Μπλόκο από τον Αρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Μπλόκο από τον Αρειο Πάγο στην αποφυλάκιση Πατέλη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγή με εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μόλις ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης.

H απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη που πριν μερικά χρόνια φώναζε «ό,τι κινείται σφάζεται» έγινε γνωστή χθες και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων. Ενα χρόνο μόλις από την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος και τον εγκλεισμό στη φυλακή όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που για χρόνια λειτουργούσε με το μανδύα του πολιτικού κόμματος, η απόφαση για την αποφυλάκιση ενός εκ των βασικών στελεχών της ΧΑ, ο οποίος μάλιστα διαδραμάτισε ρόλο στη δολοφονία Φύσσα ( κατά την κατηγορία οργάνωσε το τάγμα εφόδου το βράδυ της δολοφονίας), όπως ήταν και λογικό, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

Η απόφαση αποφυλάκισης Πατέλη προκάλεσε σήμερα την επέμβαση του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας ζήτησε το σκεπτικό της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας που άνοιξε την πόρτα εξόδου από τη φυλακή για τον Γιώργο Πατέλη.

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν το δικαστήριο στο να λάβει την απόφαση για αποφυλάκιση με όρους του Γ.Πατέλη, προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.

Ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 10 ετών και δύο μηνών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ζήτησε να αποφυλακιστεί υποστηρίζοντας ότι το 15 χρόνων παιδί του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του κατά πλειοψηφία, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει σοβαρά μεγάλη πιθανότητα τέλεσης νέας πράξης καθώς το συγκεκεκριμένο αδίκημα τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών».

Έτσι ο Γιώργος Πατέλης κατέληξε να αποφυλακίζεται από τις φυλακές Δομοκού, όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Mε τη σημερινή παρέμβαση του Αρείου Πάγου η απόφαση αυτή τίθεται υπό έρευνα.

Αντίδραση της οικογένειας Φύσσα

Η απόφαση για την αποφυλάκιση προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας Φύσσα και όχι μόνο, όπως είναι λογικό. Οι δικηγόροι Χρύσα Παπαδοπούλου και Ελευθερία Τομπατζόγλου σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι ο πυρηνάρχης της Νίκαιας έχει παραμείνει στη φυλακή μόνο 30 μήνες (18 ως προφυλακισμένος και 12 ως καταδικασθείς) και καταλήγουν ότι «για την πλειοψηφία της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου οι δράστες-μέλη εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση δεν είναι επικίνδυνοι, όταν είναι ναζιστές».

πηγή iefimerida

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X