Ο Αραούχο είναι στα καλύτερά του

Ο Αραούχο είναι στα καλύτερά του
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης αποδεικνύει πως ο Σέρχιο Αραούχο είναι μέχρι τώρα ο mvp της ΑΕΚ και εξηγεί τους λόγους που συμβαίνει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχει μια ξεκάθαρη ποδοσφαιρική λογική, το γεγονός πως ο Μήτογλου βγήκε πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού της Κυριακής με τον Ατρόμητο. Σε μια γραμμή που η ΑΕΚ από την αρχή του πρωταθλήματος έχει ζητήματα και σε μια θέση για την οποία έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την αξιοπιστία των εναλλακτικών λύσεων, ξεπετάχτηκε ένα παιδί 21 χρονών. Έκανε ποδοσφαιρικό θόρυβο. Και φώναξε πως είναι εδώ και πως μπορεί να είναι στόπερ της ΑΕΚ.

Φυσικά και δεν έκανε ούτε το σούπερ, ούτε το τέλειο ματς. Είχε και τις κακές του στιγμές και τα λαθάκια του. Όμως το γεγονός πως ο κόσμος τον ανέδειξε πολυτιμότερο παίκτη μετά απ’ αυτή την εμφάνιση, είναι και ο μπούσουλας για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Μήτογλου. Και κάθε περίπτωση σαν τον Μήτογλου. Ο «ψηλός» έχει προσόντα, έχει ποδοσφαιρικό μυαλό, αλλά είναι και άπειρος και έχει και τις αδυναμίες του. Η ΑΕΚ λοιπόν, συνολικά ο οργανισμός της ομάδας, θα πρέπει να αποδειχθεί πως μέσα ΚΑΙ από τα λάθη, ο Μήτογλου θα φτάσει να γίνει το απολύτως έτοιμο και αξιόπιστο στόπερ.

Ποδοσφαιρικά, ο καλύτερος παίκτης

Για να εξηγούμαστε όμως και να μην παρεξηγούμαστε, με καθαρά ποδοσφαιρική προσέγγιση, ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής, ήταν ο Σέρχιο Αραούχο. Πρώτον διότι μ’ ένα γκολ που το έκανε να φαίνεται πολύ εύκολο, χωρίς να είναι, έβαλε την ΑΕΚ μπροστά σε σημείο κλειδί του παιχνιδιού. Και δεύτερον διότι το πέναλτι που κέρδισε ο Άμραμπατ, ήρθε από μια τρομερή πάσα του Αραούχο και φάση που δημιούργησε ο ίδιος ο Αργεντινός από εκεί που δεν υπήρχε.

Ένας παίκτης λοιπόν που έχει βάλει ένα γκολ και έχει δημιουργήσει ένα δεύτερο, σε ματς που η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0, προφανώς και δεν χρειάζεται τίποτε άλλο για να αναδειχθεί mvp. Και τι άλλο δηλαδή; Σπαθιά να καταπιεί; Εννοείται πως πολύ ορθώς ο τίτλος του πολυτιμότερου πήγε στον Μήτογλου για τους λόγους που εξήγησα. Εννοείται επίσης πως ο ουδόλως ο Αραούχο «χαλάστηκε»  που δεν αναδείχθηκε σε mvp του παιχνιδιού.

Η μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα

Δεν είναι απ’ αυτά που απασχολούν τον Αργεντινό. Όπως και δεν τον απασχολεί να «γράφει» οπωσδήποτε γκολ στην στατιστική του, γι αυτό και δεν πάει ποτέ να εκτελέσει πέναλτι. Έχει στο μυαλό του πως άλλοι συμπαίκτες του, το κάνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα απ’ αυτόν και η ουσία είναι να μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Εξ ου και η μοναδική του… ενασχόληση με το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ την προηγούμενη Κυριακή, ήταν να ζητάει από τον κόσμο (μαζί με τον Μάνταλο για να είμαι δίκαιος), να φωνάξει και να εμψυχώσει τον Τσούμπερ, που εκτελούσε για δεύτερη φορά.

Ο Αραούχο είναι ένας παίκτης που παίζει πρώτα για την ομάδα και μετά για την πάρτη του. Θα βάλει γκολ και θα φτιάξει ακόμα ένα και θα είναι ο καλύτερος παίκτες. Αλλά θα είναι πάλι ο καλύτερος παίκτης ακόμα και σε ματς που δεν θα έχει κάνει τίποτα από τα δυο. Τόσο στην ρεβάνς με την Βελέζ στο ΟΑΚΑ, όσο και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ο Αραούχο όχι απλώς έδωσε την ψυχή του, αλλά έκανε και ότι περνούσε από το πόδι του για να σώσει ότι σωζόταν. Που δεν σωζόταν.

Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα, που έχει μεγάλη σημασία διότι από την θέση του σέντερ φορ, κρίνονται πάντα πολλά στην ιστορία του πρωταθλήματος, είναι πως φέτος ο Αραούχο πραγματικά δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερα του. Παρά τις διάφορες μπούρδες που ακούστηκαν ένθεν και ένθεν, εκείθεν και εντεύθεν, τόσο όταν έγινε η μεταγραφή, όσο και μετά τον αποκλεισμό από την Βελέζ. Σ’ αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είναι ξεκάθαρο πως ο Αραούχο είναι στην καλύτερή του φάση.

Ο mvp των πρώτων αγωνιστικών

Έχει πετύχει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα τρία γκολ σε έξι ματς. Το 1-0 στο Ηράκλειο, το 1-0 με την Λαμία, το 1-0 με τον Ατρόμητο. Εννοείται χωρίς να εκτελέσει κανένα πέναλτι. Την προηγούμενη χρονιά που είχε κάνει στην ΑΕΚ ολόκληρη και από την αρχή, που ήταν η πρωταθληματική σεζόν, στις αντίστοιχες έξι πρώτες αγωνιστικές, είχε σκοράρει μόλις μια φορά. Ήταν σ’ ένα ματς με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ και είχε κάνει το σκορ από 3-0, σε 4-0.

Φέτος έχει βάλει ήδη τρία γκολ, ενώ έχει συμμετοχή σε ακόμα τουλάχιστον τρία. Κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 με τον Ιωνικό. Ξεκίνησε την φάση με δική του προσπάθεια και «σπάσιμο» της μπάλας στα άκρα, στο πρώτο γκολ στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Και με τον Ατρόμητο κυνήγησε και έσωσε στα άκρα μια χαμένη μπαλιά και άνοιξε χώρο και μπαλιά για να μπει ο Άμραμπατ στην περιοχή και να κερδίσει το πέναλτι. Στα μάτια τα δικά μου δηλαδή, στην συνολική εικόνα όλων των παιχνιδιών μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ο Τσίνο είναι μέχρι στιγμής ο mvp.

Υπάρχουν λόγοι

Σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Αραούχο φέτος δείχνει πιο καλά από κάθε άλλη φορά που ήταν στην ΑΕΚ. Λογικό μοιάζει. Σκεφτείτε πως είναι η πρώτη φορά, χωρίς το βάρος πως πρέπει οπωσδήποτε κάτι να αποδείξει. Τον Γενάρη του 2017, όταν ήρθε για πρώτη φορά δανεικός από την Λας Πάλμας, έπρεπε να αποδείξει πως δεν είναι τελειωμένος όπως την είχαν τότε στην Ισπανία. Ενώ όταν ήρθε την δεύτερη φορά, τον Αύγουστο του 20117, έπρεπε να αποδείξει πως είναι ο παικταράς για τον οποίο οι οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν προσκύνημα στο αεροδρόμιο.

Τώρα δεν έχει κανένα από αυτά τα βαρίδια. Όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Αραούχο. Όλοι ξέρουν γιατί γουστάρουν τον Αραούχο. Τώρα αρκεί μόνο να κάνει στο γήπεδο, αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει. Και μάλιστα για πρώτη φορά με το κεφάλι του ήσυχο. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, πως τώρα είναι η πρώτη φορά που ήρθε ως μια κανονική μεταγραφή. Δυο μήνες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και όχι την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Και με ελεύθερη μεταγραφή και όχι με δανεισμό. Δηλαδή με προετοιμασία και με το κεφάλι του ήσυχο και τη ζωή του τακτοποιημένη. Βάλτε σ’ όλα αυτά και τους συμπαίκτες που φέτος έχει δίπλα του.  Δεν χρειάζεται θαρρώ τίποτε άλλο, για να είναι απλώς ο Αραούχο, αυτός που πραγματικά μπορεί να είναι μέσα στο γήπεδο. Και αυτός ο Αραούχο…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X