Όποιος και αν παίξει στο Βόλο, η ουσία δεν αλλάζει

Όποιος και αν παίξει στο Βόλο, η ουσία δεν αλλάζει
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ματς της 7ης αγωνιστικής που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό και για τον Στέλιο Σεραφείδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ την Κυριακή στο Βόλο έχει μία τεράστια ευκαιρία. Να βρεθεί μόνη της στην κορυφή και να βάλει τη δική της υπογραφή στο πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι το ματς στο Πανθεσσαλικό δεν είναι καθόλου εύκολο. Πέρσι σε δύο ματς στο Βόλο η ΑΕΚ γνώρισε ισάριθμες ήττες με 1-0 και κάκιστες εμφανίσεις. Φέτος στο φιλικό που έγινε το καλοκαίρι, νέα ήττα με 4-3.

Το συγκεκριμένο φιλικό δεν το έδειξε η τηλεόραση, είδαμε κάποια στιγμιότυπα και η μόνη «εικόνα» που έχω είναι αυτή που μου είχε μεταφέρει ο Τάσος Τσατάλης, ο οποίος είχε βρεθεί εκεί για να περιγράψει το ματς. Τα όσα μου είχε πει και είχε γράψει εκείνο το διάστημα δεν τα λες και… ενθαρρυντικά. Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Η ΑΕΚ άλλαξε δύο προπονητές πέρσι με Χιμένεθ και το καλοκαίρι με Μιλόγεβιτς και καμιά 15αριά παίκτες.

Ο Δικέφαλος εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες, 12 μέρες για την ακρίβεια έχει άλλον προπονητή στον πάγκο του. Κάποιον που ήρθε και με το «καλησπέρα» έδειξε ότι δε φοβάται να ρισκάρει παίρνοντας πάντα ποδοσφαιρικά ρίσκα. Ρίσκα που είναι αποδεδειγμένο ότι δε θα βγαίνουν πάντα. Και νομοτελειακά κάποια στιγμή θα έρθει και η στραβή. Μέχρι όμως να συμβεί αυτό και ας ελπίσουμε / ευχηθούμε να αργήσει πάρα πολύ, η ουσία είναι μία.

Η ΑΕΚ στο Βόλο πρέπει να κερδίσει. Δεν έχει σημασία αν θα είναι στην ενδεκάδα ο Αραούχο, ή ο Ανσαριφάρντ. Αν θα ξεκινήσει ο Μάνταλος ή ο Άμραμπατ. Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι δε θα είναι απώλεια ο Αραούχο, αλλά υπάρχει λύση. Ας παίξουν όσοι ήταν καλύτεροι στις προπονήσεις και εξυπηρετούν τον πλάνο του Αργύρη Γιαννίκη, για να φύγει η ΑΕΚ με το «τρίποντο» από το Πανθεσσαλικό και μετά να αράξουμε όλοι αναπαυτικά να δούμε το παιχνίδι στο Φάληρο όπου ας βγάλουν τα μάτια τους.

Ο Δικέφαλος έχει ένα ρόστερ που και ποιότητα έχει και βάθος. Αυτό αποδείχθηκε ξεκάθαρα την προηγούμενη Κυριακή. Θα μου πει κάποιος με τον Ατρόμητο ρε Σταμάτη που είναι τελευταίος; Ναι θα απαντήσω. Γιατί πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι καλύτερη ομάδα, δεδομένα έχει καλύτερες μονάδες και από τον Ιωνικό και από τη Λαμία.

Το ζητούμενο λοιπόν στο Βόλο, είναι να καταφέρει η ΑΕΚ να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Αν τα καταφέρει, τότε πιστεύω ότι θα έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να κάνει το διπλό. Διότι ο Βόλος είναι μία καλή ομάδα μεσοεπιθετικά με γρήγορους παίκτες, αλλά πίσω μπάζει. Και δε γίνεται να μη δεχθεί γκολ.

Αν η ΑΕΚ παίξει έξυπνα μπορεί να «χτυπήσει» το Βόλο στα αργά πόδια του Γκρίλο, στην πλάτη του Φεράρι και να δώσει συνέχεια στο σερί των νικών. Με δεδομένο μάλιστα ότι ακολουθούν τα ματς με Άρη (εντός) και Απόλλωνα (εκτός) μπορεί να κλείσει αυτή την τετράδα αγώνων με το απόλυτο και να πάει απόλυτα ήρεμη και νηφάλια στα ντέρμπι, αρχή γενομένης αυτό με τον Ολυμπιακό.

Μαγεία δέος και ανατριχίλα

Χθες το πρωί είχα την τύχη να πάω στην «Αγιά Σοφιά». Σήμερα το πρωί επίσης για να τραβήξω τη φωτογραφία του Θωμά Μαύρου για το 29ο τεύχος του Δικέφαλου. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις αυτές τις τεράστιες μορφές στους πυλώνες του γηπέδου. Πριν μπω, είδα τον κύριο Στέλιο Σεραφείδη, να μπαίνει στο αυτοκίνητο του Παναγιώτη Τσιντώτα φεύγοντας από το γήπεδο, όπου είχε πάει να δει την τοιχογραφία του.

Πραγματικά σε αυτόν τον άνθρωπο το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να υποκλινόμαστε κάθε φορά που τον βλέπουμε και τον συναντάμε. Η θέλησή του, η δύναμή του πηγάζει όλη μέσα από την ΑΕΚ και την ολοκλήρωση αυτού του γηπέδου. Αν όλοι μας, όλοι μας ανεξαιρέτως αγαπούσαμε την ΑΕΚ όπως αυτός ο άνθρωπος, είμαι βέβαιος πως όλα θα ήταν καλύτερα στο μαγικό μας κόσμο.

ΥΓ: Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα στο Βόλο και στο VAR ο Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες. Εύχομαι να μην έχουμε κανένα παρατράγουδο. Αρκετά μας τρέλανε ο Κλάτενμπεργκ με τις ασυναρτησίες που μας είπε την Τρίτη. Να μην έχουμε πάλι να σχολιάζουμε πράγματα και θαύματα όπως στο Ηράκλειο. Γιατί μετά δε θα αρκεί να έχουν το τέλος του Σκουλά.

ΥΓ 2: Σάββατο βράδυ η «Βασίλισσα» υποδέχεται τον Άρη. Νομίζω ότι είναι περιττό να πούμε ότι ο κόσμος πρέπει να δώσει βροντερό «παρών» στο «Παλάτι» μας. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη σε αυτό το δύσκολο σημείο που βρίσκεται. Ο Μάκης Αγγελόπουλος παλεύει με τα κύματα και δε θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος της ΑΕΚ δε θα έχει δυναμική παρουσία.

ΥΓ 3: Το σημερινό πρόγραμμα έχει και πόλο (κόντρα στον Απόλλωνα) και βόλεϊ ανδρών (κόντρα στον ΑΣ Κέρκης) και γυναικών (κόντρα στον Παναξιακό). Απολαυστική μέρα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X