«Σκορποχώρι» η ΑΕΚ, ήττα με κάτω τα χέρια (92-76) από τη Ρίγα στη Λετονία

«Σκορποχώρι» η ΑΕΚ, ήττα με κάτω τα χέρια (92-76) από τη Ρίγα στη Λετονία
Photo Credits: INTIME

Εμφάνιση πισωγύρισμα, απογοητευτική εικόνα από την ομάδα του Δέδα, ζόρισε πολύ η ευρωπαϊκή συνέχεια

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 92-76 από την Ρίγα στην Λετονία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League και πλέον η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει αρκετά.

Μετά την νίκη με τον Ιωνικό η ΑΕΚ επέστρεψε στις προβληματικές εμφανίσεις και έχασε από την Ρίγα με 92-76. Η ΑΕΚ είχε τραγική εικόνα για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κυρίως στην άμυνα που δεν μπορούσε να βγάλει στοπ ώστε να κάνει ένα σερί στην επίθεση και δέχτηκε πάνω από 90 πόντους. Ειδικά στην περιφερειακή άμυνα τα πράγματα ήταν θλιβερά, με τους παίκτες της Ρίγα να έχουν 14 εύστοχα τρίποντα. Με την ήττα αυτή τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα ως αναφορά την συνέχεια στην Ευρώπη, αφού και η διαφορά είναι μεγάλη για να καλυφτεί στον εντός έδρας ματς. Δεν διακρίθηκε σχεδόν κανείς, εκτός ίσως από τον Παππά που έδειξε διάθεση σκοράροντας 22 πόντους, αλλά μέχρι εκεί.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας ξεκίνησε με τους Κολόμ, Ανγκόλα, Φλιώνη Γκρίφιν και Χάμερ, ενώ η Ρίγα με τους Χάμοντς, Ρίλει, Ζόρικς, Μάντσεν και Άτε. Άστοχα ξεκίνησε η ΑΕΚ το παιχνίδι και προσπαθούσε με πικ εν ρολ μεταξύ Κολόμ και Χάμερ να χτυπήσει μέσα από την ρακέτα (6-3). Κακή περιφερειακή άμυνα στον καλύτερο σουτέρ της Ρίγα και ο Ράιλι με 3 τρίποντα άνοιξε την διαφορά (15-8). Η Ένωση άφησε την Ρίγα να σουτάρει από την περιφέρεια και το πλήρωσε αφού σκόραραν 5 τρίποντα, ενώ στην δική της επίθεση είχε κακές επιλογές (23-10). Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο όπου δέχτηκε 27 πόντους έχοντας κάνει και πάλι μόλις 2 φάουλ (27-15).

Ο Νίκος Παππάς κρατούσε μόνος του την επίθεση της ΑΕΚ με συνεχόμενους πόντους αλλά η άμυνα της ΑΕΚ παρέμενε κακή και επέτρεπε ελεύθερα σουτ στην Ρίγα (35-20). Με 5 πόντους του Κολόμ η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει λίγο το σκορ αλλά η άμυνα χρειαζόταν μεγαλύτερη ένταση (39-27). Ο Ανδρέας Πετρόπουλος έδωσε ενέργεια στην άμυνα και με το τρίποντο του η ΑΕΚ μείωσε μετά από πολύ ώρα κάτω από τους 10 (41-32). Με ένα καλάθι του Χάμερ έκλεισε ένα κακό ημίχρονο η Ένωση, που ήταν πολύ άστοχη και χωρίς ενέργεια στην άμυνα (46-34).

Με δύο σερί τρίποντα η ΑΕΚ πλησίασε στους 6 αλλά δέχτηκε αμέσως καλάθι στην ρακέτα (50-40). Η ΑΕΚ σκόραρε μόνο με τρίποντα (5) αλλά δεν μπορούσε να βγάλει αμυντικά στοπ για να πλησιάσει πιο πολύ (57-49). Η ΑΕΚ κατάφερε σε δεκάλεπτο που έχει ευστοχήσει σε 6/6 τρίποντα να συνεχίσει να χάνει με την ίδια διαφορά χάρις στην κακή της άμυνα (68-56).

Με γκολ φάουλ του Μάντσεν και ένα κάρφωμα, η διαφορά ξέφυγε και πάλι με την ΑΕΚ να μην μπορούσε να κάνει μεγάλο σερί και να επιστρέψει στο ματς (73-56). Όσο περνούσε ο χρόνος, η ΑΕΚ έδειχνε σημάδια αποσύνθεσης στην άμυνα με τους Λετονούς να κάνουν ότι θέλουν μέσα στην ρακέτα (82-64). Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει όσο μπορεί την διαφορά αλλά η αμυντική της εικόνα δεν της επέτρεψε ούτε καν να πλησιάσει για να χάσει τελικά με 92-76.

Ρίγα – ΑΕΚ: 92-76

Δεκάλεπτα:  27-15, 46-34, 68-56, 92-76

Ρίγα (Γκαϊλίτις): Χάμοντς 9, Γουόκερ, Κάρι 19, Ζόρικς 7, Ράιλι 25, Κρουμινς, Μίσκα, Μπουτίρινς, Γκρόμοφς 6, Γκούλμπις 3, Άτε 10, Μάντσεν 13.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 11, Σαξιώνης, Ανγκόλα 14, Πετρόπουλος 3, Φιλιππάκος , Γέλοβατς , Παππάς 22, Γκρίφιν 8, Φλιώνης 3, Μαυροειδής, Βαουλέτ 2, Χάμερ 13.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X