ΑΕΚάρα και στη Γαλλία-Τεράστια νίκη (26-27) επί της Νιμ!

ΑΕΚάρα και στη Γαλλία-Τεράστια νίκη (26-27) επί της Νιμ!
Photo Credits: INTIME

Άθλος της ΑΕΚ που κέρδισε την φαβορί του ομίλου Νιμ μέσα στην έδρα της με 27-26

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έκανε ξανά όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο της.

Μετά την τεράστια νίκη επί της Ταταμπάνια στην πρεμιέρα η «Ένωση» πέτυχε σήμερα έναν τεράστιο άθλο «λυγίζοντας» την φαβορί του ομίλου, Νιμ μέσα στη Γαλλία με 27-26 για την 2η αγωνιστική του EHF European League. Πραγματοποιώντας ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και παρά τις απουσίες των Μυλωνά και Λέμος όχι μόνο έμεινε όρθια μέσα στην έδρα της Νιμ αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει το «διπλό» που την βάζει σε θέση οδηγού στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης. Σπουδαία εμφάνιση από τον Δημήτρη Τζηρά ο οποίος με οκτώ γκολ την ημέρα της ονομαστικής του εορτής συνέβαλλε τα μέγιστα στην τελική επικράτηση. Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ο Πέτρος Μπουκοβίνας κάτω από τα δοκάρια ενώ όλοι οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής.

Αντέδρασε άμεσα

Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο όπου αιφνιδιάστηκε από την Νιμ η ΑΕΚ πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-1 με την ΑΕΚ να μειώνει προσωρινά με το γκολ του Καλόμοιρου. Ακολούθησε ένα πολύ κακό δίλεπτο για την «Ένωση» όπου η Γαλλική ομάδα πέτυχε τρία γκολ και προηγήθηκε με 5-1. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας κάλεσε τάιμ άουτ το οποίο βοήθησε σημαντικά την ομάδα. Στην επιστροφή ο Τζηράς με δύο γκολ μείωσε σε 6-3 για να έρθουν τα τέρματα των Παπαδιονυσίου και Καλόμοιρου για το 7-4. Η ΑΕΚ έδειχνε να έχει βρει τα πατήματα της μέσα στο γήπεδο έχοντας πλέον απάντηση σε κάθε γκολ των Γάλλων. Τζηράς και Ουγκάλντε έφεραν την διαφορά στα δύο τέρματα (9-7). Η Νιμ διατηρούσε το ελαφρύ προβάδισμα με τους «κιτρινόμαυρους» να πραγματοποιούν ένα υποδειγματικό παιχνίδι. Πλάθα και Μόγια διαμόρφωσαν το 13-9 ενώ ο γκολ του Νικολαϊδη μείωσε ξανά σε 13-10. Με δύο ακόμη τέρματα του πρώτου σκόρερ Δημήτρη Τζηρά η ΑΕΚ κατάφερε να «ψαλιδίσει» την  διαφορά και να πάει στα αποδυτήρια με την μικρότερη δυνατή (16-14).

Απίστευτη ανατροπή

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά με δύο γκολ των Τζηρά και Ηλιόπουλου που την έφερε για πρώτη φορά ένα γκολ πίσω στο σκορ (17-16). Ακολούθησε όμως ένα πολύ παραγωγικό πεντάλεπτο για την Νιμ η οποία σε συνδυασμό με τις χαμένες επιθέσεις της «Ένωσης» ανέβασε ξανά την διαφορά σε 22-17 με την συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνα. Η ΑΕΚ βρήκε και πάλι τρόπο να αντιδράσει και με τους Μπεριά και Παπαδιονυσίου μείωσε σε 22-19 έχοντας παράλληλα χάσει και ένα πέναλτι. Ο Ουγκάλντε έβαλε και πάλι την ομάδα μέσα στο παιχνίδι μειώνοντας σε 22-20. Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με δύο υπέροχα γκολ του Αραμπατζή μείωσε σε 24-23 και 25-24 με τον Πλάθα. Το τελευταίο πεντάλεπτο ήταν πραγματικά άθλος για την ΑΕΚ η οποία με κορυφαίο τον Δημήτρη Τζηρά ισοφάρισε δύο φορές σε 25-25 και 26-26 για να «κλέψει» στο τέλος τη νίκη με 26-27 με τρομερό γκολ του Πλάθα.

Νιμ – ΑΕΚ 26-27

Νιμ: Τομπί 7, Ακουεβίλο 4, Χισχάμ 4, Πογέτ 4, Μινέλ 2, Ρεμπισόν 1, Γιάκομπσεν 1, Ντουπί 1, Γκιγού 1, Σαλού 1, Ντέρισμπουργκ, Γκαγιέγο, Γκιμπερνόν, Πουλιέζ, Ντεσμπονέτ, Πολ.

ΑΕΚ: Τζηράς 8, Πλάθα 5, Αραμπατζής 2, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 2, Ουγκάλντε 2, Καλόμοιρος 2, Μπριάτκα 1, Νικολαΐδης 1, Μόγια 1, Μπεριά 1, Λέμος, Κοτσιώνης, Μπεντζιλαλί, Μπουκοβίνας, Άντζελιτς.

Διαβάστε πως σχολίασε και μετέφερε ζωντανά το ματς το enwsi.gr.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X