Στο δίλεπτο 13'-15' αποτυπώνεται όλο το έργο Γιαννίκη

Στο δίλεπτο 13'-15' αποτυπώνεται όλο το έργο Γιαννίκη
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, μετά τη ματσάρα στο ΟΑΚΑ και την πολύτιμη νίκη της ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα ξεκινήσω από κάτι που το γράφουμε σπάνια γιατί πολύ απλά το βλέπουμε και σπάνια στην Ελλάδα. Μιλάμε για τρομερή ματσάρα, για μακράν το καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι του πρωταθλήματος για φέτος. Κοινώς, για ένα ματς που αν το βλέπαμε σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, θα το ζηλεύαμε και θα λέγαμε ότι δεν γίνεται ποτέ να το δούμε στη χώρα μας. Τέτοιο ματς ήταν το αποψινό…

Με τρομερό ρυθμό, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, σκληρές μονομαχίες, σπουδαίες ατομικές προσπάθειες και φοβερές φάσεις και για τις δύο ομάδες, από το πρώτο κιόλας λεπτό με την ευκαιρία του Μάνταλου.

Είναι και ο Άρης καλή ομάδα (απόψε μάλιστα το ήθελε και περισσότερο από ποτέ) και βοήθησε πολύ στο να υπάρχει αυτός ο δαιμονιώδης ρυθμός. Η ΑΕΚ πήγε στο ημίχρονο, προηγούμενη με 2-0, όχι επειδή ήταν τυχερή, όπως μπορεί να ισχυριστεί κάποιος. Δεν έτυχε, αλλά πέτυχε και αυτό είναι έργο Γιαννίκη.


Το πρέσινγκ αποδίδει και σε άμυνα και σε επίθεση

Και το έργο Γιαννίκη αποτυπώνεται στο δίλεπτο 13′-15′, όπου ο Μήτογλου με αυτοθυσία, ύστερα από την επέμβαση του Στάνκοβιτς, σώζει πρώτα την άμυνα της ΑΕΚ και στη συνέχεια σκοράρει κιόλας από την εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου.

Όλο αυτό το πρέσινγκ από όλους, τα φοβερά τρεξίματα, είναι δουλειά του προπονητή της ΑΕΚ και αποδίδει καρπούς, όχι μόνο στην πίεση που ασκείς επιθετικά, αλλά και στην πίεση που σου ασκεί και ο αντίπαλος.

Η ΑΕΚ που ούτως ή άλλως, θα μπορούσε να προηγηθεί με 2-0 στο τετ α τετ του 18ου λεπτού με τον Καρίμ, το έκανε τελικά με τον φοβερό Μάνταλο, με το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 36ο λεπτό.

Για την «Ένωση» ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πήγε στα αποδυτήρια με 2-0, γιατί κακά τα ψέματα ήταν ένα… hard rock παιχνίδι, που όσο πολύ απειλούσε επιθετικά, εξίσου πολύ απειλούνταν ανασταλτικά. Και αποδείχτηκε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, αν και προφανώς δεν θα ήταν τόσο μεγάλη η αγωνία μέχρι τέλους, αν η ΑΕΚ δεν έμενε με δέκα παίκτες από το 70ο λεπτό.


Και τώρα… ατσαλωθείτε με ψυχραιμία

Εν κατακλείδι, το πρώτο που κρατάμε φυσικά είναι η νίκη. Υπάρχει το Σάββατο ένα ακόμα δύσκολο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, αλλά στη γειτονιά μας, δεν γίνεται να έρθει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη της ΑΕΚ. Και μετά ακολουθεί η διακοπή και το ντέρμπι κορυφής με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, με πρώτο δεδομένο από… τώρα, ότι θα γίνει sold out και θα έχει 40.000 ΑΕΚτζήδες στο γήπεδο!

Ατσαλωθείτε με ψυχραιμία γιατί θα πέσει κλάψα, παραμύθι και προπαγάνδα, που θα πάει… σύννεφο και θα έχει ως στόχο την 21η Νοεμβρίου.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X