Την Κυριακή το πιο δύσκολο ματς μέχρι και τον Ολυμπιακό

Την Κυριακή το πιο δύσκολο ματς μέχρι και τον Ολυμπιακό
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για το κυριακάτικο ματς της ΑΕΚ στο Βόλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν νιώθει κανείς έκπληξη πιστεύω με τον τίτλο. Και δεν λέω τυχαία «μέχρι και τον Ολυμπιακό». Γιατί πιστεύω πως από πλευράς τακτικών απαιτήσεων, είναι πιο περίπλοκο του Βόλου κι από τον ΟΣΦΠ. Δεν λέω πως δεν είναι δύσκολα με Άρη και Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Κάθε άλλο. Από πλευράς τακτικής προσέγγισης όμως είναι το πιο απαιτητικό με Βόλο. Στο μυαλό μου δεν είναι ένα ματς που θα πεις παίζει Βόλος – ΑΕΚ, πάμε να δούμε την ΑΕΚ να επιτίθεται και τους άλλους να βγαίνουν στην κόντρα. Και νομίζω είναι εύκολα κατανοητό αυτό.

Ο Βόλος μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι, έχει τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι αυτό το παιχνίδι του όπως τον βλέπουμε ως τώρα. Αντίθετα, έχει σημαντικά διαστήματα που πιέζει ψηλά και ξέρει να προκαλεί πρόβλημα. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα μπορεί να στο προκαλέσει αν έχεις αργές επιστροφές και παίξεις ψηλά. Αυτό έγινε στο φιλικό στον Βόλο, με μια ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς όχι σε καλή κατάσταση και με Λε Ταλέκ και Σάκχοφ μαζί στον άξονα, ενώ ο Σιμάνσκι έκανε κακό ματς εκείνο το απόγευμα.

Μας είχαν δυσκολέψει και στο πρώτο ημίχρονο από το σημείο που άρχισαν να πιέζουν ψηλά, έγινε τραγική η κατάσταση στο δεύτερο που έβγαινε ψηλά η ΑΕΚ και αυτοί με δυο πάσες έβγαιναν μόνοι τους με στρέμματα ολόκληρα ελεύθερου χώρου.

Βασικό κριτήριο η νίκη

Βέβαια καμιά σχέση δεν έχει το ένα ματς με το άλλο, από πάρα πολλές απόψεις. Αλλά ο Βόλος αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος, τα ίδια πράγματα μπορεί να κάνει και να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ο Γιαννίκης έχει ένα στόχο για το στυλ που θέλει να αποκτήσει η ομάδα στο μέλλον, έχει πει όμως πως ειδικά σε αυτή τη φάση, το πως θα έρθει η νίκη είναι το βασικό κριτήριο, ανάλογα με τον αντίπαλο, για το πως σχεδιάζει τα ματς. Αυτό λοιπόν το ματς, λογικά θέλει πολλή σκέψη.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά. Είναι έτοιμη η ΑΕΚ να προβληματίσει εκείνη με πρεσάρισμα τον Βόλο κι αντίστοιχα να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα χοντρό στις περιπτώσεις που θα σπάσει η πίεση; Είναι έτοιμη να επιδιώξει με το ξεκίνημα να αποκτήσει τον κυριαρχικό ρόλο, αλλά να έχει παράλληλα και την ισορροπία που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα γρήγορα ανεβάσματα των αντιπάλων; Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που σου θέτει μια ομάδα που έχει πιο συγκεκριμένη ταυτότητα από σένα στην παρούσα φάση και δείχνει πως αυτά που ξέρει να κάνει, ξέρει να τα κάνει πολύ καλά.

Η ΑΕΚ και πριν ήταν σε μεταβατική φάση και τώρα ακόμη περισσότερο, αφού ήρθε και νέος προπονητής. Με οποιονδήποτε αντίπαλο που είναι πιο στρωμένος, υπάρχουν ερωτηματικά σε αυτή τη φάση, πόσο μάλλον κάποιον που είναι δυνατός σε στοιχεία που μέχρι και πριν το ματς με τον Ατρόμητο, την ΑΕΚ την δυσκόλευαν πολύ.

Περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την τακτική προσέγγιση της ΑΕΚ και την ενδεκάδα, ειδικά σε περίπτωση που δεν παίξει τελικά ο Αραούχο. Και φαίνεται αρκετά πιθανό.

Σωστό διάβασμα και τακτική

Είναι ένα ματς που πολλά θα κριθούν στο σωστό διάβασμα και την τακτική του προετοιμασία. Το λέω και πάλι, για μένα περισσότερο από τα άλλα τρία που το ακολουθούν. Από αυτή την άποψη, που νομίζω αρκεί, το χαρακτηρίζω το πιο δύσκολο.

Επίσης έχει μια ιδιαιτερότητα. Όταν ο αντίπαλος που έτσι κι αλλιώς είναι ψηλά στην βαθμολογία, στους ίδιους πόντους με σένα, προέρχεται από τέτοιο αποτέλεσμα και με τρομερή ανατροπή, στην Τούμπα, καλείσαι εκτός από το ό,τι έχει να κάνει με σένα και τον Βόλο, να εκμεταλλευθείς άμεσα κάτι που αφορά τον ανταγωνισμό με τον ΠΑΟΚ. Που με όρους διεκδίκησης ως το τέλος σίγουρα είναι πιο πιθανό να είναι ανταγωνιστής σου, σε σχέση με τον Βόλο.

Δηλαδή στο καπάκι που ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς ενώ νικούσε 4-1 στην έδρα του, αν έρθεις εσύ την επόμενη αγωνιστική και στην έδρα της ίδιας ομάδας κάνεις το «διπλό», είναι από τα σημεία στην εξέλιξη μιας σεζόν, που μετράνε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X