Πετρόπουλος: «Ηταν το σπουδαιότερο καλάθι της καριέρας μου» (VIDEO)

Πετρόπουλος: «Ηταν το σπουδαιότερο καλάθι της καριέρας μου» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος μιλάει για το clutch play του απέναντι στον Αρη

O Ανδρέας Πετρόπουλος ήταν κομβικό στη χθεσινή νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη στα Ανω Λιόσια.

Όπως τόνισε στο Gazzetta o ήρωας της ΑΕΚ αυτό δεν ήταν το πρώτο buzzer beater της καριέρας του, αλλά είναι σίγουρα το κορυφαίο «Πήρα την πρωτοβουλία, έτυχε η άμυνα του Άρη να κλείσει στον Κίνο (σ.σ.: Κολόμ), αλλά η δουλειά είναι ομαδική. Κάναμε αυτό που μας είπε ο κόουτς», εξήγησε στο Gazzetta για την τελευταία φάση.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα buzzer beater της ζωής του. «Ναι έχω κάνει ξανά, αλλά αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι μία έξτρα χαρά όταν το πετυχαίνεις για την ΑΕΚ και ειδικά μετά τις εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων. Είναι το τοπ καλάθι της καριέρας μου».


«Θέλαμε να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Αυτή μας “πλήγωνε” στα τελευταία ματς, δεχόμασταν πολλούς πόντους. Είπαμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα, να υπάρχει κάλυψη, κάτι που έγινε. Και γι’ αυτό ο Άρης έμεινε στους 63 πόντους», τόνισε ο γκαρντ της ΑΕΚ αναφορικά με τη αμυντική βελτίωση.

Όσο για τη δική του ψυχολογική κατάσταση, το άλμα σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο και τη… μουρμούρα που μπορεί να δέχεται από την εξέδρα; «Η δουλειά μας είναι να παίζουμε. Δεν είναι να ακούμε ή να διαβάζουμε τι λένε και τι γράφουνε. Προφανώς κάποια στιγμή όλο αυτό μπορεί να σε επηρεάσει, αλλά αν λυγίσουμε στην αρχή θα είχαμε μεγάλο θέμα. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει εμπιστοσύνη από τον κόουτς, το ΄”πράσινο φως” να σουτάρω όποτε έχω την ευκαιρία. Δεν το σκέφτομαι. Γι’ αυτό μπορεί να έρθει ένα άστοχο, μετά ένα εύστοχο σουτ. Είναι η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής».

Τέλος, ο Πετρόπουλος εξήγησε τη σημασία της νίκης, έστω και με… μισό πόντο: «Σίγουρα είναι κομβικό ματς και καθαρά θέμα ψυχολογίας. Ο κόσμος μπορεί να περιμένει να κερδίζουμε αυτά τα ματς με μεγάλη διαφορά. Εμείς θέλαμε τη νίκη με ένα πόντο, με… μισό πόντο, σημασία έχει η νίκη».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X