεψαν ότι μπορεί να δώσει, όταν επί της ουσίας αποφάσιζαν να «θυσιάσουν» τον Γούτα. Κι ο τελευταίος όμως, ορθώς σκέφτηκε να πάρει την επιλογή της φυγής προτού ακόμα γίνει παίκτης της ομάδας, βρίσκοντας στην Τουρκία αυτά που έψαχνε στη συγκεκριμένη φάση της καριέρας του: χώρο για να παίζει και να εξελίσσεται.

Πράγματι, στο τέλος της ημέρας δημιουργείται το ερώτημα «μα γιατί όχι και οι δύο;». Ποδοσφαιρική εξήγηση υπάρχει. Δίπλα στους Τζαβέλλα, Βράνιες και Μήτογλου, υπήρχαν επίσης ο Σβάρνας και ο Λάτσι. Για τον πρώτο γνωρίζω καλά τις ενστάσεις πολλών, όμως δεν έπαυε να πρόκειται για στόπερ της Εθνικής την περίοδο εκείνη, ενώ ο δεύτερος είναι ένα project που δεν θα απεμποληθεί, άλλωστε είναι ακόμα μόλις 19 ετών. Αν στην ΑΕΚ γνώριζαν ή είχαν μαντικές ικανότητες να προβλέψουν ότι η εξέλιξη με τον Σβάρνα θα ήταν να παίζει…σχεδόν ποτέ, ίσως τότε να έκαναν μια άλλη επιλογή. Και πάλι όμως, πρόκειται για παίκτη με συμβόλαιο που θα έπρεπε να φέρει πρόταση για να αποχωρήσει. Ποιος μας εξασφαλίζει άλλωστε πως αν υπήρχε και ο Γούτας, θα έβρισκε ο Μήτογλου το χώρο και χρόνο για να μπει και να παίξε;

Στο τέλος της ημέρας, όλοι είναι κερδισμένοι. Η ΑΕΚ για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στον πρώην στόπερ του Βόλου, ο ίδιος ο Μήτογλου που δεν σκιάχτηκε στιγμή από τη μονιμότητα που είχε αποκτήσει μέσα στη «ναφθαλίνη» και ο Γούτας που σκέφτηκε ότι προτιμότερο για την καριέρα του ήταν να βρει μια ομάδα στην οποία θα παίζει και όχι να ρισκάρει με την αβεβαιότητα. Θα ήταν σούπερ το να διεθέτετα και εκείνον σήμερα η Ένωση στο ρόστερ της, όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να υπάρχει κρυστάλλινη σφαίρα για το πως τα πράγματα θα μπορούσαν να εξεχλιθούν.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X