Βάλτε της και άλλα εμπόδια, η ΑΕΚ δεν σας βλέπει!

Βάλτε της και άλλα εμπόδια, η ΑΕΚ δεν σας βλέπει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για την αλήτικη διαιτησία και το μάγκικο πρωταθληματικό πέρασμα από το Βόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ματς που θεωρούνται διαδικαστικά. Από εκείνα που απλά πρέπει να τα πάρεις για να συνεχίσεις την πορεία σου. Ματς όπως αυτό του Βόλου όμως, είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι από εκείνα που χτίζουν χαρακτήρα πρωταθλητή, που δείχνουν ποια είναι η δυναμική μιας ομάδας, που πείθουν – εαυτόν και αντιπάλους – πως μια ομάδα έχει τη στόφα της πρωταθλήτριας. Αυτό που έκανε η ΑΕΚ στο Βόλο, ήταν ξεκάθαρο μήνυμα πρωταθλητισμού. Αυτά που έκαναν στην ΑΕΚ στο Βόλο, είναι ξεκάθαρο μήνυμα πως οι έξω το έχουν κατανοήσει και προσπαθούν να τη σταματήσουν όπως μπορούν.

Πριν αναφερθώ σε οτιδήποτε αγωνιστικό, θέλω να σταθώ στη διαιτησία. Επειδή καλό είναι το παραμυθάκι της εξυγίανσης και του ελέγχου της ΕΠΟ από τον Μελισσανίδη, αλλά έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να έχει δράκο. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, στο ματς που έχει υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος από διαιτητικές αλητείες, ήταν της ΑΕΚ στην Κρήτη. Και θα μπορούσε το επόμενο ματς να ήταν αυτό στο Βόλο, εάν ο Γιαννίκης δεν ήταν τόσο επιδραστικός, ώστε να κάνει το υλικό της ΑΕΚ να δείχνει την κλάση του.

Νοθεία και αλητεία

Ο Τζοβάρας και ο Κουμπαράκης στο VAR, εκείνος ο φοβερός Μωυσιάδης που ήταν πρώτος βοηθός, πρέπει άμεσα να ακολουθήσουν το δρόμο του Σκουλά που μας αποχαιρέτησε έπειτα από τα αίσχη του Ηρακλείου. Να πούμε για τα ανύπαρκτα οφσάιντ που έκοβε τον Τσούμπερ στο πρώτο μέρος; Να πούμε για το γκολ του Μάνταλου που παραδόξως δεν μέτρησε ποτέ και δεν εξετάστηκε καν στη διαδικασία; Ή για το απίστευτο, πως δρεπάνια σαν τον Γκρίλο παρέμειναν σε όλο το 90λεπτο, ενώ χτυπούσαν εν ψυχρώ και εκτός φάσης τους παίκτες της ΑΕΚ;

Για όλα αυτά και επειδή προφανώς απαντήσεις δεν πρόκειται να πάρουμε, δεν δικαιούται κανείς να πανηγυρίζει. Τα κεφάλια κάτω, σοβαρότητα και κομμένα τα χαμογελάκια και ο εφησυχασμός, γιατί σε μικρές λεπτομέρειες εύκολα μπορεί να γίνει η ζημιά και να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Και έρχονται ματς περίεργα, όπως με την ομάδα που έχει πάρει τη μεγαλύτερη αβάντα χάρη στους προστάτες της μέχρι τώρα.

Ρεσιτάλ Γιαννίκη

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ο Γιαννίκης έχει κάνει ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που έχει μεταμορφώσει μια άχρωμη και άοσμη ομάδα που είχε απλά εκλάμψεις και τεράστια κενά, σε ένα συμπαγές σύνολο. Γιατί είναι γεγονός, πως ο Γιαννίκης διάβασε καλά το ματς από το ξεκίνημα. Εκλεισε κάθε διάδρομο στην επικίνδυνη ομάδα του Βόλου, επέβαλε το δικό του ρυθμό. Τα ζητήματα αφορούσαν πάλι τις στατικές φάσεις και κάποια αβίαστα λάθη.

Η ΑΕΚ είχε πλάνο στο παιχνίδι της. Ηθελε και έπαιξε με τις γραμμές να είναι κοντά, δεν άφησε χώρους στο Βόλο, κατάφερε να ελέγξει το ματς στη μεσαία γραμμή. Ξέρει καλά πόση ποιότητα έχει μπροστά και τους άφησε να κάνουν τα μαγικά τους. Θέμα χρόνου ήταν να γίνουν όλα. Με παίκτες όπως ο Τσούμπερ και ο Αμραμπατ, είναι απλά θέμα χρόνου να γίνουν οι φάσεις. Αυτός ο Ελβετός, είναι παικτάρα που θα τρελάνει κόσμο και παίζει σε τρομερό επίπεδο.

Αλλαξε το κλίμα

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, υπήρξε και μια άλλη σημαντική παράμετρος. Αυτή η θετική αύρα που υπάρχει πλέον πάνω από την ΑΕΚ. Κάποιες φορές λέγαμε, πως υπήρχε τόση γκρίνια και μεμψιμοιρία, που φαινόταν δεδομένο πως όλα θα πάνε στραβά σε ένα παιχνίδι. Τώρα, φαίνεται πως υπάρχει άλλος άνεμος και αυτός επίσης πιστώνεται στον Γιαννίκη, γιατί είναι ο μόνος που άλλαξε συγκριτικά με όσα συνέβαιναν μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες. Ετσι, η ΑΕΚ βρέθηκε στημένη στο πέναλτι, αλλά ο αντίπαλος γλίστρησε και η μπάλα πήγε στα πουλιά.

Διαβάστε περισσότερα για τη νίκη της ΑΕΚ στο Βόλο και για τη συνέχεια της σεζόν

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X