Έτοιμο το σύστημα για το αυτόματο οφσάιντ στο Μουντιάλ του Κατάρ

Η FIFA εργάζεται σε μια νέα τεχνολογία για το οφσάιντ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σύστημα Hawk-Eye, που χρησιμοποιεί κάμερες για να παρακολουθεί τις κινήσεις των παικτών και της μπάλας, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κύπελλο 2022.

Τεχνολογία που εντοπίζει όποιον ποδοσφαιριστή βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ. Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου, το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα Hawk-Eye (μάτι γερακιού), στηρίζεται σε κάμερες που παρακολουθούν τις κινήσεις των παικτών και της μπάλας και μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια αν κάποιος είναι σε θέση οφσάιντ τη στιγμή της πάσας.

Το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ημιαυτόματη λειτουργία, δηλαδή θα στέλνει ένα μήνυμα στον διαιτητή που βρίσκεται στο VAR, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφασίσει σχετικά με τη θέση του παίκτη.

Αλλά στο μέλλον όλα θα μπορούσαν να απλοποιηθούν, με ένα σήμα να στέλνεται απευθείας στον διαιτητή στης αναμέτρησης. Το Hawk-Eye έχει χρησιμοποιηθεί πειραματικά αυτή τη σεζόν σε ορισμένα παιχνίδια της Premier League, με συλλόγους που αγωνίζονται στο Champions League (Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι) και σύμφωνα με την ίδια πηγή η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA ότι το σύστημα είναι έτοιμο για να χρησιμοποιηθεί.

Η FIFA θα πρέπει ακόμα να εγκρίνει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να δοκιμαστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις αρχές του χρόνου. Αυτή την Παρασκευή θα γίνει συνεδρίαση της International Board, του οργάνου που ρυθμίζει τους κανονισμούς του παιχνιδιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X