Κύπελλο Ελλάδας χωρίς VAR: Ανύπαρκτοι οι Eλληνες διαιτητές, ανύπαρκτοι και οι αρχιδιαιτητές!

Κύπελλο Ελλάδας χωρίς VAR: Ανύπαρκτοι οι Eλληνες διαιτητές, ανύπαρκτοι και οι αρχιδιαιτητές!
Photo Credits: INTIME

Δύο μέρες Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς VAR, και έγινε το «έλα να δεις»! Και από αυτούς που θεωρούνται οι τοπ διαιτητές!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Eλληνες διαιτητές για… χιλιοστή φορά απέδειξαν ότι χωρίς την ασφάλεια που τους παρέχει το VAR, είναι ανύπαρκτοι! Απλώς δεν υπάρχουν! Δεν κάνουν! Δεν ξέρουν! Δεν μπορούν! Πώς αλλιώς να το πούμε δηλαδή;

Ήταν που ήταν απολύτως ανεκπαίδευτοι, ήρθε και το VAR για να βολευτούν κιόλας: Σου λέει… «και λάθος να κάνω, θα με ειδοποιήσουν»!

Δεν εννοούμε φυσικά ότι το VAR κάνει κακό. Εκατό φορές έχουμε μιλήσει για την αναγκαιότητά του και τις λύσεις που δίνει ώστε να μην αλλοιώνονται αποτελέσματα.

Λέμε απλώς ότι χωρίς το VAR, φαίνεται η γύμνια του ανεκπαίδευτου και βολεμένου διαιτητή. Η ασχετοσύνη και ταυτόχρονα ο εφησυχασμός, «φωνάζουν»!

Δύο μέρες Κυπέλλου Ελλάδος χωρίς VAR, και έγινε το «έλα να δεις»! Και από αυτούς που θεωρούνται οι τοπ Έλληνες διαιτητές. Τοπ για γέλια βέβαια. Δεν υπάρχει Έλληνας διαιτητής που να μπορεί να μπει ο χαρακτηρισμός «τοπ» δίπλα στο όνομά του. Ούτε ένας!

Υπάρχουν οι άσχετοι που σφυρίζουν με μέσο, υπάρχουν τα λαμόγια που σφυρίζουν με σκοπιμότητα και υπάρχουν και κάποιες μετριότητες που το παλεύουν αλλά δεν αποφεύγουν σχεδόν ποτέ τα λάθη. Γιατί είναι μετριότητες.

Δείτε τι έγινε στο Κύπελλο! Το απόλυτο φιάσκο…

Δείτε τι έγινε στο ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα με τα ανύπαρκτα πέναλτι για τα οποία γελάει όλος ο κόσμος.

Τι έγινε στο Ξάνθη-Ιωνικός, με δύο γκολ που λανθασμένα δεν μέτρησαν και ένα πέναλτι που ελέγχεται.

Αμφίβολες αποφάσεις και στο Πανσερραϊκός-Βόλος, ενώ και στο Ηλιούπολη-Λαμία σφυρίγματα «ό,τι να’ναι», με τον παρατηρητή να ψάχνει μετά βίντεο για να δει φάσεις…

Αρκετά λάθη και στο Ατρόμητος-Παναθηναϊκός, κυρίως στον πειθαρχικό έλεγχο.

Υπό μία έννοια, το VAR «καταστρέφει» τον διαιτητή γιατί του δημιουργεί την τάση να βολεύεται, να μην τον νοιάζει αν έκανε λάθος ή αν δεν είδε μια φάση.

Ποιον «καταστρέφει» όμως; Τον ανεκπαίδευτο, τον ανίκανο, εκείνον που δεν έμαθε ποτέ. Τον εκπαιδευμένο, τον ικανό, δεν τον ενδιαφέρει. Είτε με VAR είτε χωρίς, θα δει σωστά τη φάση, έστω τις περισσότερες φορές.

Ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό;

Φυσικά ο Κλάτενμπεργκ και ακόμη περισσότερο ο Περέιρα που διοίκησε τη διαιτησία για μια τριετία.

Ανύπαρκτοι και αυτοί. Μηδενικό το έργο τους, δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ πραγματικά. Μόνο εισέπρατταν, έκαναν διακοπές, υψηλή κριτική, κάλυψη των διαιτητών, μηδενική εκπαίδευση και επιμόρφωση, ανύπαρκτη βελτίωση του Έλληνα διαιτητή, σνομπισμός και αλαζονεία.

Για τα δύσκολα ματς; Ε, ξένους φυσικά! Τι άλλο; Να μην επιμορφώσουμε σωστά τους δικούς μας και να τους αλλάξουμε νοοτροπία! Όχι! Να φέρουμε ξένους, διότι ένα πράγμα έχει σημασία: Να μην υπάρχει καχυποψία σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Τίποτε άλλο! Για βελτίωση της διαιτησίας ούτε λόγος!

Τέσσερα χρόνια έχει να σφυρίξει Έλληνας διαιτητής σε μεγάλο ματς! Γιατί να σφυρίξει σωστά στο Καρδιτσομαγούλα-Άσπρα Χώματα;

Ξέρω, θα μου πείτε ότι ο Έλληνας διαιτητής θα τα έκανε θάλασσα στα ντέρμπι. Φυσικά θα τα έκανε θάλασσα, αλλά τον Περέιρα και τον Κλάτενμπεργκ γιατί τους φέραμε εδώ; Γι’ αυτό δεν τους φέραμε; Για να φτιάξουν πέντε σωστούς Έλληνες διαιτητές δεν τους φέραμε; Ποια η χρησιμότητά των ξένων αρχιδιαιτητών;

Αν θέλαμε την διαιτησία όπως είναι, βάζαμε στην ΚΕΔ τον Δούρο, τον Μπριάκο, τον Ζωγράφο και τον Τεροβίτσα. Βάζαμε και τον Ηλία τον Σπάθα άμα λάχει. Και φέρναμε και τον Γκιρτζίκη (που ναι, έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΚΕΔ!!!) και θα έδενε μια χαρά το γλυκό.

Είπαμε: Το VAR σώζει… ζωές! Γιατί μας σώζει από εγκεφαλικά και ψυχικές διαταραχές. Τα λάθη ελαχιστοποιούνται και ευτυχώς που υπάρχει!

Όμως κάποια στιγμή, πρέπει να φτιάξουμε και διαιτητές που θα μπορούν και χωρίς το VAR. Που θα έχουν την ικανότητα να δουν σωστά, χωρίς να χρειάζονται πέντε ριπλέι που βλέπει κάποιος τρίτος σε ένα δωματιάκι. Το VAR πρέπει να είναι βοηθητικό! Όχι να παίρνει όλες τις φάσεις πάνω του!

Πηγή: Sport-fm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X