Η μεγάλη ΑΕΚ θάμπωνε την Ευρώπη, νίκη σταθμός με την Ντέρμπι Κάουντι (VIDEO)

Η μεγάλη ΑΕΚ θάμπωνε την Ευρώπη, νίκη σταθμός με την Ντέρμπι Κάουντι (VIDEO)

Μία από τις πιο μεγάλες νίκες της ευρωπαϊκής της ιστορίας πέτυχε η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, επικρατώντας με 2-0 επί της αγγλικής Ντέρμπι Κάουντι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη πορεία της ΑΕΚ μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την περίοδο 1976/77, σήμανε πολλές μεγάλες πρωτιές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ηταν η πρώτη συμμετοχή συλλόγου στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ήταν οι μεγάλες προκρίσεις σε Μόσχα και Βελιγράδι, ήταν οι επικές μάχες με τους αγγλικούς συλλόγους. Η ΑΕΚ έκανε τους Αγγλους να μάθουν…μπάλα και να υποκλιθούν στο μεγαλείο της. Η αρχή όλων έγινε μία μέρα σαν σήμερα του 1976.

Εκείνο το βράδυ η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη μεγάλη Ντέρμπι Κάουντι της εποχής. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος αξίζει να σημειωθεί πως η Ντέρμπι ήταν πρωταθλήτρια Αγγλίας του 1972 και του 1975. Λίγες ημέρες πριν το ματς με την ΑΕΚ μάλιστα, η Ντέρμπι διέλυσε την πανίσχυρη Τότεναμ με το ευρύ 8-2 για το αγγλικό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα θεωρούνταν απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

Ωστόσο, στη Νέα Φιλαδέλφεια επικρατούσε ο νόμος της ΑΕΚ. Μολονότι ακυρώθηκε γκολ από φάουλ του Τάκη Νικολούδη, η Ενωση πήρε προβάδισμα με τον Βάλτερ Βάγκνερ έπειτα από μαγικό τακουνάκι του Θωμά Μαύρου. Και δύο λεπτά έπειτα, ο Τάσος άδειασε όλη την αγγλική άμυνα από δεξιά και ο Τόμας στην προσπάθεια του να αποκρούσει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X