Η ΑΕΚ νίκησε σε όλα τα επίπεδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για τη σαρωτική επικράτηση της ΑΕΚ επί του Αρη και τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ψιλοείπαμε μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Αρχισε να συζητείται πιο έντονα, μετά το αεράτο πέρασμα από το Βόλο. Από χθες, έπειτα από τη σαρωτική επικράτηση της ΑΕΚ επί του Αρη, νομίζω πως άπαντες αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Η ΑΕΚ είναι εδώ. Με τρομερές δυνατότητες αγωνιστικά, ισχυρή με την παρουσία του κόσμου της εξωαγωνιστικά, με φοβερό άστρο του προπονητή της και με το μέλλον στα δικά της πόδια.

Ισως η πιο μεγάλη νίκη της ΑΕΚ πάντως είναι πως κατάφερε να μείνει μακριά από την τοξικότητα. Η ομάδα έμεινε ήρεμη, δίχως να μπει στο παιχνιδάκι των τρελών που είχε στηθεί επί μέρες και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του ματς. Συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και ας υπήρχε ρεσιτάλ γραφικότητας γύρω τους. Αυτό που συνέβη με τον Αρη, να μπαίνει μια ομάδα αδικημένη πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, είναι πραγματικά κάτι που ξεπερνά τις προσδοκίες.

Περί διαιτησίας

Ας μην πιαστώ από τα όσα συνέβησαν τις μέρες που πέρασαν με το αίτημα για ξένο διαιτητή. Θαρρείς και η ΑΕΚ μπορεί να επηρεάζει τον Κλάτενμπεργκ ή ξαφνικά μετατράπηκε σε «ντέρμπι» παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αρη. Ετσι και αλλιώς, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής έχει δείξει το ποιόν του και δεν περιμένεις έναν ορισμό για να τον κρίνεις. Αλλά από την άλλη, τόση ένταση, τόσος χαμός για κάθε αράουτ, αμφισβήτηση για τα πάντα, κάτι δεν πήγαινε καλά.


Αν πάμε και στις φάσεις που υπήρξε κουβέντα για τη διαιτησία, προφανέστατα και υπάρχει παράβαση στον Μάνταλο και σωστά καταλογίζεται το πέναλτι. Δεν υπάρχει καν φάουλ, άρα ούτε και κίτρινη κάρτα στον Ρότα. Εκτιμώ πως είναι τραβηγμένη η αποβολή του Μήτογλου, κάλλιστα θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στον Μάνταλο στο πρώτο λεπτό. Αλλά όπως και να έχει, δεν βλέπω κανένα ρόλο που να έπαιξε ο Διαμαντόπουλος και το VAR στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Το άστρο του Γιαννίκη

Ας περάσουμε στα πραγματικά σπουδαία. Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι που σαφέστατα ήταν το πιο δύσκολο της εποχής Γιαννίκη, ίσως το πιο δύσκολο και από το ξεκίνημα της σεζόν. Το πρώτο ημίχρονο είναι σχεδόν ονειρικό, με τρομερή εμφάνιση από πολλούς ποδοσφαιριστές και το μεγάλο πρόβλημα αφορούσε την αδυναμία να κρατήσει την μπάλα στη μεσαία γραμμή και να αναχαιτίσει τη δύναμη του Αρη σε αυτό το κομμάτι.

Ο Γιαννίκης έχει άστρο και είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα που θέλει ακόμα πολλή δουλειά, να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες και να προχωρά γεμίζοντας αυτοπεποίθηση από τις νίκες. Της έλειψε πολύ της ΑΕΚ όλο αυτό τα προηγούμενα χρόνια, τώρα μπορεί να το απολαύσει. Ο Γιαννίκης έχει κλείσει την άμυνα, έχει περιορίσει τους χώρους που μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα η ΑΕΚ. Στηρίζεται στο εξαιρετικό δίδυμο των Βράνιες και Μήτογλου, έχει τον Στάνκοβιτς σε τρομερή κατάσταση.


Διόρθωσε γρήγορα το ζήτημα με τον Ρότα. Ο νεαρός έχει μπει φουριόζος και πάει πολλές φορές σε μαρκαρίσματα και αποφάσεις στο όριο. Με τον Ατρόμητο του βγήκαν και έσωσαν την ΑΕΚ σε δύσκολη στιγμή, κόντρα στον Αρη θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Ο Γιαννίκης το διόρθωσε, ο Μισελέν ήταν εξαιρετικός, ο Μοχαμάντι από τα αριστερά απολαυστικός και ό,τι κοντινότερο έχω δει σε Κασάπη την τελευταία 20ετία.

Δείτε περισσότερα για την επικράτηση της ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X