Ο Γιαννίκης κέρδισε, η ΑΕΚ δυνάμωσε!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την πρεμιέρα του Γιαννίκη και όσα σημαντικά έδειξε η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτο δείγμα θετικό. Η ΑΕΚ νίκησε, το έκανε ακόμα και εμφατικό στο φινάλε του ματς με το ξέσπασμα της, μπήκε με τον πλέον θετικό τρόπο στην εποχή Γιαννίκη. Εδειξε πως δεν χρειάζεται μεταβατική περίοδο από τον Μιλόγεβιτς στον Ελληνα τεχνικό και αυτό είναι κάτι που αναμφίβολα πιστώνεται ο Γιαννίκης. Διότι, τουλάχιστον σε επίπεδο συστημάτων και ποδοσφαιρικής λογικής, δεν προσπάθησε να τα αλλάξει όλα με τη μία και να ρισκάρει, αλλά ακολούθησε την πεπατημένη της ομάδας.

Εκεί που ο Γιαννίκης φανέρωσε τη δική του σφραγίδα, αφορά στις επιλογές προσώπων. Η επιλογή της αρχικής 11άδας προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για όσα θα μπορούσε να βγάλει στο χορτάρι. Η είσοδος των Ρότα και Μήτογλου, δύο παικτών που δεν είχαν λεπτό συμμετοχής μέχρι χθες, οι αλλαγές στο δίδυμο των χαφ με την απουσία του Λε Ταλέκ και η προτίμηση στον Γέβτιτς, έδειξαν μεγάλο ανακάτεμα στην τράπουλα.

Ελάχιστοι περίμεναν πως θα έκανε τόσο ριζοσπαστικές επιλογές. Παρατήρησα πριν την έναρξη του ματς, να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, προφανώς αγχωμένοι για το ματς, αλλά και για τις ρισκαδόρικες επιλογές, όλα τα στελέχη της ΑΕΚ: Παπαδημητρίου, Κονέ, Κοσμάς, έδειχναν μεγάλη αγωνία για όσα θα έρχονταν. Διότι, κακά τα ψέματα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί, πως με το ρίσκο που ανέλαβε ο Γιαννίκης, κυρίως για όσους έμειναν εκτός 11άδας και 20άδας, θα μπορούσε να υπάρχει άμεσα σπίθα αρνητικότητας.


Το αποτέλεσμα δίνει χρόνο

Τέλος καλό, όλα καλά. Διότι, από τη στιγμή που η ΑΕΚ κέρδισε και ο κόσμος αποθέωσε τον Μήτογλου και τον Ρότα, τότε ο Γιαννίκης μπορεί να αισθάνεται ακόμα πιο σίγουρος σήμερα στα πόδια του. Δεδομένα, πρόκειται για προπονητή που είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Ολες οι κινήσεις, αναδύουν σιγουριά. Και όταν παίρνει νίκες, έστω και δίχως καλή απόδοση, χωρίς να είναι η ΑΕΚ καλύτερη του Ατρόμητου, κερδίζει το χρόνο που απαιτείται, ώστε να περάσει στους ποδοσφαιριστές τις ιδέες του ένας νέος προπονητής.

Και χρόνο σου δίνει μόνο το αποτέλεσμα. Ο Γιαννίκης κέρδισε χρόνο και μαζί παίκτες. Προσέθεσε ήδη στο ρόστερ δύο σημαντικές επιλογές για την πορεία, με τους Ρότα και Μήτογλου. Προσέξτε, γιατί εδώ στην ΑΕΚ πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της παγίδας. Η χρησιμοποίηση των δύο και όποιου άλλου κρίνει ο προπονητής, δεν σημαίνει πως όσοι δεν βρέθηκαν στην 11άδα ή στην 20άδα είναι εκτός πλάνων. Σε μια μακρά πορεία, άπαντες μπορούν να είναι χρήσιμοι και σημαντικοί.

Η ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να βάζει αυτογκόλ και να θέτει μόνη της εκτός πλάνων κάθε παίκτη. Εάν ο προπονητής κρίνει μέσα από την καθημερινότητα πως πρέπει να παίξει ο Χατζηεμμανουήλ (για να μην πάω σε άλλο παράδειγμα και αρχίσουν ορισμένοι να τρελαίνονται), ας βρεθεί εκτός 20άδας ο Στάνκοβιτς. Ας κατανοηθεί απ’ όλους, πως αυτή η σπέκουλα περί κλίκας είναι ανεδαφική και δεν απηχεί την πραγματικότητα, όπως αποδεικνύει και η ίδια η πραγματικότητα.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X