Λιμνιάτης: «Η απόφαση μου να μην συνεχίσω στην ΑΕΚ δεν ήταν σωστή για την επαγγελματική καριέρα μου» (VIDEO)

Λιμνιάτης: Ενα διαφορετικό deja vu (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Για την απόφασή του να μην γίνει πρώτος προπονητής της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Ηλία Παπαθεοδώρου μίλησε ο Γιώργος Λιμνιάτης

Ο Γιώργος Λιμνιάτης, παρ’ όλο που είχε την ευκαιρία να προπονήσει την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ την περασμένη σεζόν, αποφάσισε να ακολουθήσει τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Ελληνας τεχνικός, αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια από τη Ενωση και παρ’ όλο που ακόμη θεωρεί πως θα ήταν πιο σωστή απόφαση, από την επαγγελματική πλευρά, το ηθικό απέναντι στο συνεργάτη του ήταν να μη συνεχίσει να κοουτσάρει τη «Βασίλισσα».

«Η απόφασή μου ήταν στη λογική του ”μαζί ήρθαμε, μαζί φεύγουμε”. Μου έχει ζητηθεί να το αναλύσω, αλλά η η στάση μου τα λέει όλα. Αυτό πίστευα, αυτό έκανα. Μπορεί σε ό,τι έχει να κάνει με την επαγγελματική μου καριέρα να μην ήταν η σωστή απόφαση, αλλά η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι καλά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΠΟΡ ΦΜ σχετικά με αυτή την απόφαση.

Από εκεί και πέρα μίλησε για την «ελληνική πραγματικότητα», η οποία διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, από αυτή του παρελθόντος.

Τέλος ασχολήθηκε με τον Ολυμπιακό που θα χτυπήσει «8αδα» στη Euroleague, τον Παναθηναϊκό που έχει καλό ρόστερ και τέλος το ενδιαφέρον που έχει δείξει ο Ηρακλής για τον ίδιο, μετά την αποχώρηση του Σκουρτόπουλου.

Για τον Ολυμπιακό, σχολίασε:

«Είναι μία ομάδα, η οποία ανταποκρίνεται και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με παιδιά, που έχουν το ”μέγεθος”, προκειμένου να υποστηρίξουν τη βασική φιλοσοφία του Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός αυτήν τη στιγμή βρίσκεται πολύ πάνω από τον μέσο όρο μιας ομάδας, που βρίσκεται στην αρχή της σεζόν. Έχει βάλει τον πήχη στο σωστό ύψος. Από εκεί και πέρα, για εμένα πολλά θα εξαρτηθούν και από τους τραυματισμούς, καθώς είναι πολύ σημαντικοί με αυτό το πρόγραμμα και από τη στιγμή, δε, που ο Ολυμπιακός έχει κοντό ρόστερ. Με 12 παίκτες, ίσως δημιουργηθεί πρόβλημα και χρειαστεί να παίξουν οι μικροί». Και συνέχεια, λέγοντας και για τον Παναθηναϊκό: «Και οι δύο ελληνικές ομάδες, από πριν ξεκινήσει η χρονιά, έλεγα πως θα έχουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με πέρυσι. Ο Ολυμπιακός το αποδεικνύει ξεκάθαρα. Αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο ρόστερ. Έχω σε μεγάλη εκτίμηση τον Δημήτρη Πρίφτη, όπως και τον Μπαρτζώκα. Θα φανεί το έργο τους μέσα στη χρονιά».

Για το αν υπάρχει «θέμα» στον Ολυμπιακό με την απουσία ψηλού:

«Ναι μεν είναι σημαντικοί οι ψηλοί, αλλά δεν θυμάμαι καμία ομάδα τα τελευταία χρόνια, όπου οι ψηλοί ήταν εκείνοι, που καθόρισαν την εξέλιξη και την επιτυχία. Βλέπουμε πια ότι οι ομάδες ψάχνουν ψηλούς αθλητικούς, να μαρκάρουν τα γκαρντ. Δεν ψάχνουν ψηλούς να τους δίνουν την μπάλα, προκειμένου να βάλουν 30 πόντους».

Για τα οικονομικά δεδομένα στις ελληνικές ομάδες, σχολίασε:

«Τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες δεν είναι όπως στο παρελθόν, πήγαν στο επόμενο βήμα. Δεν μπορούν πια να έχουν την ποιότητα, που είχαν στο παρελθόν. Το χρήμα παίζει μεγάλο ρόλο.
Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Σαντ-Ρος, ήρθε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον πήρε».

Αναφορικά με την εμπειρία στον πάγκο της εθνικής Γεωργίας:

«Είμαι εκεί τέσσερα χρόνια, πάω για τον 5ο. Ο Ηλίας Ζούρος μού έδωσε αυτή την ευκαιρία. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι. Εργάζομαι σε ένα περιβάλλον όπου οι προπονητές είναι αποδεκτοί. Υπάρχει σεβασμός στο έργο μας, οι παίκτες μας είναι, πώς λέγαμε παλιά, ”θα πας στον πόλεμο και θα πολεμήσεις για την πατρίδα”, έτσι ακριβώς. Όχι ότι δεν είναι η Εθνική Ελλάδας έτσι. Απλά λόγω του προγράμματος, λόγω του NBA, δεν μπορούν όλοι οι παίκτες να ακολουθούν την Εθνική. Εκεί δεν υπάρχει αυτό. Η Εθνική είναι προτεραιότητα».

Τέλος, σχετικά με το ενδιαφέρον από τον Ηρακλή, το επιβεβαίωσε, σημειώνοντας:

«Υπάρχει ένα ενδιαφέρον από Ηρακλή, δεν έχει γίνει τίποτα από εκεί και πέρα, δεν έχει προχωρήσει κάτι. Αλλά παραμένει ανοιχτό. Είμαι να το πω απλά ένας από τους υποψήφιους για τον πάγκο του Ηρακλή».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Στοίχημα: Οι καλύτερες προτάσεις εδώ, στο betone

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X