European Super League: Το νέο πλάνο της διοργάνωσης

European Super League: Το νέο πλάνο της διοργάνωσης
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρώτη απόπειρα της European Super League να καθιερώσει νέα ήθη και έθιμα στο ποδόσφαιρο δεν στέφθηκε από επιτυχία, έπειτα από παγκόσμια κατακραυγή τόσο των φιλάθλων, όσο ακόμα και των πολιτικών, αλλά φαίνεται ότι οι ομάδες που έχουν μείνει να υποστηρίζουν την ανάγκη για την επόμενη εποχή, ετοιμάζονται να επανέλθουν.

Ο λόγος για τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «WirtschaftsWoche» έχουν αντιληφθεί πλήρως τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι φίλαθλοι και πάνω σε αυτή την κατάσταση έχουν δουλέψει ένα νέο πλάνο.

Σύμφωνα με αυτό, η νέα λίγκα δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα είναι 100% ανοιχτή και μάλιστα σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το ρεπορτάζ, τονίζεται ότι «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεσμευόμαστε, για το γεγονός ότι η μορφή της προτεινόμενης Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή για τους ευρωπαϊκούς συλλόγους».

Το νέο πλάνο της Super League θα αποτελείται από 20 ομάδες, αλλά και ένα δεύτερο πρωτάθλημα από άλλες 20 ομάδες. Σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα, όλοι οι σύλλογοι θα μπορούν να προκρίνονται ελεύθερα. Παράλληλα, η Super League θα επιδοτεί τους οπαδούς να ταξιδέψουν σε εκτός έδρας παιχνίδια και στον τελικό, το 70% των θέσεων θα προορίζεται για τους οπαδούς των φιναλίστ, ενώ στις τιμές θα τίθεται ένα ανώτατο όριο.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η ESL θέλει να σπάσει το… μονοπώλιο της UEFA και μάλιστα παρασκηνιακά υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι που βλέποντας αυτές τις αλλαγές στο format, αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική αλλαγών. «Βλέπουμε ενδιαφέρον από συλλόγους να συνεργαστούν μαζί μας, μόλις το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποσαφηνίσει τη νομική βάση», τονίζεται από τη Super League, που θέλει να έχει το ολοκληρωμένο πλάνο μέχρι το καλοκαίρι.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X