Και τώρα μια 30άρα στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το πόσο ευεργετικό αποδεικνύεται το «διπλό» στο Βόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πέρασε από το Πανθεσσαλικό με μία νίκη που είναι ευεργετική για πολλούς (λόγους). Για τον Αργύρη Γιαννίκη που και πάλι τακτικά έδειξε ότι ήταν πολύ καλά διαβασμένος, για τον Στίβεν Τσούμπερ που όταν πατήσει το πόδι στο γκάζι δεν βλέπει κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή, για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που απέδειξε ξανά ότι η ΑΕΚ βρήκε τερματο-φύλακα άγγελο στην εστία της, για τον κόσμο που την Κυριακή θα πλημμυρίσει τις εξέδρες του ΟΑΚΑ!

Η ΑΕΚ στο Βόλο χρειαζόταν μία νίκη για να σπάσει αυτό το αρνητικό σερί που είχε κόντρα στην ομάδα του Μπέου. Τρεις ήττες όλες με κακές εμφανίσεις. Δύο πέρσι με 1-0 που θα μπορούσαν να ήταν μεγαλύτερες και μία φιλική. Την πήρε χάρη στον Αυστριακό γκολκίπερ και τον Ελβετό παικταρά γιατί ήταν εκεί όταν τους χρειάστηκε η ομάδα. Και κυρίως γιατί ο Γιαννίκης με τους συνεργάτες του βελτιώνουν την ομάδα εκεί που «πονάει».

Που πονούσε η ΑΕΚ; Στην ένταση. Μέσω της δουλειάς που γίνεται από τον Παναγιώτη Βούλγαρη βλέπουμε επιτέλους την ομάδα να βγάζει περισσότερη ταχύτητα, περισσότερη ένταση και μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της.

Που αλλού πονούσε; Στη μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Μέσω της δουλειάς του Γιαννίκη και των αλλαγών του, η ΑΕΚ έφερε πιο κοντά τις γραμμές της και πλέον όταν δέχεται κόντρα επιθέσεις δεν είναι το ξέφραγο αμπέλι της εποχής του πρώην.

Και σε ποιο άλλο «σημείο» πονούσε; Στην ψυχολογία – νοοτροπία. Η ΑΕΚ όταν δέχθηκε το δεύτερο γκολ από τον ΟΦΗ το ματς γύρισε. Όταν δέχθηκε το πρώτο γκολ στη Θεσσαλονίκη πελαγοδρόμησε. Όταν δέχθηκε το γκολ από τον Παναιτωλικό μπλόκαρε. Στο Βόλο δέχθηκε ένα γκολ από σπόντα και όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά αντέδρασε και εξαιρετικά.

Όλα αυτά είναι «προϊόν» δουλειάς και δεν μπορώ σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να βγάλω το καπέλο στον τεχνικό του Δικεφάλου για τον οποίο είχα και έχω τις επιφυλάξεις μου. Αλλά όπως έγραψα και σε προηγούμενο blog μακάρι να πετύχει, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάθε Κυριακή θα χαμογελάμε!

Ο Στάνκοβιτς στο Ηράκλειο είχε κάνει ένα κακό παιχνίδι. Αμέσως είχαν βγει οι παντογνώστες και τον είχαν σταυρώσει. Λες και δεν δικαιούται μία κακή μέρα στη δουλειά όπως έχουμε όλοι μας. Όμως ο Αυστριακός δε μάσησε και παρότι παίζει και με πρόβλημα τραυματισμού αποτελεί κολόνα στα μετόπισθεν.

Ο Τσούμπερ με τον Ατρόμητο δεν ήταν καλός. Την Κυριακή όμως ήταν συγκλονιστικός! Είχε 40/61 πετυχημένες ενέργειες στο Πανθεσσαλικό. Το ποσοστό του ήταν 66% (με τον Ιωνικό ήταν 47/65 και ποσοστό 72%). Είχε 26/30 εύστοχες μεταβιβάσεις (εκ των οποίων οι δύο ασίστ), ποσοστό επιτυχίας δηλαδή 87%, την ώρα που ο μέσος όρος του στα 7 ματς του πρωταθλήματος είναι 76,6%.

Είχε επίσης 3/5 σέντρες, ποσοστό ευστοχίας 60%, την ώρα που ο μέσος όρος του είναι σχεδόν 32%. Είχε επίσης 6/8 κερδισμένες μονομαχίες (75%) ξεπερνώντας κατά πολύ το μέσο όρο του που ήταν 45,3%! Τέλος έκανε 6 προωθητικές ενέργειες περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη φορά!

Πολύ εντυπωσιακοί ήταν και οι αριθμοί στις μεταβιβάσεις του που άγγιξαν το τέλειο! Έχουμε και λέμε: 2/2 πάσες στο τελευταίο τρίτο, 4/4 στην περιοχή του πέναλτι, 11/13 προωθητικές πάσες! Τι άλλο να του ζητήσεις να κάνει…

Με πέντε σερί νίκες αλλάζουν όλα

Η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα. Παναιτωλικός, Ατρόμητος και Βόλος υποκλίθηκαν. Τώρα ακολουθεί ο Άρης και ο Απόλλωνας στη Ριζούπολη.

Στο ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης σίγουρα θα λείπει ο Γκαρσία, πιθανότατα και ο Άμραμπατ. Είναι πολύ μεγάλες απώλειες. Αυτό όμως δεν αλλάζει το στόχο που είναι η νίκη. Διότι αν η ΑΕΚ συμπληρώσει πενταρέ νικών μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, θα αποδείξει ότι έχει τη στόφα για να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα και στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν θα κληθεί να αποδείξει το ταβάνι της.

Βλέποντας μάλιστα το πρόγραμμα αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί αυτή η κούρσα να εξελιχθεί μονομαχία για δύο. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ χάσει και άλλους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό και μείνει και άλλο πίσω, δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει.

Παρεμπιπτόντως, τα τελευταία τρία χρόνια η ΑΕΚ δεν έχει πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα. Σταματούσε πάντα στις τέσσερις. Δεν έκανε ένα μεγάλο σερί, όπως για παράδειγμα τη χρονιά του τίτλου. Και τον τίτλο, δεν τον δίνουν (μόνο) οι νίκες στα ντέρμπι. Τον δίνουν οι λιγότερες απώλειες.

Ο Παναθηναϊκός που έχει τρεις εντός έδρας νίκες επί του Απόλλωνα του Βόλου και του Ιωνικού κάποιοι βιάστηκαν να γράψουν ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ποιος ο Παναθηναϊκός που έχει πάρει σε τέσσερα ματς ένα βαθμό εκτός έδρας και έχει τρεις ήττες από Γιάννινα, Άρη και Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη χάσει εντός από τα Γιάννινα, έφερε ισοπαλία πάλι εντός με τον Βόλο, άρα ήδη πέντε χαμένοι εκτός προγράμματος βαθμοί και έχασε και στο Φάληρο που δεν το λες και έκπληξη.

Την ΑΕΚ την «πονάει» η «ληστεία» και η γκέλα στο Ηράκλειο. Γιατί αν είχε αυτούς τους δύο βαθμούς θα ήταν καβάλα στο άλογο παρά την ήττα στη Θεσσαλονίκη. Καβάλα όμως. Πάνω και από τον Ολυμπιακό!

Γιατί όσοι δεν το έχουν παρατηρήσει ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε αυτόν τον Παναθηναϊκό και έχει φέρει και Χ με τον Ατρόμητο στο Φάληρο. Έχει όμως ποιότητα στο ρόστερ του και παραμένει το φαβορί.

Όσο λοιπόν η ΑΕΚ δεν την πατάει κόντρα σε ομάδες, όπου πριν από τρία χρόνια, πρόπερσι και πέρσι αποτελούσε τη χαρά τους, τότε τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Θα γίνει… έδρα το ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη στα εισιτήρια. Εντός έδρας δεν έχει παίξει ντέρμπι σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχει παίξει και με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ. Την Κυριακή κόντρα στον Άρη, είμαι βέβαιος πως το ΟΑΚΑ θα θυμίσει… Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι τόσο μεγάλη η καψούρα που απέκτησε και πάλι ο κόσμος με την ομάδα που γυρνάει κοντά της, τρέχοντας. Και δεν είναι για το γήπεδο που έρχεται και θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Είναι γιατί πλέον η ΑΕΚ αρέσει και δεν πονάνε τα ματάκια μας.

Ο οπαδός της ΑΕΚ είναι απαιτητικός και καλά κάνει. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση και αυτό που βλέπαμε τρία χρόνια ήταν ένα έκτρωμα. Είδαμε την επιστροφή με τα διαρκείας. Είδαμε την παρουσία του κόσμου με τον Ατρόμητο όπου παρότι κόπηκαν 11 χιλιάδες εισιτήρια είχε 15 χιλιάδες για πλάκα! Το είδαμε και στο Βόλο χωρίς… εισιτήρια και θα το δούμε και την Κυριακή κόντρα στον… Ολυμπιακό Γ’. Προχωράμε…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X