Οι αριθμοί του Ιωνικός - ΑΕΚ

Οι αριθμοί του Ιωνικός - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στο κλειστό «Πλάτων» της Νίκαιας θα διεξαχθεί το τελευταίο από τα τρία ματς του Σαββάτου (30/10, 20:00) για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Ιωνικός HNC Revolution θα υποδεχτεί την ΑΕΚ, προερχόμενος από δύο διαδοχικές ήττες μετά τη νίκη επί του Άρη και όντας στο 1-3. Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά, νίκησε το περασμένο Σάββατο τον Άρη και είναι στο 2-2.

Οι Νικαιώτες έχασαν και τα τρία παιχνίδια που έδωσαν μακριά από την έδρα τους και επιστρέφουν σε αυτήν μετά το ματς της 9ης Οκτωβρίου με τον Άρη (93-83). Η «Ένωση» ηττήθηκε στα δύο εκτός έδρας παιχνίδια της ως τώρα, από τον Ολυμπιακό (103-78) και τον Απόλλωνα Oscar (84-68), οπότε ψάχνει το πρώτο διπλό της.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΑΕΚ έχει σαφές προβάδισμα στην ιστορία των αγώνων με τον Ιωνικό HNC Revolution. Σε σύνολο 27 αγώνων από καταβολής Α’ Εθνικής, ήταν η νικήτρια στους 19 αλλά σε εκείνους στους οποίους ήταν γηπεδούχος ο Ιωνικός HNC Revolution η κατάσταση είναι πιο ισορροπημένη. Οι Νικαιώτες έχουν έξι νίκες και η ΑΕΚ επτά.

Ο Δικέφαλος έκανε το 3/3 στην προηγούμενη διετία –δεν έγινε το ματς στην έδρα του Ιωνικού HNC Revolution της σεζόν 2019-20 λόγω της πανδημίας- φεύγοντας με τη νίκη από το κλειστό της Νίκαιας στην περασμένη σεζόν, αφού επικράτησε με 81-68 έχοντας ως κορυφαίους τους Νίκο Ζήση (15π, 4ρ, 6ασ.) και Κιθ Λάνγκφορντ (14π, 6ρ.). Για τον Ιωνικό HNC Revolution είχαν ξεχωρίσει οι Βασίλης Τολιόπουλος (19π, 4ρ, 7κ.φ.) και Τόρλιν Φιτζπάτρικ (16π, 3/4δ, 3/5τρ, 6ρ.).

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΙΩΝΙΚΟΣ HNC REVOLUTION

* Ο Γιουτζίν Τζέρμαν είναι ο πρώτος σκόρερ του Ιωνικού HNC Revolution και με διαφορά από τον δεύτερο. Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές είχε 80 πόντους, αριθμό που έφτασαν άλλοι 16 παίκτες στην τριετή διαδρομή της ομάδας της Νίκαιας στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

+ Ο Ιωνικός HNC Revolution είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ της Stoiximan Basket League ως τώρα. Έχει 40,5 ενώ οι ομάδες που αντιμετώπισε είχαν 37,8. Τη διαφορά έκαναν ουσιαστικά τα επιθετικά ριμπάουντ, αφού είχε 12,8 έναντι 9,8 των αντιπάλων του.

– Οι Νικαιώτες εκτέλεσαν στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές με μικρότερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ έναντι εκείνα των αντιπάλων τους. Είχαν χαμηλότερα ποσοστά κατά 2,5% στις βολές, 5,7% στα δίποντα και 1,3% στα τρίποντα.

ΑΕΚ

* Ο Νίκος Παππάς χρειάζεται τέσσερις πόντους για να μπει στην πρώτη 50άδα των σκόρερ της Stoiximan Basket League. Έχει 2.425 και μπροστά του με 2.428 είναι ο Νίκος Μπάρλος.

+ Η ΑΕΚ ήταν σαφώς πιο εύστοχη στα δίποντα από τις ομάδες που αντιμετώπισε στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές. Εκτέλεσε με 59,2% έναντι του 51% των αντιπάλων της.

– Ο Δικέφαλος είναι μια από τις έξι ομάδες που εκτέλεσαν με ποσοστό μικρότερο του 30% στα τρίποντα στις τέσσερις πρώτες «στροφές» της Stoiximan Basket League. Είχε 28,6% έναντι του 34,8% των ομάδων που αντιμετώπισε.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X