Δίκη Μπενζεμά για τον εκβιασμό με ερωτικό βίντεο: «Ντροπή που δεν ήρθε» είπε ο Βαλμπουενά

Δίκη Μπενζεμά για τον εκβιασμό με ερωτικό βίντεο: «Ντροπή που δεν ήρθε» είπε ο Βαλμπουενά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάστε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο των Βερσαλλιών κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά-Παρών ο παίκτης του Ολυμπιακού, εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι απών και εκπροσωπείται εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους του. O παίκτης του Ολυμπιακού έφτασε συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, ένας εκ των οποίων εξέφρασε την οργή του για την απουσία του Μπενζεμά καλώντας, μάλιστα, το δικαστήριο να το εκλάβει ως περιφρόνηση και να το συνυπολογίσει στην απόφασή του.

Οι δικηγόροι του Μπενζεμά απάντησαν ότι λόγω των δύο πολύ σημαντικών παιχνιδιών (το χθεσινό εκτός έδρας με τη Σαχτάρ στο Τσάμπιονς Λιγκ και το προσεχές clasico) ο παίκτης δεν ήταν δυνατό να ταξιδέψει στο Παρίσι.

Η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να κρατήσει τρεις ημέρες, ενώ μαζί με τον σταρ της «βασίλισσας» κατηγορούνται άλλοι τέσσερις άνδρες.

Με δικηγόρο εκπροσωπείται, επίσης, και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας.

Βαλμπουενά: «Ένιωσα ότι κινδυνεύω»

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπλόφα. Μετά κατάλαβα ότι έλεγαν αλήθεια. Δεν σκέφτηκα ποτέ να δώσω τα χρήματα για να μη βγει στη δημοσιότητα το βίντεο. Από την πρώτη φορά που με πήραν τηλέφωνο, επικοινώνησα με τις αρχές για να κάνω καταγγελία. Ένιωσα ότι κινδυνεύω. To ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Ήξερα ότι αν γινόταν γνωστό το βίντεο θα ήταν δύσκολα τα πράγματα στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Το είδαμε και με όσα ακολούθησαν» είπε στην κατάθεσή του ο Βαλμπουενά. «Ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ αυτός που με ενημέρωσε για την ύπαρξη του βίντεο» ανέφερε, επίσης.

Δικηγόρος των κατηγορουμένων ρώτησε τον Βαλμπουενά αν στα τηλεφωνήματα του ζητήθηκε συγκεκριμένο ποσό: «Όχι ακριβώς» ήταν η απάντηση.

Κατηγορούμενος: «Απλά ήθελα να τον ενημερώσω για το βίντεο»

Μετά τον Βαλμπουενά κατέθεσε ένας εκ των κατηγορουμένων για τον εκβιασμό, Γιουνές Χουάς. Ανέφερε ότι όντως επικοινώνησε με τον Βαλμπουενά μόνο για να τον ενημερώσει για την ύπαρξη του βίντεο και να του… συστήσει να είναι προσεκτικός. Συμπλήρωσε ότι ουδέποτε ζήτησε χρήματα για να μην βγει το βίντεο στη δημοσιότητα. «Με κάλεσε τον Μάιο του 2015 ο Ζουαουί (έτερος κατηγορούμενος) και μου είπε ότι έχει βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου ενός παίκτη της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Μου είπε ότι ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Μερικές εβδομάδες αργότερα μου είπε πως ήταν του Βαλμπουενά».

O πρόεδρος παρενέβη και ρώτησε τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο: «Για ποιο λόγο μπλεχτήκαμε ενώ δεν γνωρίζατε καν τον κύριο Βαλμπουενά; Σταματήστε να προσπαθείτε να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι είσαστε η μητέρα Τερέζα. Και τον ενημερώσατε χωρίς να θέλετε κάτι ως αντάλλαγμα».

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ένας εκ των κατηγορουμένων «πολλοί παίκτες της εθνικής ομάδας της Γαλλίας αλλά δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός».

Kατηγορούμενος: «Ήθελα να πληρώσω χρέος 25.000 ευρώ»

Ακολούθησε ο Άξελ Ανγκότ, έτερος κατηγορούμενος, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν αυτός που είχε στην κατοχή του το βίντεο. «Είχα ένα χρέος 25.000 ευρώ και σκέφτηκα πως το ερωτικό βίντεο θα ήταν ένας τρόπος για να το πληρώσω» είπε συμπληρώνοντας πως πήρε το βίντεο από ένα κινητό τηλέφωνο του Βαλμπουενά το 2014. Διέψευσε, ωστόσο, ότι προσπάθησε να το πουλήσει σε βρετανικά ΜΜΕ.

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε σχετικά ο Βαλμπουενά λέγοντας ότι όταν έμαθε αρχικά για τη διαρροή του βίντεο προσπαθούσε να σκεφτεί ποιος είχε πρόσβαση στην τηλεφωνική συσκευή του. Ο Ανγκότ ήταν στο περιβάλλον αρκετών ποδοσφαιριστών, καθώς φερόταν τους παρείχε υπηρεσίες επικοινωνίας. Τελικά διαπιστώθηκε ότι το βίντεο υπεκλάπη όταν ο Βαλμπουενά ζήτησε από τον Ανγκότ να μεταφέρει τα αρχεία σε άλλη συσκευή.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, μάρτυρας που κατέθεσε για τους κατηγορούμενους Μουσταφά Ζουαουί και Ανγκότ τους αποκάλεσε «Σατανά και Διάβολο» που έψαχναν συνέχεια μπελάδες.

Αποχωρώντας από την αίθουσα ο Βαλμπουενά έκανε δηλώσεις και είπε ότι ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι παρόντες, είναι ντροπή ότι δεν εμφανίστηκε ο Μπενζεμά.

Ο Μπενζεμά κατηγορείται ότι υποκίνησε τον άσο του Ολυμπιακού να πληρώσει τρία άτομα τα οποία τον εκβίαζαν και τον απειλούσαν ότι θα αποκαλύψουν ένα sex tape με εκείνον πρωταγωνιστή. Ο Μπενζεμά θεωρείται πως λειτούργησε ως μεσάζοντας και πέτυχε μία συμφωνία για να αποτρέψει τη διαρροή του βίντεο αντί 150.000 ευρώ.

Ετσι, ο Μπενζεμά εφόσον καταδικαστεί κινδυνεύει με φυλάκιση 5 ετών αλλά και χρηματικό πρόστιμο 75.000 ευρώ.

«Κλειδί» στην υπόθεση είναι μία συζήτηση μεταξύ Μπενζεμά και Βαλμπουενά τον Οκτώβριο του 2015, όπου ο άσος των Μαδριλένων φέρεται να είπε στον παίκτη του Ολυμπιακού: «Ματιέ πρόσεχε διότι είναι επικίνδυνοι εγκληματίες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X