
Η ΑΕΚ θέλει τον μεσοεπιθετικό του Ιωνικού, Άιας Αοσμαν
Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται Άιας Αοσμαν και δεν αποκλείεται τον ερχόμενο Ιανουάριο να υπάρχει εξέλιξη με αγορά του και παραμονή στην ομάδα της Νίκαιας με δανεισμό.
Στην έως τώρα πορεία της, η ομάδα της Νίκαιας έχει σκοράρει 6 φορές στο πρωτάθλημα και καθοδηγείται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι από τον Σύρο επιτελικό χαφ, ο οποίος έχει πετύχει τα 3 εξ αυτών και έχει δώσει τις 3 ασίστ για τα υπόλοιπα σε συμπαίκτες του. Κοινώς, έχει καταλυτική συμβολή και στα 6 τέρματα που έχει έως σήμερα σημειώσει ο Ιωνικός. Η παρουσία του στη Νίκαια μόνο απαρατήρητη δεν περνά και ήδη προκύπτει συζήτηση σε ομάδες ανώτερης ταχύτητας για την αφεντιά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, μία εξ αυτών είναι η ΑΕΚ, η οποία μετά και την πολύ όμορφη εξέλιξη της μεταγραφής του Γεράσιμου Μήτογλου από το Βόλο, κοιτάζει όλες τις καλές περιπτώσεις που ευδοκιμούν στην εγχώρια λίγκα. Έχει γεννηθεί λοιπόν, στα υψηλά κλιμάκια της ομάδας, η σκέψη για να γίνει κίνηση για τον Άοσμαν, όχι απαραίτητα για να ενταχθεί άμεσα στην Ένωση, αλλά για να «καπαρώσει» τον ποδοσφαιριστή με ορίζοντα το μέλλον. Άλλωστε σύμφωνα με τις πηγές μας, ενδιαφέρον προκύπτει και από τον Άρη.
Αν εν τέλει αποφασιστεί η απόκτηση του 27χρονου Άοσμαν με αγορά τον Γενάρη (και παρόλο που μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι!), τότε ο παίκτης λογικά θα παραμείνει στον Ιωνικό τουλάχιστον υπό τη μορφή δανεισμού έως το τέλος του φετινού πρωταθλήματος και θα αξιολογείται ενόψει της ερχόμενης σεζόν, όταν και θα αποφασιστεί αν θα ενταχθεί στο ρόστερ της ΑΕΚ ή αν συνεχίσει κάπου αλλού ως δανεικός.
Η πορεία του Άοσμαν
Ο Άιας Άοσμαν αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός και γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1994 στο Καμισλί της Συρίας. Ήταν 14 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Γερμανία κι ενσωματώθηκε στην Ακαδημία της TuS Μιντερχέιντε 1895. Ακολούθως έπαιξε στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, στην Οσνάμπρικ και στην FC Πρέουζεν.
Το 2011 πήρε μεταγραφή για την SC Βιέντεμπρουκ 2000 και την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα της Κολωνίας μετρώντας 41 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ. Τη διετία 2013-2015 φόρεσε την φανέλα της Γιαν Ρέντζενσμπουργκ έχοντας 73 συμμετοχές, 19 γκολ και 11 ασίστ με αποτέλεσμα να προκαλέσει το ενδιαφέρον της Ντινάμο Δρέσδης.
Με τους «κιτρινόμαυρους» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, αγωνίστηκε από το 2015 έως το 2019 «γράφοντας» 107 συμμετοχές, 16γκολ και 9 ασίστ, ενώ τη σεζόν 2019-2020 αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Αντάνα Ντεμιρσπόρ (30 παιχνίδια, 8 γκολ, 2 ασίστ). Την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε την φανέλα της Τουζλασπόρ (14 συμμετοχές, 4 γκολ, 2 ασίστ), ενώ για να έρθει στον Ιωνικό έμεινε ελεύθερος από την Χέρμανσταντ.
Να σημειωθεί επίσης ότι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική ομάδα της Συρίας, έχοντας έως σήμερα 14 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ.
Πηγή: Sport24
Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News
- Ηταν τελικά πολύ εύκολο, να λυθεί το θέμα «Μάνταλος»
- Και τώρα… τρέξτε: Η ΑΕΚ έτοιμάζει μπαράζ εξωδίκων για την δήθεν ρατσιστική επίθεση στον Καμαρά!
- Σταμάτης Βούλγαρης: «Την ΑΕΚ δεν την υπολόγιζαν και τώρα τη φοβούνται» (VIDEO)
- Ο Ντέμης εξηγεί για την άποψη του: «Δεν καλλωπίζω αυτά που λέω -Ο διαιτητής δεν ήθελε να αφήσει την ΑΕΚ με 10 και το έδειξε»
- Στοίχημα: Οι καλύτερες προτάσεις εδώ, στο betone

Δεν υπάρχει σωτηρία…

Το απόλυτο “κόλπο γκρόσο” Ατζούν στο Survivor – Βάζει διάσημο χωρισμένο ζευγάρι για να τα ξαναβρούν (ΦΩΤΟ)

Τότεναμ: Ο Οζίλ κορόιδεψε την ομάδα του Ποστέκογλου μετά την ήττα της από την Άστον Βίλα

Mε υπογραφή Μπέου: O παίκτης-έκπληξη που «κλειδώνει» ο Acun για το Survivor 2024

Σουάρες για Εντρίκ: «Ήθελα τον Έντρικ στην Μπαρτσελόνα αλλά είναι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει»