ΗΠΑ: Πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από γουρούνι σε άνθρωπο (VIDEO)

ΗΠΑ: Πρώτη μεταμόσχευση νεφρού από γουρούνι σε άνθρωπο (VIDEO)

Στην Ευρώπη ο χρόνος αναμονής για ένα μόσχευμα είναι μεταξύ δύο και 4 ετών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση οργάνου και συγκεκριμένα νεφρού από γουρούνι σε άνθρωπο. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς κρίνεται καλή. Η επιστημονική κοινότητα εκτιμά πως η πρώτη αυτή επέμβαση ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται πως περισσότεροι από 106.000 νεφροπαθείς βρίσκονται στην επίσημη λίστα αναμονής για ένα νεφρό.

«Αυτή η πρώτη επέμβαση πιστεύω πως ενισχύει την προσπάθεια και δίνει νέα πνοή στην υπόθεση των μεταμοσχεύσων.Νομίζω πως γκρεμίζει ένα ταμπού. Εκτιμώ πως σε ένα με δύο χρόνια, αυτή η μέθοδος θα αποτελεί ρουτίνα. Εκτιμώ πως θα σωθούν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές» δήλωσε ο Τζόε Καρότα, επικεφαλής του ινστιτούτου μεταμοσχεύσεων NYU Langone Health.

Στην Ευρώπη ο χρόνος αναμονής είναι μεταξύ δύο και 4 ετών. Όμως υπάρχει και ένα 3.4% που χρειάστηκε να περιμένει περισσότερο από πέντε χρόνια μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X