Είναι εικόνα ομάδας του επιπέδου της ΑΕΚ αυτή που είδαμε στην Πάτρα;

Είναι εικόνα ομάδας του επιπέδου της ΑΕΚ αυτή που είδαμε στην Πάτρα;
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την τραγική εμφάνιση της ΑΕΚ και την ανάγκη άμεσης βελτίωσης

Η ΑΕΚ μετά από μια θλιβερή εμφάνιση, έχασε με κάτω τα χέρια από τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να ασχοληθούμε με το αποτέλεσμα και πόσο μεγάλη γκέλα είναι για την ομάδα. Όμως δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα κυρίως λόγω της αποκαρδιωτικής εμφάνισης που αφήνει το αποτέλεσμα σε δεύτερη μοίρα. Η εικόνα μιας ομάδας που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος είναι το βασικό πρόβλημα αυτήν την στιγμή και αυτό που πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Έπαιξε ένα δεκάλεπτο και εξαφανίστηκε

Τι να πρωτοπείς και τι να αναλύσεις για αυτό το ματς. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο για μόλις ένα δεκάλεπτο και για να μην μπερδευόμαστε δεν ήταν καλή αλλά απλά υποφερτή. Για όποιον διαβάζει και πίσω από τα νούμερα μπορούσε να δει ότι η ΑΕΚ κέρδιζε τρεις πόντους στην πρώτη περίοδο με τα ριμπάουντ να είναι 4-14 υπέρ της. Τι σημαίνει αυτό; Όταν φυσιολογικά ο Απόλλωνας θα βελτίωνε το αμυντικό του ριμπάουντ και θα είχε περισσότερες κατοχές, θα μπορούσε να αντιδράσει και πάρει τον ρυθμό του αγώνα, όπως και έκανε.


Το ότι η ΑΕΚ είχε μια εβδομάδα χωρίς Ευρωπαϊκό παιχνίδι μεσοβδόμαδα, για να προετοιμαστεί κατάλληλα και εμφάνισε αυτό το πρόσωπο το αφήνω ασχολίαστο. Άκουσα και τον κόουτς Συμεωνίδη πριν την έναρξη του αγώνα που έλεγε ότι «θέλουμε να δείξουμε την βελτίωση μας μετά από μια εβδομάδα καλών προπονήσεων» και θεώρησα ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Τελικά είδαμε μια εμφάνιση χειρότερη από αυτή της Ουγγαρίας, μια ομάδα ανήμπορη να κάνει πέντε πράγματα σωστά στο γήπεδο. Φυσικά υπάρχουν τα ελαφρυντικά των απουσιών του Φλιώνη και του Ανγκόλα που είναι και οι δύο στην περιφέρεια και χειροτερεύει την κατάσταση, αλλά η συνολική λειτουργία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση ήταν τραγική, για να σταθούμε εκεί. Ο προπονητής μαζί με όλο το επιτελείο έχουν μεγάλη ευθύνη για αυτό που παρουσίασε η ομάδα και είναι αυτοί που πρέπει να βρουν τι φταίει.

Το μόνο θετικό από όλο αυτό που ζήσαμε είναι ότι ο Ίαν Χάμερ, μοιάζει με παίκτη που θα βοηθήσει σε κομμάτια που έχει ανάγκη η ομάδα όπως η προσωπική άμυνα και η σκληράδα μέσα στην ρακέτα. Έδειξε παίκτης που έχει μπασκετικό IQ και μπορεί να διορθώσει πράγματα αλλά δεν πρόκειται να κάνει την διαφορά. Πρέπει να υπάρχει ένα δομημένο σύνολο πρώτα και μετά να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ τις δυνατότητες του.

Άμεση βελτίωση

Η ΑΕΚ δεν έχει χρόνο να μείνει σε αυτήν την ήττα γιατί έχει ένα σούπερ κρίσιμο Ευρωπαϊκό ματς μπροστά της. Απαιτείται άμεση βελτίωση στην αγωνιστική της εικόνα αν δεν θέλει να χαιρετήσει από νωρίς την Ευρώπη. Η εικόνα της μέσα στην ρακέτα στην άμυνα και η επιθετική της προβλεψιμότητα είναι σοβαρά θέματα που χρειάζονται λύσεις. Ότι σήμερα ο Παππάς δεν μπόρεσε να πετύχει τον Κολόμ σε πάσα είναι πρόβλημα. Ότι ο μόνος σοβαρός δημιουργός είναι ο Κολόμ είναι πρόβλημα. Ότι η ομάδα παίζει με μια τακτική 5-out και σουτάρει 5/27 τρίποντα (18%) είναι πρόβλημα. Μακάρι να βρεθούν λύσεις σε αυτά και με την επιστροφή των απόντων σε μερικές μέρες γιατί η ομάδα πρέπει να παρουσιάζει βελτίωση. Μόνο έτσι θα μπορεί να κερδίζει χρόνο για να δουλεύει. Τα έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν πώς ένας παίκτης η μια κίνηση μπορεί να βελτιώσει την χημεία μια ομάδας. Ας ελπίζουμε ότι θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για κάποια πράγματα. Μέχρι τότε ψυχραιμία και υπομονή. Γνωρίζαμε από το καλοκαίρι ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν και η ΑΕΚ θα έχει να ανέβει μια ανηφόρα.


ΥΓ.Ο Νίκος Παππάς αναμφισβήτητα έχει ποιότητα σαν παίκτης και ισχυρό χαρακτήρα. Η εικόνα του όμως στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν εκνευριστική και δείχνει και κομμάτι από την νοοτροπία του. Οι παρατηρήσεις σε συμπαίκτες, οι υποδείξεις, η αδιαφορία στην άμυνα και στις επιστροφές, ενώ παράλληλα έχει πάρει 20 σουτ με μερικά από αυτά στο ένα πόδι λες και είναι ο Νοβίτσκι, είναι για τον Ερμή Αγιάς, όχι για την ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X