Λε Ταλέκ: Το μεγάλο συμβόλαιο του Γάλλου δεν είναι για πέταμα

Λε Ταλέκ: Το μεγάλο συμβόλαιο του Γάλλου δεν είναι για πέταμα
Photo Credits: INTIME

Το σχέδιο του Αργύρη Γιαννίκη για το ρόλο που θα έχει στην ΑΕΚ, Νταμιάν Λε Ταλέκ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που αμείβονται με περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει λαμβάνειν ο Γάλλος κεντρικός χαφ Νταμιάν Λε Ταλέκ. Για την ακρίβεια είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού: ο Αραούχο, ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ και τέλος!

Είναι ο τέταρτος πιο ακριβοπληρωμένος με συμβόλαιο μεγαλύτερο των 700.000 ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπόνους), χρήματα τα οποία απαγορεύεται να πάνε στον βρόντο με την απλότητα που διοχετεύεται ότι δεν κάνει ή ότι πρέπει να περιθωριοποιηθεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει τέτοια πρόθεση. Δεν τον συμπεριέλαβε μεν στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο, γεγονός το οποίο παραξένεψε τον Γάλλο που είχε μάθει να είναι μόνιμα βασικός επί Μιλόγεβιτς.

Ο χώρος και ο ρόλος είναι τα ζητήματα

Τούτο όμως κάθε άλλο παρά συνεπάγεται ότι δεν έχει σχέδιο αξιοποίησής του. Είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία, πιθανότατα ακόμα και με τη μετατόπισή του στο κέντρο της άμυνας όποτε το κρίνει ο προπονητής με ταυτόχρονη αλλαγή διάταξης και χρησιμοποίησης τριών στόπερ.

Ο 31χρονος Γάλλος μέσος κατάφερε να διακριθεί στο δύσκολο γαλλικό πρωτάθλημα και να είναι βασικός με την Μονπελιέ για τρεις συνεχόμενες σεζόν, γεγονός το οποίο καταμαρτυρεί ότι πέρα από ποιότητα διέθετε και την απαιτούμενη ευφυΐα ώστε να αντεπεξέρχεται επαρκώς σε ένα πρωτάθλημα πιο γρήγορης ταχύτητας (και σκέψης) από το ελληνικό, ενώ εκείνος είναι αργός.

Σίγουρα στα 31 του κι επειδή είναι βαρύ σκαρί, έχει χάσει μέρος από τη σπιρτάδα που είχε τα προηγούμενα χρόνια για αυτό και δεν βρέθηκαν ομάδες της πρώτης κατηγορίας στη Γαλλία που να ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του στα χρήματα που εκείνος αναζητούσε.

Όμως ακούγεται πολύ οξύμωρο να μην έχει ακόμα βενζίνη στο ρεζερβουάρ του για μια λίγκα όπως η Super League Interwetten. Ο χώρος και ο ρόλος είναι τα ζητήματα.

Γρίφος ο Γάλλος, δύσκολος χειρισμός για Γιαννίκη

Ο τρόπος με τον οποίο ο Αργύρης Γιαννίκης θέλει να παίζει η ΑΕΚ, προϋποθέτει ένταση και πολλά τρεξίματα από κάθε ποδοσφαιριστή της. Είναι ένας γρίφος ο Λε Ταλέκ, ένας ομολογουμένως δύσκολος χειρισμός για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΣ.

Ωστόσο μέσα από τις συζητήσεις που έχει κάνει με τους ανθρώπους της διοίκησης, έχει αναλύσει την προσέγγιση που πρέπει να γίνει ώστε η ομάδα να εκμεταλλευτεί τις συγκεκριμένες αρετές που έχει ο Γάλλος, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2023 με την Ένωση να διατηρεί το δικαίωμα της μονομερούς ανανέωσης για επιπλέον ένα έτος.

Δεν πρέπει επίσης να λησμονούμε ότι η ομάδα έχει εμφανές έλλειμμα λύσεων στη μεσαία γραμμή μετά την άσχημη εξέλιξη με τον Κώστα Γαλανόπουλο. Είναι λιγοστές οι λύσεις και αυτό δεν θα αλλάξει έως τον ερχόμενο Ιανουάριο, όταν και θα γίνει η προσπάθεια για την προσθήκη ενός μέσου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες.

Η ΑΕΚ είχε βρει στο προφίλ του Εντσάμ αυτό που έψαχνε, όμως η ιστορία δεν προχώρησε. Δεν τελείωσαν οι παίκτες εκεί, όμως μέχρι να έρθει αυτός που θα έχει τις ικανότητες ώστε η μεσαία γραμμή να αλλάξει επίπεδο οι υπάρχοντες που κάθε άλλα παρά τυχαίοι είναι -όπως και ο Σάκχοφ επίσης- θα πρέπει να αξιοποιηθούν.

πηγή: Sport24

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X