Η κλοπή του Ταπί, το σκάνδαλο για να αποκλειστεί η ΑΕΚ από τη Μαρσέιγ (VIDEO)

Η κλοπή του Ταπί, το σκάνδαλο για να αποκλειστεί η ΑΕΚ από τη Μαρσέιγ (VIDEO)

Μια από τις βραδιές ατυχίας και αδικίας που έχει βιώσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, ήταν η ήττα με 2-0 από τη Μαρσέιγ σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα διαιτητικά λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι και πολλές φορές γράφουν την ιστορία ενός ματς ή μίας πρόκρισης. Κάτι που συνέβη και στη Μασσαλία πριν από 27 χρόνια ακριβώς, όταν η ΑΕΚ φιλοξενήθηκε από τη Μαρσέιγ για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ενώ το σκορ ήταν 0-0 ο Πατίκας σημείωσε πεντακάθαρο γκολ με τον Ελβετό διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει φάουλ υπέρ της ΑΕΚ χωρίς να αφήνει το πλεονέκτημα! Η απόφαση αυτή στιγμάτισε το παιχνίδι με τους Γάλλους να σημειώνουν δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (Παπέν 54’, Μανωλάς 79’, αυτογκόλ), «κλειδώνοντας» επί της ουσίας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τον Οκτώβριο του 1989, η Μαρσέι ήταν ήδη μια… μικτή Κόσμου, με διακεκριμένους Γάλλους ποδοσφαιριστές (Αμορός, Ντεσάν, Σοζέ, Παπέν) αλλά και με μεγάλα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου, όπως ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός Καρλ Χάιντς Φέρστερ και ο Βραζιλιάνος παρτενέρ του Μόζερ και κυρίως ο Αγγλος μέσος Κρις Γουόντλ και ο μεγάλος Ουρουγουανός Εντσο Φραντσέσκολι. Είχε κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο επί Ταπί και θα έπαιρνε άλλους τέσσερις μέχρι και το 1993. Με τον γνωστό τρόπο που παίρνουν τίτλους οι ομάδες των… λιμανιών.

Μετά την αδικία, ήρθε και η ατυχία. Ο Μίροσλαβ Οκόνσκι εκτέλεσε στο 5’ το φάουλ που είχε καταλογιστεί και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το σκηνικό ατυχίας είχε ολοκληρωθεί και η ΑΕΚ επέστρεψε από τη Γαλλία με την αίσθηση ότι είχε πάρει πολύ λιγότερα από όσα άξιζε.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X