Οι αριθμοί της «Παράγκας» τους φαίνονταν φυσιολογικοί και της «Εξυγίανσης», τους φαίνονται αφύσικοι!

Οι αριθμοί της «Παράγκας» τους φαίνονταν φυσιολογικοί και της «Εξυγίανσης», τους φαίνονται αφύσικοι!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος, στο προσωπικό του blog, ξεμπροστιάζει ξανά τη γελοία προπαγάνδα, με στοιχεία και με αριθμούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει μια σπουδαία μέρα με την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οπότε, δεν μπορώ να ξεκινήσω με οτιδήποτε άλλο, πέρα από το να καταθέσω την αιώνια ευγνωμοσύνη μου σε όσους πολέμησαν τους φασίστες και τους ναζιστές και θυσίασαν τη ζωή τους για αξίες, για ιδανικά, για την πατρίδα μας, για τη λευτεριά, για το δίκαιο, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πάμε και στα δικά μας, στα της ΑΕΚ μας, της ομάδας που και μόνο που υπάρχει, ομορφαίνει τη ζωή μας και μια καθημερινότητα, που για όλους μας είναι πάρα πολύ δύσκολη, με άσχημες ειδήσεις, συνεχώς γύρω μας.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, όπως είμαι πάντα, δεν έχω διάθεση ούτε να θυμάμαι κάθε τρεις και λίγο, ούτε να αναμοχλεύω τα παλιά, που αφορούν στο ποδόσφαιρο και που ούτως ή άλλως, δεν μας προκαλούν ωραία συναισθήματα. Αλλά είναι και αυτό που λένε, ότι και να θες ν’ αγιάσεις, δεν σε αφήνουν.

Αυτή η προπαγάνδα που θέλει την ΑΕΚ να παρουσιάζεται από πάνω και ως ευνοημένη από τη διαιτησία, που τη θέλει να ελέγχει την ΕΠΟ κι όλες αυτές τις σαχλαμάρες που ακούμε και που διαβάζουμε καθημερινά, μπορεί μεν να είναι γελοία ως εκεί που δεν πάει, αλλά είναι και εκνευριστική. Και δεν γίνεται να μένει και αναπάντητη.


Μου ξανάρχονται ένα ένα…

Στα… ένδοξα χρόνια της Παράγκας, είτε μιλάμε για τη «Νο 1», είτε για τη «Νο 2», όσοι τολμούσαμε να μιλήσουμε και να γράψουμε για τα όσα απίστευτα έβλεπαν τα μάτια μας και μαζί με τον «κατ’ εξακολούθηση βιασμό» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχαμε και τον παράλληλο «βιασμό» της νοημοσύνης μας, η μόνιμη επωδός εκείνων που ήθελαν να μας βγάζουν τρελούς και γραφικούς, ήταν το… «έχετε αποδείξεις για αυτά που λέτε;». Μια επωδός που κατέληγε πάντα ως εξής… «αφού δεν έχετε αποδείξεις, τότε κάντε επενδύσεις να νικάτε και τη διαιτησία».

Οι αποδείξεις φυσικά ήταν τα ματάκια μας και πώς αλλιώς θα γινόταν για τον δημοσιογράφο ή τον απλό φίλαθλο, να έχει άλλου είδους αποδείξεις. Είδαμε άλλωστε και όταν έβγαιναν προσωρινά κάποια πολύ σοβαρά πράγματα στην επιφάνεια, τι κατάληξη είχαν. Από κασέτες δημοσιογραφικές μέχρι τον κοριό της Ε.Υ.Π. και χιλιάδες σελίδες δικογραφιών.

Όταν το 2017, κάθισα και κατέγραψα δημοσιογραφικά, ύστερα από αρκετά βράδια ξενυχτιού, τα πέναλτι, τις αποβολές και κάποια στοιχεία για τις διαιτησίες που είχαν μέσα στην εικοσαετία 1996-2016, ο ΟΣΦΠ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ, δεν είχα κάποιες αποδείξεις πέρα από τους αριθμούς.

Τι άλλες αποδείξεις θα χρειάζονταν όταν ο ΟΣΦΠ είχε 161-41 (+120) πέναλτι υπέρ του και η ΑΕΚ 110-60 (+50); Τι άλλες αποδείξεις θα χρειάζονταν όταν ο ΟΣΦΠ είχε 137-45 (+92) αποβολές υπέρ του και η ΑΕΚ 84-63 (+21);


Ομάδα που για 91 σερί ματς δεν έκανε ούτε… ένα πέναλτι!

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεσαι όταν η ιστορία κατέγραψε ότι για να πάρει η ΑΕΚ πέναλτι μέσα στην έδρα της σε ντέρμπι πρωταθλήματος με τον ΟΣΦΠ, χρειάστηκε να περάσουν 21 χρόνια, αφού όταν πήρε πέναλτι το 2016, το αμέσως προηγούμενο ήταν το 1995;

Τι απόδειξη να έχω όταν διαπιστώνω ότι επί 91 σερί ματς πρωταθλήματος, συγκεκριμένα από την 11η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 έως την 9η αγωνιστική της σεζόν 2014-2015 – δηλαδή επί τρία σερί χρόνια – ο ΟΣΦΠ δεν έκανε ούτε ένα πέναλτι σε αντίπαλό του στο πρωτάθλημα;! Στο ίδιο χρονικό διάστημα, σε πολύ λιγότερα ματς, τα πέναλτι στα ευρωπαϊκά του ματς ήταν 5-13 εναντίον του και μάλιστα από τα πέντε, τα τρία, του τα είχε δώσει ένα απίστευτος διαιτητής σε ένα ματς με την Άντερλεχτ το 2013.

Τι απόδειξη θες όταν διαπιστώνεις ότι επί 74 σερί παιχνίδια, συγκεκριμένα από την 6η αγωνιστική της σεζόν 2011-2012 έως την 21η αγωνιστική της σεζόν 2013-2014 – δηλαδή επί δύομιση χρόνια – δεν αποβλήθηκε παίκτης του ΟΣΦΠ στο πρωτάθλημα; Και μάλιστα, μετά από εκείνη την αποβολή του Χολέμπας στην Ξάνθη (26/1/2014), χρειάστηκε να περάσουν άλλα δύο χρόνια για την επόμενη αποβολή παίκτη του ΟΣΦΠ! Για να μην το… πολυκουράζουμε, οι αποβολές στην πενταετία 2011-2016 ήταν 28 υπέρ και 2 κατά του ΟΣΦΠ!

Βέβαια δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο μπροστά στην πρώτη τετραετία της εποχής που το μόνο που είχε σημασία ήταν… «ο ΟΣΦΠ και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…», όπου το νούμερο των αποβολών αντιπάλων του ΟΣΦΠ με κόκκινες κάρτες είχε φτάσει στο ασύλληπτο… 48!


Πρωτάθλημα η ΑΕΚ και ήταν 5η στα πέναλτι!

Σε ανθρώπους λοιπόν που όλα αυτά τα νούμερα, ποδοσφαιρικά νούμερα, τους φάνηκαν εντελώς φυσιολογικά, σε ανθρώπους που θεωρούν δηλαδή ότι μπορεί μια ομάδα να μην υποπέσει σε πέναλτι επί 91 σερί αγώνες πρωταθλήματος, προφανώς και δεν μπορείς να πεις ή να συζητήσεις κάτι μαζί τους.

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος από όσους ειρωνεύονται την εξυγίανση (και το είπα και στον ραδιοφωνικό αέρα της καθημερινής μεσημεριανής εκπομπής του OVER FM 104,9), να καθίσει και να βγάλει τα αντίστοιχα νούμερα της τελευταίας τετραετίας, όπου ο ΟΣΦΠ έχει πάρει δύο πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα και η ΑΕΚ ένα πρωτάθλημα, για να μας… δείξει κι εμάς, αν και κατά πόσο ευνοημένη είναι η ΑΕΚ, που κατά την άποψή τους, ελέγχει την ΕΠΟ (μην γελάτε, το πιστεύουν).

Βγάλτε ρε παιδιά τα νούμερα, με τις αποβολές και με τα πέναλτι και ελάτε να μας… τα τρίψετε στη μούρη. Φυσικά και θα τα έβγαζαν και φυσικά και τα έχουν ψάξει, αλλά δεν τους… βγαίνουν τα νούμερα! Και πώς να τους βγουν, όταν για παράδειγμα, η ΑΕΚ τη σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα ήταν πέμπτη στα υπέρ της πέναλτι (ΟΣΦΠ 9, ΠΑΟ 7, Κέρκυρα 6, ΠΑΟΚ 6, ΑΕΚ 5) και πρώτη στις εναντίον της αποβολές; Τόμπολα, ε; Και πώς να βγουν, όταν συνολικά στην τετραετία, σε αυτή ντε της εξυγίανσης που ειρωνεύονται, ο ΟΣΦΠ έχει περισσότερα υπέρ του πέναλτι (23) από την ΑΕΚ (17); Ξανά τόμπολα, ε;


Άσε μας, ρε Κλάτενμπεργκ…

Προφανώς, για να έρθουμε στο σήμερα, δεν χρειαζόμαστε πλέον και κάποια… απόδειξη για το ότι ο Κλάτενμπεργκ μας δουλεύει και προκαλεί επίτηδες την ΑΕΚ. Δεν μας αρκεί για παράδειγμα ότι για να δικαιολογήσει τη μη αποβολή του Γκρίλο στην κουτουλιά στον Σιμόες, είπε πως πρόκειται για διαπληκτισμό με τον ώμο;

Το έχουμε εμπεδώσει ότι προκαλούν την ΑΕΚ και τον φίλαθλο κόσμο της, μπας και… τσιμπήσουμε και πέσουμε στην παγίδα τους. Αλλά μην φάνε, έχουμε… γλαρόσουπα! Η απάντηση θα είναι μαζική και παθιασμένη παρουσία την Κυριακή στις κερκίδες και γκολ από τους παίκτες του Γιαννίκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X