Κούγιας για Πέραμα: «Οι αστυνομικοί διέφυγαν μπουσουλώντας» (VIDEO)

Κούγιας για Πέραμα: «Οι αστυνομικοί διέφυγαν μπουσουλώντας» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την άποψη ότι ο 14χρονος που εμφανίστηκε αυτοβούλως, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον οδηγό του κλεμμένου αυτοκίνητου, δεν ήταν καν παρών στο περιστατικό με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, επανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.

Μιλώντας στο MEGA, ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο, μετά τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, σημείωσε ότι οι εντολείς του «είναι κατηγορηματικοί πως το πρόσωπο που διέφυγε ήταν πολύ πιο ψηλό και πολύ πιο εύσωμο».


Όπως διευκρίνισε, δε, οι δικαστικές Αρχές αναμένεται να ερευνήσουν την πραγματική ηλικία του τρίτου ατόμου, το οποίο, αν είναι μικρότερο των 15 ετών «είναι ποινικά ανεύθυνο», κάτι που «δικαιολογεί» την επιλογή του για να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στη θέση του πραγματικού εμπλεκόμενου.

«Οδηγεί το συγκεκριμένο πρόσωπο στην ατιμωρησία. Αυτό που προβλέπεται για αυτά τα παιδιά είναι ότι δε φυλακίζονται. Αποφασίζει η δικαιοσύνη αν θα εγκλειστούν σε ίδρυμα και αν θα τεθούν υπό την επιμέλεια πραγματογνωμόνων», πρόσθεσε.

«Καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Διέφυγαν μπουσουλώντας»

Ο Κούγιας αναφέρθηκε και στις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες είναι και αυτές που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, όπως υποστήριξε.

«Τα σημεία που είχαν ενδιαφέρον ήταν, όχι οι θέσεις των κατηγορουμένων, αλλά τα όσα είπε ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός του λεωφορείου, αλλά και οι άνθρωποι που κατοικούν στην περιοχή. Περιέγραψαν με τα πλέον αδρά χρώματα μια εγκληματική συμπεριφορά που επιδείκνυε ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε πως «οι γείτονες περιέγραψαν μια συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου που κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε ένα μέρος που οι αστυνομικοί είναι εγκλωβισμένοι. Ανατρέπει τις μηχανές, τις σέρνει. Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν μπουσουλώντας να διαφύγουν, γλύτωσαν την τελευταία στιγμή. Ήταν καθαρή απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Μία η θανατηφόρα βολή»

Όσον αφορά τέλος, στους 38 πυροβολισμούς, υπογράμμισε από τους 38 πυροβολισμούς και των 7 αστυνομικών συγχρόνως, μόνο μία ήταν θανατηφόρα, εκφράζοντας τη θλίψη του για τον νεκρό.

«Μόνο 4 βολές έχουν βρει στόχο», είπε.

Καταλήγοντας, σχετικά με τη δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη για τους ρατσιστές αστυνομικούς, ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε: «Τον καλώ να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει το λάθος του».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X