Επιμένουν για τη δημιουργία της European Super League: Πλάνο με δύο πρωταθλήματα χωρίς μόνιμα μέλη

Επιμένουν για τη δημιουργία της European Super League: Πλάνο με δύο πρωταθλήματα χωρίς μόνιμα μέλη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί η αρχική της μορφή της European Super League να πήγε… άκλαφτη, με την πλειονότητα των ομάδων να αποχωρούν υπό τις αντιδράσεις των φιλάθλων και την απειλή για ποινές από την UEFA, ωστόσο το πλάνο επανέρχεται αναθεωρημένο.

Όπως αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το αναθεωρημένο πλάνο που επεξεργάζονται οι εμπνευστές της προβλέπει δύο πρωταθλήματα των 20 ομάδων και όχι κλειστά συμβόλαια για μόνιμα μέλη.

Οι ιθύνοντες της ESL περιμένουν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε το δικαστήριο της Μαδρίτης, σχετικά με την κυρίαρχη θέση της UEFA στην διοργάνωση των ηπειρωτικών τουρνουά.

Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, τότε οι τρεις σύλλογοι που δεν εγκατέλειψαν το πρότζεκτ, δηλαδή η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, θα είναι σε θέση να προωθήσουν τα σχέδια χωρίς τον φόβο τιμωρίας.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που απέκτησε το Wirtschaftswoche, επιχειρείται να ξεπεραστούν οι ανησυχίες των φιλάθλων περί κλειστού κλαμπ. Η νέα ESL δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα πρέπει να είναι 100% ανοιχτή εισάγοντας έτσι εκ νέου το κριτήριο της αξιοκρατικής συμμετοχής, με συνέπεια και σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στην διοργάνωση να συνδέεται με τα αθλητικά αποτελέσματα σε εθνικά πρωταθλήματα.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη μορφή της Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “ μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, που αναφέρει στη συνέχεια ότι θα υπάρχει ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα, και τα δύο με 20 ομάδες.

Πηγή: Σπορ ΦΜ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X