Ουγκάλντε: «Θέλουμε να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας»

Εικόνες από το ΑΕΚ-Δούκας
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο Ισπανός της ΑΕΚ για την αυριανή ευρωπαϊκή πρεμιέρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κρίστιαν Ουγκάλντε αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταγραφή ξένου παίκτη στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ. Ο 34χρονος Ισπανός άσος ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, έχοντας αγωνιστεί σε κορυφαία κλαμπ, όπως η Μπαρτσελόνα, η Βέζπρεμ και το Ανόβερο. Ως εκ τούτου, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το EHF European League. Αναλυτικά, όσα είπε στο match programme του αγώνα με την Γκρούντφος Ταταμπάνια:

-Πώς περιμένεις εσύ, αλλά και οι συμπαίκτές σου, την συμμετοχή της ΑΕΚ στο EHF European League:

«Θεωρώ πως όλοι στην ομάδα και γενικότερα στο κλαμπ, περιμένουν αγωνιωδώς αυτή τη στιγμή. Δεν είναι εύκολο να παίζεις σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά είμαστε χαρούμενοι για τη συμμετοχή μας στη φάση των ομίλων. Υπάρχουν καλές ομάδες και με ιστορία στο χάντμπολ. Εμείς από τη πλευρά μας, πρέπει να είμαστε περήφανοι και να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση. Ξέρουμε πως η φετινή διοργάνωση είναι δυσκολότερη από την περσινή που συμμετείχαμε, αλλά θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προπονούμαστε σκληρά και προσπαθούμε να βελτιωθούμε προκειμένου να παίξουμε δυνατά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ώστε να ικανοποιήσουμε το κλαμπ και τους οπαδούς μας. Είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα και το χάντμπολ, καθώς θα υπάρχουν αγώνες υψηλής ποιότητας που έχουν την ικανότητα να προσελκύσουν κόσμο στο άθλημα».

-Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ EHF European Cup και EHF European League;

«Η μεγάλη διαφορά είναι στην ποιότητα των ομάδων. Αλλά και στην οργάνωση. Φέτος επίσης θα παίξουμε σε ομίλους ενώ πέρυσι ήταν σε προκριματικούς γύρους. Γενικότερα είναι μια διοργάνωση αρκετά υψηλού επιπέδου και πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει».

-Εν τέλει, ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΚ;

«Ο στόχος μας είναι πάντα να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι. Φυσικά, όνειρό μας είναι να περάσουμε τους ομίλους αλλά δεν πρέπει να μας βάλουμε υπερβολική πίεση. Ξέρουμε πως όλες οι ομάδες έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμάς, αλλά αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Είμαστε μια οικογένεια και πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια και μπορεί να κάνουμε την έκπληξη και να περάσουμε στον επόμενο γύρο».

-Γνωρίζεις την Ταταμπάνια, καθώς είναι μία ομάδα που την είχες αντίπαλο στο πέρασμά σου από την Ουγγαρία. Έχεις κάτι να πεις για αυτή;

«Με την Ταταμπάνια, έχω βρεθεί αντιμέτωπος πριν από έξι χρόνια όταν ήμουν στην Βέζπρεμ. Και πριν από τρία χρόνια, όταν έπαιζα στο Ανόβερο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα και τρίτη στην Ουγγαρία μετά την Βέζπρεμ και την Σέγκεντ. Εκεί υπάρχουν πολύ καλοί νεαροί παίκτες από την Ουγγαρία. Με μερικούς από αυτούς, έπαιξα μαζί. Επίσης, έχουν καλούς γκολκίπερ και δύο καλά μπακ, τους Αντσίν και Μπάλογκ, που έχουν παίξει σε Σέγκεντ και Βέζπρεμ. Έχουν δύο εξαιρετικούς πλέι μέικερ με μεγάλη εμπειρία ενώ είχαν συνεργαστεί με Ισπανούς προπονητές στην Εθνική ομάδα και στην Βέζπρεμ. Συνήθως στην άμυνα, οι ουγγρικές ομάδες είναι δυνατές και στιβαρές ενώ χρησιμοποιούν και ισπανικά συστήματα».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X