Η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια (59-65) και την προκλητική Τσαρούχα με την άμυνα-φωτιά της στο τέλος!

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια (59-65) και την προκλητική Τσαρούχα με την άμυνα-φωτιά της στο τέλος!
Photo Credits: INTIME

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ, νίκησε τον Ιωνικό έχοντας κόντρα διαιτησία από τη θλιβερή Τσαρούχα

Η ΑΕΚ με άμυνα-φωτιά στο τέλος και κόντρα διαιτησία, πέρασε από τη Νίκαια νικώντας με 65-59 τον Ιωνικό.

Σημαντική νίκη για την ΑΕΚ (59-65) που έδειξε μετά από καιρό σημάδια βελτίωσης σε όλους τους τομείς του αγώνα και ειδικότερα στην άμυνα. Μετά από ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ έκτισε διαφορά χάρη στην καλή της άμυνα, στο δεύτερο μέρος και με τα σφυρίγματα της Τσαρούχα βγήκε εκτός ρυθμού και έχασε την συγκέντρωση της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει ο Ιωνικός. Στο τέλος ήταν ψύχραιμη και κέρδισε τελικά, φτάνοντας στο πρώτο διπλό της σεζόν. Η Ένωση πρέπει να κρατήσει την καλή της άμυνα αλλά και πάλι το περιφερειακό σουτ ήταν το μεγάλο της πρόβλημα που αν δεν λύσει, δεν θα μπορεί να καθαρίσει πιο εύκολα τα ματς.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα με του Φλιώνη, Ανγκόλα, Βαουλέτ, Χάμερ και Γέλοβατς, ενώ η ομάδα του Ιωνικού με τους Κολοβέρο, Μουσταφά, Τζέρμαν, Χουγκάζ και Γόντικα. Ο Ιωνικός ξεκίνησε τον αγώνα με μια ζώνη 3-2, δίνοντας τα σουτ στην ΑΕΚ, ενώ στην επίθεση με τον Τζέρμαν προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις (7-5). Μεγάλο πρόβλημα για την άμυνα της ΑΕΚ ο Τζέρμαν που είχε ζεσταθεί και σκόραρε από μακριά, ενώ η ΑΕΚ δυσκολευόταν από την μεριά της (13-9). Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη και πάλι με τον καλύτερο της παίκτη μέχρι εκείνο το σημείο τον Γέλοβατς να αποχωρεί τραυματίας ενώ είχε σκοράρει 7 πόντους (15-13). Για άλλη μια φορά η ΑΕΚ δεν χρησιμοποιείσαι σωστά τα φάουλ τελειώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με μόλις δύο, ενώ έχει δεχτεί 23 πόντους (23-15).


Γρήγορα 7-0 της ΑΕΚ στην έναρξη της 2ης περιόδου με τον Γκρίφιν να κάνει ένα φανταστικό κάρφωμα και να μειώνει στο πόντο (23-22). Η ΑΕΚ έσφιξε την άμυνα της και ένα 2-10 αλλά ο Τζέρμαν παρέμενε άλυτο πρόβλημα για την άμυνα της (28-27). Καλή κυκλοφορία της μπάλας από την Ένωση και σωστές επιθέσεις της επέτρεψαν να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να ελέγχει τον αγώνα (28-35) με τον Γκρίφιν να έχει πάρει την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Γέλοβατς που αποχώρησε. Με τον Κολόμ να οργανώνει μαεστρικά, η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο της δεκάλεπτο για φέτος, κρατώντας τον Ιωνικό σε μόλις 5 πόντους ενώ εκείνη σκόραρε 23 (28-38).

Ο Ανγκόλα ξεκίνησε πολύ ζεστός το δεύτερο ημίχρονο και με 8 προσωπικούς πόντους εκτίναξε για πρώτη φορά την διαφορά στους 14 (32-48). Με σφυρίγματα-εφευρέσεις της Τσαρούχα, ο Ιωνικός έμεινε στο παιχνίδι και μείωσε την διαφορά (39-50). Μετά από το εκρηκτικό πρώτο πεντάλεπτο η ΑΕΚ έχασε τον ρυθμό της επιθετικά και είχε κακές επιλογές μα αποτέλεσμα ο Ιωνικός να μαζέψει την διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (43-52).


Με ένα γρήγορο 6-0 ο Ιωνικός και πάλι με τον Τζέρμαν μείωσε στους 3 (49-52), με την ΑΕΚ να έχει κολλήσει στην ζώνη του Σεγκούρα και να μην βρίσκει λύσεις. Ένα μεγάλο σουτ του Ανγκόλα έδωσε ανάσα στην ΑΕΚ, αλλά το σόου της Τσαρούχα συνεχίστηκε αποβάλλοντας τον Παππά και δίνοντας βολές στον Ιωνικό (52-59). Με τρίποντο του Γκιουζέλη ο Ιωνικός πλησίασε και πάλι πριν ο Χάμερ δώσει προβάδισμα 4 πόντων στην ΑΕΚ (57-61). Με καλή άμυνα η ΑΕΚ κράτησε χαμηλά τον Ιωνικό και παρόλο που επιθετικά δεν ήταν καλή κατάφερε να πάρει την νίκη και το πρώτο της διπλό στην σεζόν (59-65).

Ιωνικός – ΑΕΚ: 59-65

Δεκάλεπτα:  23-15, 28-38, 43-52, 59-65

Ιωνικός (Σεγκούρα): Μουσταφά 9, Κολοβέρος 7, Τζέρμαν 24, Χουγκάζ 2, Γόντικας 2, Χατζηκυριάκος, Αρσενόπουλος 3, Όουενς 2, Μούρτος, Αθηναίου 5, Γκιουζέλης 5.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ , Σαξιώνης, Ανγκόλα 15, Πετρόπουλος 2, Φιλιππάκος 4, Γέλοβατς 7, Παππάς 7, Γκρίφιν 14, Φλιώνης 4, Μαυροειδής, Βαουλέτ , Χάμερ 12.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X