Θέλεις φανέλα στην 11αδα του Γιαννίκη; Σκίσου στην προπόνηση

Θέλεις φανέλα στην 11αδα του Γιαννίκη; Σκίσου στην προπόνηση
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για όσα είδε κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και όσα συμπέρανε από τις πράξεις του Γιαννίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλοί (δυστυχώς) το είχαν ως καραμέλα το θέμα της «κλίκας» εντός των αποδυτηρίων της ΑΕΚ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στο μυαλό και στη σκέψη τους.

Δεν εισέρχομαι σε διαδικασία να εξηγήσω το γιατί αυτός ο όρος έχει μια πολύ αφηρημένη έννοια, προφανώς και προσβλητική για τους ποδοσφαιριστές. Το να έχουν κάποιοι εντελώς λάθος νοοτροπία -που όντως ίσχυε και για μερικούς ισχύει ακόμα- δε σημαίνει κιόλας ότι είναι οι ανατροπείς του κλίματος ή ότι ανεβάζουν και κατεβάζουν προπονητικές κυβερνήσεις. Διότι απλούστατα αν ίσχυε κάτι τέτοιο, ο Αργύρης Γιαννίκης που ήλθε από τα Γιάννενα, θα ήταν εύκολη λεία. Εδώ όμως συμβαίνει ήδη το ανάποδο.

Δεν ξέρω πως αυτός ο άνθρωπος εμφανίστηκε με τέτοιο αέρα σε έναν χώρο που άλλοι και άλλοι, σαφώς πιο έμπειροι και μπαρουτοκαπνισμένοι έχουν «ψαρώσει» επιχειρώντας να κρατήσουν ισορροπίες, όμως σε αυτό το κομμάτι του βγάζω το καπέλο. Μπήκε κυριαρχικά σε έναν οργανισμό όπου οι προπονητές επί μονίμου βάσεως ξιφομαχούν με την πίεση και το στρες, πλήρως αποφασισμένος να επιβληθεί και να μονιμοποιήσει δικές του αρχές. Ξεκάθαρος και τίμιος απέναντι σε όλους στα έργα, όχι στα λόγια. Εντελώς συνειδητοποιημένος με την επιλογή να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη βαρεμάρα και τη συνήθεια.

Μα αλήθεια, πόσες και πόσες φορές αθλητές όπως ο Μήτογλου και ο Ρότα έχουν ακούσει από προπονητές να λένε ενώπιον όλων ότι «θα κρίνεστε όλοι στην προπόνηση» ή το «ο καλύτερος θα παίζει», δίχως να υπάρχει συνέχεια στο χορτάρι; Που ήταν αλήθεια αυτοί οι δύο επί Βλάνταν Μιλόγεβιτς, άραγε θα διαπιστώναμε εν καιρώ αν κάνουν ή όχι για την ΑΕΚ; Δεν θα μάθουμε ποτέ, ούτε έχει σημασία πλέον. Αυτό που μετράει είναι ότι ο Γιαννίκης τους αντάμειψε για την τρομερή προσπάθειά τους στις προπονήσεις κι έκρινε βάσει αυτής. Ο πρώτος μπαινόβγαινε απλά στις αποστολές και ο δεύτερος δεν είχε βρει ποτέ θέση σε αυτές. Προφανώς δε, τα όσα εμφάνισαν ενώπιον του νέου προπονητή στην καθημερινή δουλειά, τα διαπίστωνε και ο προκάτοχος της θέσης, δεν άλλαξαν συμπεριφορές μέσα σε μια εβδομάδα. Απλώς εκείνος δεν τολμούσε.


Πιο ηχηρή βέβαια από την παρουσία των δύο, ήταν η απουσία δύο άλλων από την τελική 20αδα. Σαφές το μήνυμα προς τον Μιχάλη Μπακάκη ότι είναι πλέον η τρίτη επιλογή στη θέση του δεξιού μπακ. Εξίσου και προς τον κατά πολύ νεότερο Στράτο Σβάρνα που πέρυσι έπαιξε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της ΑΕΚ. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Αγόρια, θέλετε συμμετοχές; Δείξτε το στην προπόνηση. Εκεί θα είναι (επιτέλους) πλέον ο καθρέφτης κι όποιοι δίνουν μάχες αφιερώνοντας το χρόνο τους στο να προσπαθούν σκληρά και όχι με το να έχουν στο μυαλό τους στο τι ίσχυε παλαιότερα, αυτοί και θα εμφανίζονται στην πίστα. Νέτα σκέτα!

Η δεύτερη εμφάνιση του Μελισσανίδη είχε περισσότερη ουσία από την πρώτη

Ίσως κάποιοι να εξέβαλαν ως υπερβολική την απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να παρουσιαστεί στα αποδυτήρια από το πρώτο ματς για να εκφράσει την ικανοποίησή του και να μοιράσει συγχαρητήρια. Στην ουσία ωστόσο, αυτή η κίνηση είχε μεγαλύτερη αξία ακόμα και από την επίσκεψή του στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για να καταστήσει σαφές ότι ο Γιαννίκης είναι προπονητής με ορίζοντα τριετίας. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι αυτοί οι μύθοι, εύκολα καταρρίπτονται μέσα από τα αποτελέσματα.

Το βράδυ της Κυριακής ωστόσο, έπρεπε να το κάνει. Για να δείξει ενώπιον όλων ότι συμφωνεί απόλυτα με τις πρακτικές του, για να επαινέσει τον πολυτιμότερο παίκτη της συνάντησης Γεράσιμο Μήτογλου και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον προπονητή που εκείνος επέλεξε. Αλήθεια τώρα, δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια κάποιον εκ των τεχνικών της ομάδας να περιβάλλεται με τέτοιο έκδηλο ενθουσιασμό από τους ανθρώπους του club και ταυτόχρονα να έχει τέτοια άνεση ο ίδιος για να επιχειρήσει τομές τόσο επαναστατικές. Τις οποίες, για να είμαστε ειλικρινείς, αν το ματς είχε στραβώσει θα χαρακτηρίζαμε ως αχρείαστες και ακραίες. Μα δεν τον νοιάζουν τον Γιαννίκη όλα αυτά και τούτο είναι που μου αρέσει.


Φρένο τώρα… Πάμε στην επόμενη μέρα η οποία αν μη τι άλλο έχει περίσσιο ενδιαφέρον. Είναι μόλις Δευτέρα και φαντάζομαι κι εσείς, όπως κι εγώ, ήδη μετράτε τις μέρες για το επόμενο ματς της ΑΕΚ. Για να διαπιστώσουμε τι θα αποφασίσει, πως θα παρουσιάσει την ομάδα, ποιους θα βάλει να παίξουν. Η προσμονή της επόμενης αναμέτρησης δεν ήταν ποτέ τα τελευταία χρόνια τόσο έντονη, τουλάχιστον έτσι το νιώθω εγώ. Ειδικότερα δε απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Βόλος η οποία είναι… όσα πάνε κι όσα έρθουν, δηλαδή φουλ επιθετική και με ξεκάθαρα κενά στην άμυνα. Το ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα τεράστιο.

Χαμηλά τη μπάλα και υπομονή έως τότε. Άλλωστε τον Γιαννίκη όπως όλα δείχνουν, θα τον παίζουμε «1-2-Χ» και θα χάνουμε όσον αφορά στις επιλογές του για την ενδεκάδα. Εδώ οι ίδιοι οι παίκτες έως το μεσημέρι της Κυριακής δεν είχαν καταλάβει που το πάει και οι εκπλήξεις για πολλούς ήταν μη αναμενόμενες, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο. Γι αυτό λοιπόν παίκτες της ΑΕΚ, τα κεφάλια μέσα και σκιστείτε στην προπόνηση! Αν θέλετε να παίζετε, διότι πλέον είστε και πολλοί…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X