Η Ευρώπη «πλήγωσε» την ΑΕΚ, η Ευρώπη είναι και ευκαιρία

Η Ευρώπη «πλήγωσε» την ΑΕΚ, η Ευρώπη είναι και ευκαιρία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για το πώς η ΑΕΚ πρέπει να μετατρέψει το ευρωπαϊκό κάζο σε πλεονέκτημα στην κούρσα για τον τίτλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρασε και αυτή η εβδομάδα. Κάθε φορά που σημαίνει ώρα ευρωπαϊκών αναμετρήσεων και η ΑΕΚ βρίσκεται εκτός της διαδικασίας, είναι κάτι που πονά. Βλέπετε, η πορεία της ΑΕΚ στο χρόνο είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την παρουσία στα σαλόνια της Ευρώπης και πονά έντονα κάθε φορά που δεν ακούγεται το όνομα της μεταξύ των ομάδων που παίζουν στα γήπεδα της γηραιάς ηπείρου. Ειδικά φέτος, που προέκυψε και αυτό το κάζο από τη Βελέζ που τάραξε το «κιτρινόμαυρο» καλοκαίρι.

Ωστόσο, έτσι είναι η ζωή. Ερχονται και αναποδιές και αυτός που επιβιώνει στο τέλος της ημέρας, είναι εκείνος που μπορεί να αντέχει στα χτυπήματα και να μένει όρθιος ακόμα και όταν προσωρινά βρίσκεται στο καναβάτσο. Η ΑΕΚ έδειξε αντανακλαστικά σε πρώτη φάση, ξεπέρασε με τους μικρότερους δυνατούς κλυδωνισμούς το στραπάτσο από το χωριό του Μόσταρ και μπήκε με τον αέρα που προσέφεραν οι μεταγραφές στη σεζόν.


Θέλει την ανατροπή

Η καρδιά κάθε φίλου της ΑΕΚ σφίγγεται όταν έρχεται η Πέμπτη και βλέπει στην τηλεόραση να αγωνίζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Αλλά σίγουρα θα αισθανθεί πολύ όμορφα στο φινάλε της σεζόν, εάν η ΑΕΚ εκμεταλλευθεί τη συγκυρία και μετατρέψει το χάντικαπ και τη ζημιά που της προκάλεσε η Βελέζ, σε πλεονέκτημα. Οσα αφήνουν στους αντιπάλους της τα ευρωπαϊκά παιχνίδια – κόπωση, εσωστρέφεια, ταξίδια – είναι μια συνθήκη που καλούνται να εκμεταλλευθούν ο Γιαννίκης και οι παίκτες του.

Η ΑΕΚ καλείται να φέρει σε ισχύ το ρητό, κάθε εμπόδιο για καλό. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτό σημαίνει πως η Ενωση πρέπει στο διάστημα που διανύουμε και εκτείνεται ως τα τέλη του χρόνου, να βγει ωφελημένη από την ευρωπαϊκή τριβή των αντιπάλων της. Είναι μια διαδικασία άχαρη, που μπορεί στο τέλος της ημέρας πάντως να βγάλει κερδισμένη την ΑΕΚ. Την ώρα που οι άλλοι δοκιμάζονται ποικιλοτρόπως, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν να επικεντρώνονται στον κύριο στόχο τους, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Εχει περιθώρια εξέλιξης

Εάν μάλιστα συνυπολογίσουμε, πως η ΑΕΚ είναι μια εντελώς νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει και να εξελιχθεί, τότε κάθε περισσότερη προπόνηση συμβάλει στη βελτίωση της ομάδας. Ειδικά μάλιστα εάν προσμετρήσουμε, πως επί εποχής Μιλόγεβιτς η Ενωση υπολειτουργούσε σε πολλά επίπεδα και είναι αποδεκτό από το σύνολο, πως η ΑΕΚ είναι η ομάδα που μπορεί να προσδοκά στη μεγαλύτερη εξέλιξη στη διάρκεια του χρόνου.

Αλλωστε, ακόμα και τώρα που υπήρξε αλλαγή προπονητή, η ΑΕΚ είναι μέσα στο κόλπο του τίτλου. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που προχωρά σε αλλαγή χωρίς να έχει χάσει τα πάντα. Επί της ουσίας, η ΑΕΚ μετρά μόνο μια μεγάλη βαθμολογική απώλεια, στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Εκεί που θα βέβαια, πέραν των δικών της λαθών, υπήρξαν και οφθαλμοφανείς διαιτητικές παραβάσεις, που αλλοίωσαν εν πολλοίς το αποτέλεσμα. Το μόνο αποτέλεσμα που μπορεί να θεωρηθεί εκτός προγράμματος, συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε περισσότερα για το πως η ΑΕΚ μπορεί να μετατρέψει το ευρωπαϊκό κάζο σε πλεονέκτημα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X