Τσιόδρας: «Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 επιπλέον θανάτους» (VIDEO)

Τσιόδρας: «Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε 8.400 επιπλέον θανάτους» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χωρίς τον εμβολιασμό θα είχαμε έως τις 11 Οκτωβρίου, 8.400 επιπλέον θανάτους από κορωνοϊό, επεσήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τις έκτακτες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Ο ίδιος είπε, πως σε αυτό το σενάριο θα είχαν καταγραφεί 5.560 επιπλέον νοσηλείες και 5.530 διασωληνώσεις.

Εκτίμησε πως θα έρθει τέταρτο κύμα κορωνοϊού και στη χώρα μας κάνοντας λόγο για αναγκαιότητα να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός των πολιτών.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως η ανάλυση που έχει κάνει επιστημονική ομάδα – και είναι σε γνώση της κυβέρνησης- δείχνει πως όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα σε εμβολιασμένους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει και δεν πρέπει να γίνονται παρερμηνείες», υποστήριξε ο κ. Τσιόδρας.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία αποτελεσματικότητας των εμβολίων σχετικά με τους θανάτους, ανά εμβόλιο, ο κ. Τσίοδρας τόνισε:

Το εμβόλιο της Pfizer έχει αποτελεσματικότητα 90%

Το εμβόλιο της Moderna έχει αποτελεσματικότητα 97%

Το εμβόλιο της AstraZeneca έχει αποτελεσματικότητα 94%

Το εμβόλιο της Johnson&Johnson έχει αποτελεσματικότητα 72%

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι έγιναν τρεις συγκρίσεις μεταξύ των ατελώς εμβολιασμένων, για τις νοσήσεις, και τους άνω και κάτω των 60, όπως και σύγκριση μεταξύ της περιόδου προ της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα και μετά από αυτή. Παράλληλα, έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%, είπε.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X