Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία, η Μίλαν... πανηγύριζε την ισοπαλία (VIDEO)

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία, η Μίλαν... πανηγύριζε την ισοπαλία (VIDEO)

Την ευκαιρία για μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της έχασε η ΑΕΚ σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, μένοντας στο 0-0 με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μίλαν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη νίκη επί της Μίλαν στο Champions League του 2006 με τη γκολάρα του Ζούλιο Σέζαρ, αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα παράσημα της σύγχρονης «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Πολύ σημαντικές υπήρξαν και οι περυσινές ισοπαλίες, σε Μιλάνο και Αθήνα, στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο, οι Μιλανέζοι είχαν αναγκαστεί να υποκλιθούν χρόνια νωρίτερα στη μεγάλη ΑΕΚ.

Ηταν μία μέρα σαν σήμερα του 1994, στο πρώτο Champions League της ιστορίας, όταν η Μίλαν έφευγε…ενθουσιασμένη από τη Νέα Φιλαδέλφεια επειδή είχε κρατήσει το 0-0 απέναντι στην υπερομάδα του Μπάγεβιτς και των παικτών του. Εάν μάλιστα ο Ούγγρος διαιτητής Σάντορ είχε μετρήσει το κανονικότατο γκολ του Σαραβάκου, η ΑΕΚ δεν έχανε τη νίκη.

Η αξία του αντιπάλου δείχνει το μέγεθος της «κιτρινόμαυρης» κυριαρχίας. Η Μίλαν ήταν ήδη πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχοντας διαλύσει στον τελικό της Αθήνας τη Μπαρτσελόνα με 4-0. Ηταν μια ομάδα με αστέρια όπως ο Γκούλιτ, ο Μπαρέζι και ο Μαλντίνι, που έφτασαν ως τον τελικό και εκείνη τη σεζόν. Και όμως, στην «καυτή» Νέα Φιλαδέλφεια, η ΑΕΚ τους έπαιζε όπως ο σκύλος με τη γάτα. Ανηλεές πρέσινγκ, συνεχόμενες ευκαιρίες με τον τερματοφύλακα Ρόσι να αναδεικνύεται σε μορφή του ματς.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετικά στημένη και «κατάπιε» τη φημισμένη αντίπαλο της. κυριάρχησε απόλυτα στη μεσαία γραμμή, με τον Βασίλη Τσιάρτα να δείχνει στοιχεία της σπάνιας ποδοσφαιρικής ιδιοφυΐας του. μαζί με τον Σαβέβσκι δημιούργησαν πλήθος ευκαιριών, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Για την ακρίβεια, όταν μπήκε ακυρώθηκε το γκολ του Σαραβάκου λανθασμένα ως οφσάιντ. Ετσι, η Μίλαν έφυγε από την έδρα της ΑΕΚ με τον πολύτιμο βαθμό, αφήνοντας στην Ενωση μόνο τις δάφνες της σπουδαίας εμφάνισης απέναντι σε έναν τεράστιο αντίπαλο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X