Αγοράστε μαντήλια, θα πέσει πολύ κλάμα...

Αγοράστε μαντήλια, θα πέσει πολύ κλάμα...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα όσα συμβαίνουν με το γήπεδο της ΑΕΚ και τις υποσχέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία με το πέταγμα του αετού στην «Αγιά Σοφιά» δεν είναι… χθεσινή. Ήταν Ιανουάριος του 2014 όταν η ΑΕΚ και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρουσίασαν στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον την έναρξη της συνεργασίας τους στο πρόγραμμα προστασίας και παρακολούθησης των αετών.

Η εκδήλωση είχε ξεκινήσει με ένα video διάρκειας 1’55’’ το οποίο έδειχνε τον δικέφαλο αετό να ξεκινάει το ταξίδι του από την Κωνσταντινούπολη, να περνάει πάνω από την Αγιά Σοφιά, το Αιγαίο πέλαγος και την Ακρόπολη και αφού πρώτα πέταξε πάνω από το «Νίκος Γκούμας» επέστρεψε για να ανοίξει τα φτερά του πάνω από την «Αγιά Σοφιά». Μάλιστα το video ήταν «ντυμένο» με το τραγούδι «Merchant Prince» από το άλμπουμ «Illusions» του Thomas Bergersen.

Η κίνηση αυτή φανέρωνε και την πρόθεση που είχαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και κυρίως ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την απόκτηση ενός αετού, ο οποίος στα πρότυπα της Λάτσιο και της Μπενφίκα θα πετάει μέσα στο γήπεδο πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα της «Ένωσης».

Όπερ και εγένετο. Ο αετός έκανε προ ημερών (και όχι σήμερα ή χθες) τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις μέσα στην «Αγιά Σοφιά» (αυτό φαίνεται και από τη φωτογραφία όπου απουσιάζουν τα καθίσματα από την κάτω πλευρά που βρίσκεται το 1924 και ο δικέφαλος αετός) και ετοιμάζεται για το επίσημο ντεμπούτο του στα εγκαίνια του ΝΑΟΥ μας.

Η αλήθεια είναι ότι παράπονα για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας (μπορούμε να) έχουμε όλοι. Να έχουμε απογοητευτεί από τα αποτελέσματα της προηγούμενης τριετίας. Ωστόσο είναι γεγονός πως ο Μελισσανίδης, ότι δεσμεύτηκε να κάνει, το υλοποιεί. Κάνοντας και λάθη, ναι, αλλά πρακτικά είναι αδύνατο να μην κάνεις λάθη όταν κάνεις τόσα πολλά μαζί.

Δεν μπορώ να μη θυμηθώ ότι μας κουνάγανε το δάχτυλο και μας λέγανε ότι δεν γίνεται γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και γήπεδο γίνεται και ΠΑΛΑΤΙ θα είναι και κάθε φορά που θα μπαίνει εκεί η ΑΕΚ θα γράφουμε και θα λέμε την ιστορία μας.

Η εικόνα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΠΑΕ με τον Δικέφαλο σχηματισμένο και στο κάτω διάζωμα και το αρκτικόλεξο Α που θα σχηματίσει τη λέξη Α.Ε.Κ. κάτω ακριβώς από το 1924 που έχει «ντύσει» τον Δικέφαλο στο άνω διάζωμα είναι συγκλονιστική.

Και λίγο αργότερα ήρθε και ο αληθινός αετός με τα ανοικτά φτερά να μας αποτελειώσει. Απλά κάντε μία εικόνα στο μυαλό σας. Τη μέρα των εγκαινίων. Όλοι μαζεμένοι από νωρίς στη Νέα Φιλαδέλφεια, να θαυμάζουμε τον 12μετρο δικέφαλο αετό στην πλατεία έξω από την παλιά σκεπαστή και μετά να μπαίνουμε σιγά – σιγά στο ΝΑΟ που θα στεγάσει τα όνειρά μας. Το γήπεδο γεμάτο από +32.000 αδέλφια να κάνουν χέρια, να τραγουδάνε, τα φώτα να δίνουν το δικό τους χρώμα στο γήπεδο και τον αετό να κάνει την πρώτη του βόλτα στον ουρανό της «Αγιά Σοφιάς». Το είχε πει ο Μελισσανίδης ότι θα κλαίτε με το γήπεδο που θα σας φτιάξω. Νομίζω ότι ήταν συγκρατημένος. Θα πλαντάξουμε…

Προσοχή και μόνο νίκη…

Στα καθαρά αγωνιστικά, καταρχάς να ευχηθούμε καλή αρχή στη β’ ομάδα που σήμερα ξεκινάει στις 3 το μεσημέρι τη δική της «περιπέτεια» στη Super League 2. Και να ευχηθούμε το ίδιο και στις ομάδες βόλεϊ και στην ομάδα μπάσκετ που απόψε παίζει με τον Ιωνικό.

Το ματς όμως που μας «καίει» περισσότερο από όλα είναι αυτό της Κυριακής με τον Άρη. Όχι επειδή στη Θεσσαλονίκη πιστεύουν ότι είναι ντέρμπι. Αλίμονο αν αναγάγουμε σε ντέρμπι μία αναμέτρηση όπου οι φιλοξενούμενοι σε όλη τους την ιστορία στη μεγάλη κατηγορία έχουν κάνει τέσσερις (4) εκτός έδρας νίκες.

Καλή ομάδα είναι ο Άρης θα έρθει να παίξει και για τον «προστάτη» και χρηματοδότη ή δανειστή του (άλλωστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε παραδεχθεί πως θα αγόραζε τον Ματέο Γκαρσία με λεφτά του Ολυμπιακού, συν την περιβόητη ιστορία με τον Ρόουζ), αλλά για την ΑΕΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.

Έτσι στη χειρότερη των περιπτώσεων θα είναι στο -1 από την κορυφή και θα έχει ένα ακόμα ματς πριν τη διακοπή και τα παιχνίδια του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν πολλά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Είμαι απόλυτα βέβαιος πως θα έρθουν, θα προκαλέσουν, θα πέσουν, θα χτυπήσουν, θα κάνουν καραγκιοζιλίκια όπως τότε με τον φροντιστή που φόρεσε κολάρο, αλλά στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να τους κατεβάσουμε ξανά από τις ταράτσες και ας κλαίει ο Κάρυ.

ΥΓ: Κάτι μου λέει ότι εκτός από τον Μπόγρη που αργά ή γρήγορα θα τελειώσει, δε θα μακροημερεύσει στην ΑΕΚ ούτε ο Παππάς. Προσωπικά, δε θα μου λείψει καθόλου. Και κάποιες συμπεριφορές δεν πρέπει να περνάνε στο ντούκου. Αυτό και θα επανέλθω αν χρειαστεί.

ΥΓ 2: Οφείλω και από εδώ, ένα ακόμα τεράστιο ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στον Δικέφαλο. Καταφέρατε να εξαφανίσετε την προσφορά με τα mousepad και να μας κάνετε να… τρέχουμε! Χαλάλι σας!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X