Η ΑΕΚάρα ξέσπασε και «καθάρισε» με 3-0 Ατρόμητο και αλήτικη διαιτησία!

Η ΑΕΚάρα ξέσπασε και «καθάρισε» με 3-0 Ατρόμητο και αλήτικη διαιτησία!
Photo Credits: INTIME

Στο ντεμπούτο του Γιαννίκη η ΑΕΚ έβγαλε ένταση και πείσμα και με θετική αύρα καθάρισε τον Ατρόμητο και τους ανεκδιήγητους διαιτητές

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τον πιο ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η εποχή του Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ. Με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο και με φοβερή ατμόσφαιρα από την εξέδρα, η Ενωση καθάρισε με 3-0 τον Ατρόμητο και την προκλητική διαιτησία του Παπαδόπουλου και των βοηθών του, που λίγο ήθελαν να τινάξουν στον αέρα το ματς. Η ΑΕΚ εντυπωσίασε και πάλι με την ποιότητα που διαθέτει μεσοεπιθετικά, πήρε ξανά γκολ από στατική μπάλα, αλλά χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να περιορίσει τα κενά στην αμυντική λειτουργία.

Πάντως, ήταν μια όμορφη βραδιά. Θετική αύρα, νέα πρόσωπα, εξαιρετικός κόσμος και μια ΑΕΚ που έδειξε ξανά πως μπορεί να πάει ψηλά. Ο Γιαννίκης είχε σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στην κατάρτιση της αρχικής 11άδας, όσο και στην πορεία του ματς, παίρνοντας μια τσαμπουκαλεμένη νίκη. Ο Παπαδόπουλος πήγε να τρελάνει τον κόσμο αρνούμενος το πεντακάθαρο πέναλτι στον Αμραμπατ, έδωσε επανάληψη ακυρώνοντας το γκολ του Βράνιες, αλλά η ΑΕΚ δεν σταματιόταν.

Νέα ομάδα

Η πρεμιέρα του Γιαννίκη στον πάγκο της ΑΕΚ είχε εξ αρχής μεγάλο ενδιαφέρον. Οι επιλογές του τεχνικού της Ενωσης την έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, αφού προχώρησε σε μεγάλες τομές ακόμα και από την αναγγελία της 11άδας. Ο Γιαννίκης έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος – δεν είχαν παίξει ούτε λεπτό μέχρι τώρα – στους Ρότα και Μήτογλου, ενώ έκανε σημαντικές αλλαγές και στον άξονα, με νέο δίδυμο αμυντικών χαφ και δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Γέβτιτς.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Με πίεση στο κέντρο, την οποία προκαλούσαν οι Σιμάνσκι και Σιμόες που έδωσαν πολύ δύναμη και νεύρο στον άξονα της Ενωσης, η ομάδα του Γιαννίκη κέρδιζε μπάλες και μπορούσε να πιέζει τον Ατρόμητο. Η ΑΕΚ κυριαρχούσε στη μεσαία γραμμή, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό να ανοίξει την πολυπληθή άμυνα του Ατρόμητου, που περίμενε πίσω από τη σέντρα και έκλεινε χώρους.

Το αρνητικό ήταν πως μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο ενθουσιασμός κόπασε και η ΑΕΚ δεν μπορούσε να συνεχίσει με την ίδια ένταση. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μεγάλωσαν, υπήρχαν κενά και ο Ατρόμητος βρήκε χώρους για να βγάζει επιθέσεις με χαρακτηριστική άνεση. Η ΑΕΚ εμφάνιζε τις γνωστές αδυναμίες, δεν μπορούσε να ασκεί πίεση και έδινε δικαιώματα. Φαινόταν πως δεν υπήρχε ηρεμία στη μεσαία γραμμή, εύλογα οι νέοι έβγαλαν άγχος.

Η κλάση του Σέρχιο

Ωστόσο, όταν υπάρχει ποιότητα και μεγάλη κλάση στην ομάδα, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. Κάτι που φάνηκε περίτρανα στη φάση του 24’. Ηταν η πρώτη φάση όπου ο Λιβάι δικαιολόγησε την παρουσία του στο παιχνίδι, πέρασε σαν σταματημένο τον αντίπαλο του και γύρισε στον Αραούχο που βρισκόταν στο κατάλληλο σημείο για να τη στείλει στα δίχτυα. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ και με την ψυχολογική ανάταση που δημιουργήθηκε, θα μπορούσε να σκοράρει και άλλες φορές σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Ωστόσο, ήταν σαφές πως η ΑΕΚ δεν είχε τον τρόπο να κλειδώσει το ματς και να επιβάλει το ρυθμό της. Ηταν αρνητικό, πως ο Ατρόμητος μπορούσε να δημιουργεί με μεγάλη άνεση επικίνδυνες καταστάσεις και έφτανε εύκολα σε απόσταση βολής από την εστία του Τάνκοβιτς. Πάντως, σε συνδυασμό και με την εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργούσε ο κόσμος, η ΑΕΚ είχε τις στιγμές της, κυρίως με τα μακρινά σουτ του Ρότα και του Μάνταλου.

Καθάρισε η ποιότητα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπήρξαν αλλαγές, πέραν της αναγκαστικής που υπήρξε από νωρίς με την αντικατάσταση του Γέβτιτς από τον Μάνταλο. Η ΑΕΚ εύκολα δημιουργούσε ρήγματα με τους Λιβάι και Μάνταλο, αλλά και με την ίδια ευκολία δεχόταν φάσεις και προκαλούνταν κενά στην άμυνα της. Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και ο Ατρόμητος έψαχνε τη δική του ευκαιρία, όπως το διαγώνιο σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή (58’).

Ηταν φανερό σε εκείνο το σημείο, πως η ΑΕΚ χρειαζόταν να αλλάξει κάτι στο παιχνίδι της και να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Αυτές ήρθαν μαζεμένες από τον Γιαννίκη, με την είσοδο των Λε Ταλέκ και Αμραμπατ στο παιχνίδι, ποντάροντας στην εμπειρία και στη φρεσκάδα που θα είχαν. Και τα πράγματα όντως απλοποιήθηκαν από τον Μαροκινό παικταρά. Σε φάση που δημιούργησε ο Αραούχο, ο Αμπραμπατ πήρε το πέναλτι από τον Γκαλβάο και μπορεί ο Πίριτς να απέκρουσε το πέναλτι του Τσούμπερ την πρώτη φορά, αλλά τη δεύτερη ο Ελβετός παικταράς έσκισε τα δίχτυα! Και για κερασάκι στην τούρτα, το τρίτο γκολ με την καρφωτή κεφαλιά του Βράνιες από κόρνερ του Μάνταλου.

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (68’ Λε Ταλέκ), Σιμόες (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (67’ Αμραμπατ), Γέβτιτς (35’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο (84’ Ανσαριφάρντ)

Ατρόμητος (Γ. Παράσχος, 3-4-3): Πίριτς, Στρούγγης, Χατζηϊσαίας, Γκαλβάο, Βασιλαντωνόπουλος, Ντένιτς, Μουνίθ (69’ Σπιριντόνοβιτς), Καστεγιάνο, Σάλομον, Κλωναρίδης (84’ Κωτσόπουλος), Κουλούρης (69’ Μπεντινέλι)

Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βράνιες (36’), Σιμάνσκι (47’) – Γκαλβάο (67’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X